Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Primarul Gheorghe Valentin Rotar, candidat PNL: „Un milion de euro pentru sănătatea blăjenilor!”

Publicat

poza Rotar articol 5Am tot insistat până acum pe domeniile legate de infrastructură, pentru că am considerat că aceasta este baza de la care trebuie să pornim atunci când ne gândim la un oraş european, iar cifrele şi faptele vorbesc de la sine. După ce am pus la punct tot ceea ce ţine de asigurarea condiţiilor esenţiale pentru un stil de viaţă civilizat (apă, canalizare, asfalt, etc.), a venit vremea să trecem la nivelul următor.

De aceea, în următorii patru ani vom pune accentul pe domenii ce ţin de sănătatea blăjenilor şi de petrecerea timpului liber. Sănătatea şi sportul sunt doar două dintre preocupările noastre, care se intersectează şi se sprijină una pe alta: un cetăţean care face sport este mai sănătos, în timp ce un act medical corect, făcut într-unspital dotat corespunzător, îi redă cetăţeanului mult mai repede şansa de a face mişcare şi de a-şi face planuri pentru petrecerea timpului liber.

Blajul are unul dintre cele mai bune spitale municipale din ţară. Recent, în Monitorul Oficial, au fost publicate analize privind indicele de complexitate a cazurilor medicale rezolvate de spitalele din ţară. În ceea ce priveşte spitalele municipale, Spitalul Blaj se află pe locul patru. În această categorie nu intră spitalele judeţene şi cele universitare, cu care nu ne putem compara. Să nu uităm, însă, faptul că Spitalul Municipal Blaj a devenit, la începutul anului 2014, primul spital din judeţul Alba acreditat, şi nu oricum, ci cu calificativ maxim. Toate acestea ne-au făcut să ne gândim şi la dotarea cu aparatură medicală, pentru ridicarea eficienţei actului medical. De aceea, am aprobat deja Programul de finanţare multianuală „1.000.000 euro pentru sănătatea blăjenilor, 1.000.000 euro în aparatură de performanţă la Spitalul Blaj”.

Concret, vom achiziţiona un computer tomograf, un aparat radiologic mobil C ARM pentru sala de operaţii ortopedice şi traumatoligie, alături de un turn artroscopic, un aparat laparoscopic pentru operaţii, un tomograf în carenţă optică şi un laser retinian, dar şi un sistem centralizat de monitorizare non stop pentru pacienţii cu probleme cardiace. Investiţia în aparatură realizată din bugetul propriu al Primăriei Municipiului Blaj este egală cu investiţiile de care a beneficiat unitatea din partea ministerului de profil în ultimii 20 de ani. Aceste investiţii au un dublu scop: pe de o parte, bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la alte spitale din zonă pentru unele servicii pe care le vom putea face şi noi, iar pe de altă parte putem să atragem mai uşor medici specialişti, care vor avea aparatura necesară să se dezvolte din punct de vedere profesional. De altfel, Spitalul Municipal Blaj a semnat deja contracte cu 16 tineri medici rezidenţi, care vor începe să profeseze în următoarea perioadă la Blaj. Pentru a-i sprijini la început de carieră, vrem şă le asigurăm o sumă de bani pentru plata chiriei în primii ani la Blaj, unul dintre proiectele noastre fiind şi construirea unor locuinţe ANL pentru tinerii specialişti în sănătate şi învăţământ. Tot legat de Spitalul Municipal Blaj, avem un proiect care vizează mansardarea acestuia, prin care ne propunem să mutăm secţiile existente la Spitalul vechi, astfel încât pacienţii să beneficieze de o intervenţie mult mai rapidă, dar şi să asigurăm o eficientizare a cheltuielilor spitalului.

În ceea ce priveşte sportul, vom continua să investim în volei, proiectul Volei Alba Blaj fiind un mare succes al sportului blăjean şi judeţean. Tocmai această reuşită ne-a făcut să ne propunem construirea unei Săli Polivalente de 2.000 de locuri, pentru toate sporturile, la standarde moderne. Vom sprijini toate secţiile sportive ale Clubului Sportiv Şcolar Blaj, precum şi echipa de fotbal CIL Blaj în campionatul Ligii a IV-a. De asemenea, pentru blăjenii amatori de mişcare, avem deja terenuri de tenis, fotbal şi baschet, vom construi un bazin acoperit de înot şcolar şi vom reabilita stadionul din Parcul Avram Iancu, cu pista de atletism şi terenul de fotbal. Vrem ca în viitor să avem cât mai mulţi blăjeni care să facă mişcare, pentru că numai aşa ne putem dezvolta din toate punctele de vedere, personal, profesional, într-un mediu sănătos şi curat.

Acestea sunt doar două dintre domeniile în care vom investi în viitor. Pentru a putea continua pe acest drum, am nevoie ca în 5 iunie să alegeţi continuitatea echipei de succes, formată din Primar, Consiliu Local, Consiliu Judeţean şi Blăjeni. Numai împreună punem “Blajul înainte de toate!”

PNL Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax