Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. PSD Alba: „Cerem demisia directoarei Spitalului Județean Alba, pentru că a cumpărat dezinfectanți diluați”

Publicat

Radu Calin_candidat PSD Alba CJ Substanțele dezinfectante diluate au fost folosite în ultimii ani și de Spitalul Județean Alba, aflat în subordinea Consiliului Județean, astfel fiind pusă în pericol viața pacienților din Alba. Multe dintre aceste produse au fost achiziționate prin atribuire directă, ceea ce denotă un posibil interes sau o dorință clară de a lucra cu firma Hexi Pharma.

Întrebat dacă au existat contracte cu dedicație, premierul Dacian Cioloș a răspuns: „Sigur au fost, atâta timp cât au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului, cu anumite specificații pe care numai o firmă sau unele firme le puteau îndeplini, evident că este vorba de contracte cu dedicație”.

Radu Călin, candidat PSD la Consiliul Județean Alba a explicat: “Există mai multe companii specializate pe piață și nu înțeleg de ce conducerea Spitalului Județean Alba și reprezentanții Consiliului Județean Alba au achiziționat aceste produse fără să le verifice. Înțeleg că pot să existe anumite achiziții de urgență, dar la volumul produselor cumpărate de spital era absolut normal ca directoarea să se asigure de calitatea produselor folosite”.

Recent, la Pro TV, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a lăsat să se înțeleagă că primise informări de la SRI cu privire la dezinfectanți diluați, dar acest lucru nu l-a împiedicat să achiziționeze aceste produse periculoase pentru viața pacienților din Alba.

“După părerea mea există o responsabilitate colectivă, generată de incompetență. Dacă se știa înainte ca aceștia să fie achiziționați despre riscurile pe care le prezintă dezinfectanții vorbim deja de abuz în serviciu și de posibile probleme penale. Dar nu sunt eu cel în măsură să decidă cine este vinovat pentru că a pus în pericol viața oamenilor.

În consecință, dacă ieșim din logica intereselor electorale ale PNL din județul Alba, directoarea Spitalului Județean trebuia să fie demisă. Prin urmare, îi solicit președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel să își asume responsabilitatea și să o demită pe doamna Nicoleta Coșarcă, dacă nu are nimic de ascuns! Greșelile se plătesc cu funcția, pentru că, poate, ignorarea lor a costat viețile mai multor pacienți din Alba’’, a declarat Radu Călin, viitor consilier județean PSD.

PSD Alba – publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax