Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. PSD Alba: Gunoiul din judeţ, ascuns sub preş de incompetenţa conducerii PDL-PNL a Consiliului Judeţean

Publicat

gunoi-Alba-Iulia Este o certitudine faptul că depozitul de deşeuri de la Galda de Jos reprezintă eşecul unei administraţii judeţene care nu a pus în niciun caz pe primul plan interesul locuitorilor judeţului.

Să ne aducem aminte cum Ion Dumitrel a anunţat, rând pe rând, mai multe termene de finalizare a depozitului de deşeuri de la Galda de Jos: 1 iulie 2015, apoi 1 octombrie 2015, după care a avansat data de 30 mai 2016, iar ultimul termen este 30 iunie 2016. E clar că sunt doar poveşti! A venit timpul ca cei din conducerea PDL-PNL a Consiliului Judeţean să ştie că locuitorii judeţului nu mai cred în poveştile de adormit liberalii, fie ei vechi sau noi!

Cât de competentă este administraţia judeţeană am înţeles cu toţii, pentru că graţie „performanţei” acesteia am ajuns să transportăm gunoaiele din Alba în alte judeţe, mai dezvoltate, administrate cu adevărat în interesul cetăţeanului și să plătim de trei ori mai mult pe factura de gunoi! De fapt, e limpede pentru noi toţi că groapa de gunoi de la Galda de Jos este o afacere PDL-PNL, care a pornit cu o hotărâre de guvern semnată de Vasile Blaga şi Sulfina Barbu – lideri marcanţi PDL, deveniţi apoi curaţi liberali, iar închiderea vechilor gropi de gunoi a fost parafată de „artistul” Vasile Todea. După emiterea hotărârii de guvern a urmat adoptarea, în Consiliul Judeţean, a Planului judeţean de gestionare a deşeurilor – document obligatoriu nu numai pentru cetăţeni, ci şi pentru conducerea CJ Alba. Dar, e tot mai clar că preşedintele Dumitrel ori e lovit de amnezie, ori nu mai are timp să respecte nişte termene scrise pe o hârtie, spunându-şi că cetăţenii judeţului au memorie scurtă. De fapt, tot la fel a procedat Ion Dumitrel şi în cazul transportului judeţean de persoane, când s-a complăcut să ia parte la un lung şir de ilegalităţi, declarate apoi de instanţă, prin hotărâri definitive, ca fiind încălcări grave ale legii.

De fapt, realitatea este una singură: timp de peste 12 ani, conducerea judeţului ne-a oferit nouă, cetăţenilor, minciuni frumos ambalate, fie în portocaliu, fie în galben, după cum au fost vremurile şi oamenii. Aşa că acum am ajuns să ni se spună, chiar de cei din conducerea Consiliului Judeţean, că avem motive şi chiar ar trebui să ne bucurăm: vom depozita gunoiul în alte judeţe și să plătim dublu sau chiar triplu pentru serviciile de salubritate. Bucurie, da, ce să spunem, o fi pentru ei, dar noi, care plătim pentru gunoi mai mult decât alte judeţe vecine cum să spunem că e bine? Nu e bine deloc! Nu e bine şi pentru că sub conducerea PDL-PNL Alba a fost mereu în topul şomajului din Regiunea Centru şi… ei ne-au spus să ne bucurăm?! Pe ce lume trăiesc? Sigur nu în cea a românilor de rând, care îşi drămuiesc fiecare leu! Şi-apoi, pe cine cred că mai duc cu vorba când anunţă termene peste termene, mai ceva ca pe vremea răposatului Ceauşescu? Sigur, nu pe noi!

Noi ştim că dacă depozitul de la Galda de Jos ar fi terminat în 2016, ceea ce e puţin probabil, ar mai trece un an sau doi până la stabilirea firmei care-l va administra. Va fi organizată o licitaţie la nivelul UE şi, aşa cum s-a întâmplat la Braşov, toată procedura ar mai dura cel puţin 2 ani. Dar, administraţia judeţeană are soluţii! După modelul transportului judeţean de persoane, va atribui contractul de administrare a depozitului unei firme de casă, prin procedură de urgenţă, desigur!

Până atunci, gunoaiele din judeţ vor fi transportate în continuare în alte judeţe din Ardeal sau, poate, prin sudul ţării!

(B.N.)

PSD Alba – Publicitate Electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax