Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. PSD Alba: Teiuşul merge mai departe spre dezvoltare şi modernizare!

Publicat

consilieri Teius Orașul Teiuș, situat la intersecția unor importante rute de transport auto și feroviar, este cunoscut celor care-l tranzitează zilnic şi a devenit loc de obârșie pentru mulţi răsfăţaţi ai vieţii.

Teiuşul este leagăn al viselor noastre, mărginit de Mureş şi de Valea Geoagiului, cu pământuri mănoase și oameni vrednici. Oraşul cunoaște o dezvoltare simţită de cei ce traversează localitatea, chiar şi de cei ce nu doresc să vadă acest lucru. Prioritățile investiționale au fost legate de începerea lucrării de canalizare a apelor uzate, demarată în anul 2014 și realizată în proporție de 85%, lucrare finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu – în procentaj de 80%; din păcate, derularea lucrărilor creează disconfort  concetățenilor mei, dar fără o rețea de canalizare la care în curând vor fi racordate o mare parte din gospodăriile populației nu putem discuta de dezvoltare și civilizație.

Prioritatea zero, ca primar al orașului este, bineînțeles, refacerea drumurilor din oraș, afectate de lucrarea de canalizare și asfaltarea străzilor pe care s-au introdus utilitățile (apă, canal etc.). Astfel, strada Ardealului este o realitate pe care toți teiușenii o pot observa, iar termenul de realizare a lucrărilor este sfârșitul lunii mai. Astfel, o arteră importantă a orașului nostru va merita cu adevărat titulatura de stradă a unui oraș. În scurt timp (o săptămână) vor începe lucrările de pregătire și de asfaltare a străzii Ștefan cel Mare, pe care estimăm să le finalizăm în această toamnă, iar în circa 30 de zile vom demara lucrările de pregătire și asfaltare pe strada Primăverii. Zona centrală a orașului nostru (fostul magazin Universal și strada Decebal) a îmbrăcat o haină nouă, așa cum îi stă bine unui oraș cochet și civilizat, iar strada Decebal s-a reparat unde a fost absolut necesar şi s-a turnat covor asfaltic.  Urmează ca după terminarea lucrărilor de branșamente la canalizare, care vor mai afecta  strada Decebal, să turnăm covor de asfalt, de unde am întrerupt stratul de asfalt, mai precis de la intersecția cu străzile Ardealului, Barbu Lăutaru şi Decebal. Toate aceste lucrări s-au realizat și se fac din fonduri ale bugetului local, dar în noua sesiune de proiecte europene suntem pregătiți să accesăm fonduri care să ne permită să asfaltăm un număr cât mai mare de străzi din Teiuș. Am învățat în viață că este bine să te descurci cu forțele tale, să nu stai cu mâna întinsă la porți politice care, probabil, nu se vor deschide niciodată. Am încredere în puterea orașului nostru și sunt convins că împreună cu echipa mea din primărie vom putea accesa banii necesari pentru asfaltarea, dar și pentru modernizarea orașului. Vreau să mai spun că nici satele noastre nu au fost uitate, s-au asfaltat străzi şi s-au amenajat rigole la Beldiu, iar parteneriatul cu Apa CTTA funcționează din 2014: în curând gospodăriile din Pețelca, satul cu o singură fântână, vor avea apă la robinete, iar anul viitor apa va curge la robinetele gospodăriilor cetățenilor din Căpud, care așteaptă de zeci de ani acest lucru.

Vă invit să treceți prin Teiuș, unde noul Centru Național de Informare și Promovare Turistică a orașului Teiuș – proiect finanțat prin POR este finalizat, la fel și Centrul Multifuncțional Educațional Proromanes – investiție realizată tot cu fonduri europene, care în luna iunie a acestui an va fi operațional. Ne mai mândrim că avem cămine culturale în satele noastre, clădiri renovate în ultimii doi ani – la Beldiu, Pețelca și acum la Căpud; lucrările s-au executat cu forţe proprii, ale orașului. Ne mândrim şi cu expozițiile etnografice și feroviare, cu sărbătorile „Întoarcerea la rădăcini” și „Întâlnirea ceferiștilor”, promovate în ultimii trei ani. Terenurile de sport sintetice cu nocturnă realizate în ultimii trei ani îmbunătățesc zestrea orașului nostru în beneficiul copiilor noștri și ai celor ce-şi doresc relaxare prin sport, pe aleile Parcului „Mihai Viteazul”; este o realitate pe care o puteți vedea și care face cinste comunităţii, oferindu-i o zonă de promenadă și relaxare.

Desigur că nu curge doar lapte și miere pe străzile noastre, mai avem şi noroi, şi praf, sunt şi străzi care trebuie reabilitate, dar realitatea este cea care se vede, nu doar cea despre care se povestește. Prioritățile noastre rămân în continuare drumurile, asfaltul și utilitățile, investiţii ce se pot realiza doar printr-o muncă susținută, în echipă, prin multe renunțări; suportăm lovituri de cele mai multe ori nemeritate, dar țelul final este dezvoltarea orașului și o viață mai bună pentru teiușeni.

Dr. Ing. Mirel Vasile HĂLĂLAI, primarul oraşului Teiuş

PSD Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. iulian

    joi, 19.05.2016 at 14:55

    v-ati inconjurat doar de oameni cu greutate care multi dintre ei habar nu au cu ce se mananca politica, conducerea si desfasurarea uni oras. doriti sa face-ti din teius un oras al securitatii cu fosti politai, securisti si informatori si cu niste habarnisti care nu au ce cauta acolo. cu alte lucruri va trebuie doar oameni care sa execute ceea ce spune-ti dumneavoastra sau mai bine zis fratele dumneavoastra Danut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax