Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI LOCALE: Călin Potor: “Vom crea 3.000 de locuri de muncă în următorii patru ani”

Publicat

Ultimele sondaje de opinie și analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de față Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi și are prima șansă la Primăria Alba Iulia.

Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care  reunește ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar și de publicațiile locale. Potrivit acestora, Călin Potor se situează pe prima poziție și este considerat câștigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Rezultatul confirmă declarațiile noastre. Călin Potor conduce în preferințele electoratului din Alba Iulia, cu un avans de peste șapte procente în fața actualului primar al municipiului.

Primarul Călin Potor își propune să creeze cel puțin 3.000 noi locuri de muncă în viitorii 4 ani. Acest lucru se poate face prin planificarea dezvoltării economice competitive. Vom acorda sprijin pentru crearea de noi IMM-uri și dezvoltarea celor existente prin asigurarea de spații optime pentru funcționare și prin amenajarea de spații sau terenuri optime pentru producție și servicii. De asemenea, vom crea zone de dezvoltare economică, unde vor fi asigurate facilități pentru investitorii semnificativi – zonele de dezvoltare se pot crea prin implicarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia în activitatea AIDA (membri fondatori: Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Local Berghin, Consiliul Local Vinţu de Jos, Consiliul Local Sântimbru, Consiliul Local Ciugud, Consiliul Local Ighiu, Consiliul Local Galda de Jos, Consiliul Local Cricău şi Consiliul Judeţean Alba. Membri: Consiliul Local Sebeș, Consiliul Local Teiuș).

Atragerea investițiilor străine se va face prin formularea unor oferte tentante pentru potențialii investitori, care să cuprindă facilitățile care pot fi acordate cu privire la locația investiției (infrastructură/suprastructură/servicii), oferta de forță de muncă, facilități pentru formare profesională, participarea reprezentanților Consiliului local Alba Iulia la târguri de investiții, implementarea Proiectului Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană, sprijinirea accesului IMM pe piețele externe – prin misiuni economice în țări/orașe înfrățite, precum și susținerea activităților de comerț și servicii.

O componentă esențială a dezvoltării economice se referă la dezvoltarea activității de cercetare – dezvoltare – inovare, pentru creșterea competitivității firmelor din Alba Iulia – în parteneriat cu Universitatea <1 Decembrie 1918> și companii private. Ne propunem înființarea/organizarea birourilor de consultanță pentru susținerea mediului de afaceri, sprijin pentru informarea mediului de afaceri asupra tuturor facilităților pe care firmele le pot obține – accesarea de fonduri europene și guvernamentale tip grant, susținere din partea fondurilor de garantare, facilități fiscale etc, sprijin pentru IMM în implementarea standardelor europene de management al calității (ISO 9001, ISO 14000) – dar și crearea și acreditarea laboratoarelor de analize/testări/etalonări, susținerea înființării unui Fond local de garantare pentru IMM-uri și a unui fond de risc, crearea/construirea unui Centru expozițional multifuncțional pentru Conferințe, întâlniri de afaceri, expoziții, târguri, evenimente sportive sau educaționale (care poate include o zonă polivalentă), reabilitarea și refuncționalizarea sitului industrial <Refractara>, dezvoltarea, diversificarea și promovarea continuă și bine structurată a ofertei turistice a municipiului, în concordanță cu o strategie coerentă.

Susținem investițiile în sectorul energiilor regenerabile – pentru că în UE se prognozează că până în anul 2020 acest sector va oferi peste 10 milioane locuri de muncă – deci Alba Iulia nu poate sta deoparte față de acest sector. Se va elabora un studiu privind politica energetică locală. Se va elabora un program de producere a energiei din surse regenerabile, până în 2016, pentru instituții publice, spitale, școli, asigurarea iluminatului public, valorificarea la maximum a potențialulului local de utilizare a energiilor din surse regenerabile – energie solară/fotovoltaică și biomasă în zonele periurbane.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. cristi

    vineri, 25.05.2012 at 14:59

    :))))
    asa de simplu e sa vorbesti .
    Cu ce poate fi mai presus Alba in fata unui investitor strain , fata de Cluj , Sibiu ?
    Oameni buni ? – toti pleaca din oras (toti studentii buni raman in Cj)
    Infrastructura ? – care cum se realizeaza ? Cand in tara sau construit in 10 ani nici 50 de km de autostrada?
    Salarii mici ?

    PS LA ANUL IMI CUMPAR SI EU FERARI ! 🙂

  2. mda

    vineri, 25.05.2012 at 18:07

    daca se bucura asa de mult de increderer de ce minte cu nerusinare?oare sa fie disperarea?in primul rand situatia economica a tarii trebuie sa fie de asa natura incat sa iit permita sa poti angaja 3000 de oameni. la cat dde tehnologizat este totul acum marile intreprinderi au un nr mediu de angajati de 200. ori in spetasa fim convinsi ca vor veni in jur de 10-15 fabrici in Alba Iulia?
    lasa-ne dl potor ca stim ca trebuie sa-ti servesti alianta din moment ce te sustine asa, sunt curios ce se va intampla daca nu vei iesi primar? te vor mai tine in brate? cred ca nu, atanasiu este un parsiv de om, o sa-l ajungi sa-l cunosti mai repede sau mai tarziu…

  3. elena

    vineri, 25.05.2012 at 23:02

    De ce salariul in Alba Iulia e cu 30% mai mici decat in restul oraselor din tara,de ce viata e mai scumpa aici ,nu vad cum veti putea realiza reabilitarea si refunctionaliza Refractara cand totul sa distrus? e necesar sa vina investitori straini mai ales in domeniul industriei numai cu turism si cercetare putine locuri de munca se vor creea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax