Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE: Călin Potor le propune tinerilor locuinţe ieftine

Publicat

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, aduce în discuţie problema lipsei unei locuinţe pentru albaiulieni şi propune un program de construire a acestora, destinate tinerilor. Vă prezentăm modul în care politicianul susţine aplicarea acestui proiect:

“Sunt foarte mulți tineri care vor să își întemeieze o familie, dar nu au posibilitatea de a avea o locuință. În aceeași situație sunt multe tinere familii, inclusiv cu copii. Tinerii noştri specialiști nu rămân acasă după absolvirea studiilor, iar despre aducerea lor în Alba Iulia acum nu poate să fie vorba. Aceste locuințe sunt destinate și lor, tinerilor specialiști, medici, profesori, ingineri, informaticieni, artiști plastici, oameni de artă și cultură, care în acest fel pot fi atrași să se stabilească la Alba Iulia.

Soluția este simplă: voi construi locuințe destinate cumpărării pentru tineri. Cum?

După modelul de la Constanța, primăria va pune la dispoziție terenul cu drept de folosință gratuită pe întreaga durată de existență a imobilelor, prin hotărâre de consiliu local și va realiza proiectarea blocurilor, a utilităților, a infrastructurii. Banii se plătesc de către tineri integral sau prin contractarea unui credit la finalizarea locuinței, locuința și cota parte indiviză de teren vor constitui garanții pentru obținerea creditului, primăria fiind de acord cu garantarea cotei de teren în favoarea beneficiarului.

De ce ieftine? Pentru că în prețul apartamentelor nu se regăsește valoarea terenului și valoarea proiectării și se vor vinde la preț de producție.

Voi construi locuințe modulare sociale

Programul municipal de construire a locuințelor sociale modulare, cât și lucrările tehnico-edilitare aferente reprezintă <obiectiv de interes public local> și, ca urmare, toate proiectele, lucrările respective, <Campusul Social> sunt obiective de interes public local. Vor exista trei tipuri de repartiții: pentru persoane care nu vor plăti cheltuielile pentru utilități și chirie, persoane care vor plăti numai utilitățile și persoane care vor plăti utilitățile și chiria.

Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coandă în 1921. Casele modulare au apărut ca o necesitate de a construi locuinte rezistente, într-un timp rapid și la un preț accesibil. Pentru acestea, Coandă a perfectat rețele de beton armat și a găsit noi geometrii de schelete metalice multicelulare ușoare, cu o izolație termică și fonică excelentă, capabile să asigure o rezistență sporită.

Cred că merită cei care acum nu au șansa unui acoperiș deasupra capului o investiție făcută de către oraș pentru ei și care nu depășește, atenție, 2.300 euro de persoană!

Ambele tipuri de locuințe vor beneficia de acces la transport în comun, căi de accces, alei și platforme asfaltate, locuri de parcare, spații verzi și amenajari peisagistice, locuri de joacă pentru copii, iluminat stradal și iluminat interior al cartierului, mobilier și dotări urbane.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. viorica

    sâmbătă, 02.06.2012 at 00:23

    ESTE O MARE ABERATIE CE SPUNE DOMNUL POTOR, DANSUL ISI SFATUIESTE COLEGII DE PARTID CARE SUNT CONSILIERI LOCALI SA VOTEZE IMPOTRIVA CONSTRUIRII DE LOCUINTE PENTRU TINERI !!! PE DOMNUL POTOR ZIS SI TRADATORUL NICI MACAR PARTIDUL PNL NU L IUBESTE DOAR IL TOLEREAZA PENTRU FAPTUL CA E O PERSOANA CUNOSCUTA CARE AJUTA PARTIDUL CU IMAGINEA SA…

  2. viorica

    sâmbătă, 02.06.2012 at 00:26

    COLEGII CEI MAI CUNOSCUTI DIN ***, STIM CU TOTII CA SUNT : GABI ***** SI DAN ******* DOI ELITISTI AI PARTIDULUI ANCHETATI IN DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP URI !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax