Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE: Călin Potor le propune tinerilor locuinţe ieftine


Publicat

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, aduce în discuţie problema lipsei unei locuinţe pentru albaiulieni şi propune un program de construire a acestora, destinate tinerilor. Vă prezentăm modul în care politicianul susţine aplicarea acestui proiect:

“Sunt foarte mulți tineri care vor să își întemeieze o familie, dar nu au posibilitatea de a avea o locuință. În aceeași situație sunt multe tinere familii, inclusiv cu copii. Tinerii noştri specialiști nu rămân acasă după absolvirea studiilor, iar despre aducerea lor în Alba Iulia acum nu poate să fie vorba. Aceste locuințe sunt destinate și lor, tinerilor specialiști, medici, profesori, ingineri, informaticieni, artiști plastici, oameni de artă și cultură, care în acest fel pot fi atrași să se stabilească la Alba Iulia.

Soluția este simplă: voi construi locuințe destinate cumpărării pentru tineri. Cum?

După modelul de la Constanța, primăria va pune la dispoziție terenul cu drept de folosință gratuită pe întreaga durată de existență a imobilelor, prin hotărâre de consiliu local și va realiza proiectarea blocurilor, a utilităților, a infrastructurii. Banii se plătesc de către tineri integral sau prin contractarea unui credit la finalizarea locuinței, locuința și cota parte indiviză de teren vor constitui garanții pentru obținerea creditului, primăria fiind de acord cu garantarea cotei de teren în favoarea beneficiarului.

De ce ieftine? Pentru că în prețul apartamentelor nu se regăsește valoarea terenului și valoarea proiectării și se vor vinde la preț de producție.

Voi construi locuințe modulare sociale

Programul municipal de construire a locuințelor sociale modulare, cât și lucrările tehnico-edilitare aferente reprezintă <obiectiv de interes public local> și, ca urmare, toate proiectele, lucrările respective, <Campusul Social> sunt obiective de interes public local. Vor exista trei tipuri de repartiții: pentru persoane care nu vor plăti cheltuielile pentru utilități și chirie, persoane care vor plăti numai utilitățile și persoane care vor plăti utilitățile și chiria.

Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coandă în 1921. Casele modulare au apărut ca o necesitate de a construi locuinte rezistente, într-un timp rapid și la un preț accesibil. Pentru acestea, Coandă a perfectat rețele de beton armat și a găsit noi geometrii de schelete metalice multicelulare ușoare, cu o izolație termică și fonică excelentă, capabile să asigure o rezistență sporită.

Cred că merită cei care acum nu au șansa unui acoperiș deasupra capului o investiție făcută de către oraș pentru ei și care nu depășește, atenție, 2.300 euro de persoană!

Ambele tipuri de locuințe vor beneficia de acces la transport în comun, căi de accces, alei și platforme asfaltate, locuri de parcare, spații verzi și amenajari peisagistice, locuri de joacă pentru copii, iluminat stradal și iluminat interior al cartierului, mobilier și dotări urbane.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. viorica

    sâmbătă, 02.06.2012 at 00:23

    ESTE O MARE ABERATIE CE SPUNE DOMNUL POTOR, DANSUL ISI SFATUIESTE COLEGII DE PARTID CARE SUNT CONSILIERI LOCALI SA VOTEZE IMPOTRIVA CONSTRUIRII DE LOCUINTE PENTRU TINERI !!! PE DOMNUL POTOR ZIS SI TRADATORUL NICI MACAR PARTIDUL PNL NU L IUBESTE DOAR IL TOLEREAZA PENTRU FAPTUL CA E O PERSOANA CUNOSCUTA CARE AJUTA PARTIDUL CU IMAGINEA SA…

  2. viorica

    sâmbătă, 02.06.2012 at 00:26

    COLEGII CEI MAI CUNOSCUTI DIN ***, STIM CU TOTII CA SUNT : GABI ***** SI DAN ******* DOI ELITISTI AI PARTIDULUI ANCHETATI IN DOSARUL PROSTITUATE PENTRU VIP URI !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate