Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri locale în USR Alba Iulia după plecarea primarului Pleșa. Cu cine ar avea partidul negocieri pentru candidatura la primărie

Publicat

Filiala USR Alba Iulia și-a ales marți, 30 ianuarie noua conducere, la nivel local. Alegerile au venit la scurt timp după ce primarul Gabriel Pleșa a părăsit partidul și s-a reîntors în PNL Alba Iulia. 

Deși nu avea o funcție importantă în cadrul formațiunii, mișcarea lui Pleșa a cauzat o reacție în lanț în cadrul organizației care a fost afectată de o serie de plecări. 

Acesta a tras după el în jur de 20 de membri, oameni activi din partid. Este vorba despre oameni din USR Alba Iulia care au fost alături de Pleșa în campania din 2020 și care au părăsit formațiunea deputatului Todosiu. 

Potrivit surselor alba24.ro în perioada următoare ar mai urma să plece și alte persoane din USR Alba Iulia către PNL. Noua conducere ar urma să stabilească și candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia.

Posibili candidați pentru Primăria Alba Iulia din partea USR

Potrivit surselor alba24.ro un posibil candidat ar fi Dana Nanu, actual consilier independent, fost PSD. Printre numele vehiculate pe lista scurtă a USR ar fi și numele viceprimarul Emil Popescu.

Însă situația nu a fost lămurită la nivel local.

De asemenea formațiunea politică ar mai fi în negocieri cu o altă persoană pentru o posibilă candidatură. Nu ar fi exclus ca partidul să aibe discuții și cu persoane din afara formațiunii pentru o posibilă candidatură.

Contactată de alba24.ro, Dana Nanu, a confirmat că a avut discuții preliminarii cu cei din USR Alba Iulia, dar că momentan, răspunsul este ”Nu”. Aceasta a spus că a avut discuții cu mai multe formațiuni politice ș i că a fost contactată de mai mulți politicieni, inclusiv de Diana Șoșoacă, dar că momentan nu a luat o decizie.

Ar avea însă o listă scurtă, însă momentan își păstrează statutul de independent, a mai declarat Dana Nanu.

Alegeri în USR Alba Iulia

Pentru funcția de președinte al USR Alba Iulia au candidat fostul consilier al primarului Pleșa, Bogdan Dogar și Cătălin Aldea.

Câștigător cu majoritate de voturi a fost Bogdan Dogar. Au votat în total 93 de membri.

Vicepreședinți ai filialei locale au fost aleși Ionuț Horșa, consilier local din 2020 și Andreea Cordon, secretară a deputatului de Alba, Beniamin Todosiu. Potrivit surselor alba24.ro, Cordon ar fi făcut parte în trecut, înainte să se înscrie în USR,  din organizația de tineret a PSD Alba Iulia.

Biroul Local al USR Alba Iulia este format după alegeri din:

Alex Dumitru

Andreea Cordon

Cosmina Mariș

Bujor Ovidiu

Horșa Ionuț

Pocriș Nicu

Comunicatul USR Alba: Este momentul în care ne asumăm împreună eșecul pe care l-am avut cu Gabriel Pleșa

Membrii USR Alba Iulia și-au ales o nouă conducere, în funcția de președinte fiind votat Bogdan Dogar, antreprenor și expert în accesarea fondurilor europene.

Adunarea Generală a Uniunii Salvați România a ales prin vot noul președinte, vicepreședinții și membrii biroului politic local.

În urma scrutinului, în funcția de președinte a fost ales Bogdan Dogar, iar vicepreședinți Andreea Cordon, vicepreședinte în cadrul Biroului Național de Tineret al USR, și Ionuț Horșa, IT-ist, consilier local în Alba Iulia și membru fondator al USR.

Bogdan Dogar are 39 de ani, este de profesie economist, fiind antreprenor și expert în accesarea fondurilor europene.

Noul Birou Politic Local al USR Alba Iulia va fi format din Cosmina Mariș, inspector în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Nicolae Alexandru Dan Dumitru, antreprenor și consilier local în Alba Iulia, Nicu Avram Pocris, IT-ist și antreprenor, Ovidiu Bujor, IT-ist.

Noua conducere a USR Alba Iulia a primit ca obiective la preluarea mandatului pregătirea alegerilor din acest an, identificarea și selectarea potențialilor candidați pentru alegerile locale, realizarea unui program de guvernare locală, pornind de la „Manifestul pentru Alba Iulia”.

De asemenea, noua conducere a USR Alba Iulia își propune să aibă o comunicare activă cu cetățenii pentru a identifica problemele reale ale comunității și pentru a găsi soluțiile de rezolvare a acestora.

„USR Alba Iulia are o nouă conducere și am încredere că va restarta activitatea politică la nivel local.

Este momentul în care ne asumăm împreună eșecul pe care l-am avut cu Gabriel Pleșa, care, deși a câștigat Primăria Alba Iulia, a înșelat, atât încrederea colegilor săi, cât și încrederea și așteptările albaiulienilor.

Din păcate, actualul primar a uitat într-un sertar „Manifestul pentru Alba Iulia”, un program simplu și care putea reforma administrația locală din Alba Iulia.

Ne cerem scuze albaiulienilor pentru că, la fel ca și ei am fost amăgiți, iar, după trei ani, noua administrație este de fapt tot cea veche, cu aceleași metehne și cu mai multe interese.

Nu avem însă voie să renunțăm și trebuie să reconstruim împreună o alternativă locală pentru a reda cu adevărat Alba Iulia albaiulienilor.

La nivel național și local, USR rămâne alternativa la PNL și PSD în 2024, motiv pentru care am format Alianța „Dreapta Unită”, alături de PMP și Forța Dreptei. România are nevoie de o alternativă reală, reformistă și proeuropeană.”, a declarat Beniamin Todosiu, președintele USR Alba.

„Alba Iulia are nevoie de schimbarea promisă în 2020. Atunci, am câștigat alegerile cu promisiunea că vom implementa „Manifestul pentru Alba Iulia”, un program care cuprinde dorințele și așteptările albaiulienilor.

În fața cetățenilor din Alba Iulia, USR are o datorie morală de a continua lupta și de a oferi o alternativă reală pentru Primăria Alba Iulia, astfel încât să câștige alegerile și să implementeze o administrație locală eficientă, performantă și în slujba cetățenilor, nu a grupurilor de interese”, a declarat noul președinte al USR Alba Iulia, Bogdan Dogar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 31.01.2024 at 11:46

    20 de friptirişti l-au urmat pe PLeşa. Cine vă mai bagă în seamă în degringolada PNL-istă ? Aţi primit promisiuni, cu ele rămâneţi. Văd că şi la USR au mare căutare secretarele. Secretezi bine, ai căutare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax