Connect with us
Publicitate

POLITICA

ALEGERI LOCALE: PDL îl acuză pe Călin Potor de incompetenţă profesională în managementul Spitalului Județean Alba

Publicat

Apropierea alegerilor locale este contextul unor atacuri din ce în ce mai dure între candidaţii pentru funcţiile de conducere ale administraţiei locale din Alba Iulia. Reprezentanţii PDL au transmis un comunicat în care enumeră o serie de „performanţe profesionale cel mult mediocre, ca medic” ale candidatului USL la Primăria municipiului, Călin Potor.

Vă prezentăm comunicatul:

„Performanţele profesionale cel mult mediocre, ca medic, ale lui Călin Potor sunt depăşite doar de dezastrul pe care acelaşi manager de week-end, Potor Călin l-a produs ca administrator. Pentru conformitate, propunem o întoarcere în timp, în jurul anului 2005, perioada în care Potor a <menegeriat> Spitalul Judeţean Alba şi a reuşit să le demonstreze tuturor, medici şi bolnavi, deopotrivă, că are aptitudini reale de <şmeneger>.

Cea mai bună dovadă este mutarea Policlinicii dintr-o aripă a spitalului tocmai pe strada Muşeţelului, într-o clădire ce aduce mai degrabă cu un lagăr decât cu o unitate medicală. Holuri înguste, ticsite de pacienţi, aer greu de respirat, parcare întotdeauna supraaglomerată, în care chiar şi ambulantele pot ajunge greu sau deloc, medici specialişti, medici de familie, SANEPID, toţi şi totul într-o învălmăşeală de piaţă asiatică. Este, de departe, cel mai prost proiect de management în domeniul medical la Alba Iulia (ne)gândit vreodată de vreun director de spital. <Beneficiari> direcţi sunt pacienţii albaiulieni, dar şi  medicii, nevoiţi să facă toţi ture spital-Muşeţelului şi retur, care cu căruciorul cu rotile, care cu radiografia şi recipientele cu analize-n buzunar. Şi exemplele pot continua, din păcate, la nesfârşit: sângele recoltat în laboratorul policlinicii este adus de câteva ori pe zi cu o geantă frigorifică, iar pacientiii de la oncologie sunt trimişi cu sticla în mână la laborator, întrucât au nevoie urgent de rezultate pentru tratamentul chimioterapeutic. Medicii ortopezi, la rândul lor, s-au împotrivit făţiş şi… fizic mutării şi, ani de zile, au preferat să consulte în Urgenţă, unde aveau acces la resursele necesare, dar acum consultă în Policlinica de pe Muşeţelului şi aşteaptă pacienţii să revină cu rezultatele din spital, ore în şir. Ore care pentru mulţi pot însemna chiar viaţa. Degradant în aceeaşi măsură şi pentru pacienţi şi pentru doctori, obligaţi să profeseze la limita inferioară a decenţei medicale. Odată cu trecerea Spitalului în administrarea Consiliului Judeţean, lucrurile vor reveni la normal, Policlinica va reveni şi ea acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, însă toate acestea costă. Iar albaiulienii plătesc. Deşi factura i-ar trebui trimisă direct şi personal lui Potor, la pachet cu un set de mulţumiri fierbinţi. La fel cum ar trebui să explice datoriile de peste 70 miliarde de lei rămase după plecarea sa din funcţie.

Îi recomandăm lui Potor să-şi trimită aceiaşi argaţi care-i construiesc sondajele şi le trâmbiţează obsesiv-repetitiv, indiferent de subiectul abordat, într-o incursiune scurtă pe holurile policlinicii sau ale spitalului judeţean pe care el l-a condus-distrus. Misiune: să realizeze un sondaj instant cu o singură întrebare deschisă: <Ce părere aveţi despre felul în care a manageriat Călin Potor Spitalul Judeţean Alba?> Îl asigurăm că majoritatea răspunsurilor vor fi non-verbale, cruci mari şi scuipături în sân, greu de cuantificat în sondajele şi materialele şi auto-osanalele electorale.

Au fost suficiente câteva luni ca Potor să arate că limitele incompetenţei pot fi atinse nativ, fără eforturi majore. Cum are acest individ curajul (citeşte <tupeul>) să revendice administrarea unui oraş, când a clacat lamentabil în administrarea unui spital, iar poliţele pentru <realizările> lui încă se plătesc şi-n zilele noastre rămâne o întrebare aproape retorică. Cum retorică rămâne şi întrebarea <De ce nu a făcut nimic pentru oraş şi sănătate din poziţia de vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor??> Un răspuns real –  pe 10 iunie, când cei care au <beneficiat> de <act medical de calitate, european>, într-o policlinică mutată cu japca de Potor în cel mai impropriu spaţiu posibil, un fost cămin de nefamilişti, îi vor arăta ce înseamnă cu adevărat famiglia Alba Iulia, nu familia din afişele electorale ale lui Potor. (M.D.)”

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. omul

    miercuri, 30.05.2012 at 20:28

    Foarte bine!potor promite acum servicii medicale moderne!De ce n-a facut nimic in vremea in care era director al spitalului!

  2. Aniela Prode

    joi, 31.05.2012 at 12:50

    O, da ! Am nascut in 2005 la Spitalul judetean Alba. Groaznic . Insecte uriase ( de gaz) mergeau noaptea pe pereti , trebuia sa dormim cu becul aprins intreaga noapte ca sa se sperie aceste insecte si sa nu umble prin salon. Bai total insalubre, greie sparta si cazuta pe jos. Dupa un an internata cu fetita la sectia pediatrie a aceluiasi spital . HOROR !!!!!!
    Eu m-am lamurit ce bun gospodar este acest Calin Putor ( putorina ).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax