Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Daniel Breaz, candidat PSD pentru Senatul României: Îndrăzneşte să crezi în tinerii din România!


Publicat

poza breaz ziarUna dintre cele mai mari bogăţii ale României este formată din tinerii acestei ţări, muncitori, harnici, educaţi şi bine pregătiţi. Ei reprezintă viitorul României şi de aceea trebuie să începem să credem în ei, să le oferim condiţii decente pentru a-şi întemeia o viaţă armonioasă în România şi să oprim exodul valorilor tinere româneşti spre alte ţări din Uniunea Europeană sau din lume.

Tinerii au nevoie să fie reprezentaţi de oameni cu gândire tânără, oameni care ştiu cât de greu este să te afirmi şi să îţi construieşti o carieră pe principii sănătoase şi corecte în România, oameni care au demonstrat că se poate şi au performat în activitatea lor. Partidul Social Democrat îndrăzneşte să creadă în oameni noi, oameni tineri şi care sunt profesionişti în domeniile lor de activitate, astfel încât peste 85 % dintre candidaţii PSD îndeplinesc aceste criterii. Viitorii senatori şi deputaţi PSD îşi vor aduce expertiza pe care au dobândit-o în ani de muncă, îşi vor pune priceperea în slujba românilor şi vor lucra pentru implementarea celui mai bun program pe care un partid îl propune pentru dezvoltarea României.

Proiectul de ţară propus de echipa PSD este unul coerent şi care pune mai presus de toate interesele românilor şi ale României. Un punct important vizează măsuri concrete de oprire a exodului românilor spre alte ţări, oferindu-le un trai decent, iar tinerilor o pregătire profesională eficientă, care să îi facă să fie competitivi pe piaţa muncii.

Consider că un proiect legislativ de anvergură trebuie să vizeze reconsiderarea programelor şcolare la toate nivelurile, regândirea lor unitară şi adaptarea lor la particularităţile de vârstă şi vocaţionale ale copiilor la cerinţele de pe piaţa muncii. Am constatat, în ultimii ani, beneficiile legăturii strânse dintre instituţiile de învăţământ şi mediul de afaceri, dintre universităţi şi multinaţionalele care îşi doresc să recruteze tineri încă din timpul derulării programului de practică profesională, aşa încât îmi propun susţinerea unor proiecte de legi care să faciliteze colaborarea dintre angajatori şi instituţiile de învăţământ superior şi să stimuleze spiritul antreprenorial al tinerilor încă din timpul facultăţii. Gândesc, spre exemplu, măsuri privind eficientizarea practicii de specialitate a elevilor şi studenţilor, dar şi acordarea unei mai mari atenţii uceniciei şi activităţii sub un anume tip de mentorat profesional, în primii ani de activitate. În acest sens, venind cu o expertiză clară din mediul universitar, voi pleda pentru înfiinţarea unor structuri de tip start-up în sectoare competitive, susţinute prin politici guvernamentale coerente, precum şi pentru atragerea investitorilor mici şi mijlocii în zonele unde mediul educaţional universitar şi postuniversitar oferă imediat cadre bine pregătite. Firesc, primul impuls este acela de a analiza situaţia judeţului Alba, deficitar la acest capitol, un judeţ care, deşi atractiv sub multe alte aspecte, nu reuşeşte să atragă şi să fixeze pe termen lung investitori care să ofere suficiente locuri de muncă tinerilor.

Găsesc obligatorie aplicarea unor măsuri de susţinere a continuării studiilor şi găsirii unui loc de muncă în ţară, prin mărirea alocaţiilor, creşterea şi diversificarea burselor, burse speciale pentru tinerii din mediul rural şi facilitarea angajării lor în mediul din care provin, imediat după terminarea studiilor, acordarea unor burse profesionale (conform programului PSD „Garanţia pentru tineret”) şi sprijinirea antreprenoriatului pentru tinerii cu risc de sărăcie (conform programului PSD „HOPE”), transformarea internship-ului în locuri de muncă, subvenţionarea chiriei şi a transportului la locul de muncă pentru tinerii care intră pe piaţa muncii, construirea de locuinţe sociale pentru familiile dezavantajate şi pentru tinerele familii, diversificarea activităţilor culturale şi sportive şi interesul sporit acordat unei vieţi sănătoase.

Sunt unul dintre cei care au avut curajul să creadă în România. Am avut curaj să cred că pot să îmi clădesc, pe principii sănătoase şi corecte, o carieră în ţara mea şi acum îndrăznesc să cred că, din Senatul României, pot să îi ajut şi pe alţi tineri să rămână în România, să se pregătească profesional şi să îşi găsească un loc de muncă bine plătit. Judeţul Alba are nevoie de oameni profesionişti în Parlamentul României, iar echipa PSD Alba este formată tocmai din oameni care au performat în domeniile lor de activitate.

Daniel BREAZ, Candidat PSD pentru Senatul României

PSD Alba – publicitate electorală (publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Drum național din Munții Apuseni, grav afectat de o alunecare de teren, reparat de CNAIR. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

O porțiune din drumul național DN 1R, ce face legătura între Albac și Horea, va fi reparată de CNAIR printr-o investiție de peste un milion de lei. Sectorul de drum aflat între satele Budăiești și Rusești a fost grav afectat de o alunecare de teren, care a rupt zidul de sprijin, iar odată cu acesta s-a surpat și o parte din carosabil, pe partea dinspre valea Albac. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru stoparea efectelor calamităților – repararea drumului DN 1R, km 76+090. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.067.025,83 de lei, fără TVA.

DN 1R este un drum național lung de 80 de kilometri, care face legătura între Huedin / DN 1 și Albac / DN 75, via Beliș. Amplasamentul drumului este situat pe un versant cu panta mare (17 – 31 grade), iar la baza versantului se află valea Albacului. Pentru realizarea drumului a fost necesară construirea unui zid de sprijin din zidărie de piatră care în momentul de față este puternic afectat (rupt).

„O dată cu ruperea zidului de sprijin s-a surpat și drumul pe jumătatea de bandă dinspre vale. Pe zona afectată de alunecare se poate circula doar pe o singură bandă”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele:

– Între km 76 + 077 și km 76 + 100 s-a identificat o cedare a zidului de sprijin de rambleu în lungime de 23 m, realizat din zidărie de piatră. Astfel, drumul este suprat pe jumătatea din aval, datorită eroziunilor produse de râul Albac.

– La km 76 + 099 s-a identificat un podeț ce subtraversează drumul național. Acest podeț nu are cameră de cădere și amenajare aval și nu are timpane.

Prin realizarea investiției se dorește consolidarea drumului în vederea îmbunătățirii traficului auto și siguranței în exploatare.

Pentru consolidarea drumului se propun următoarele lucrări:

  • refacerea zidului de sprijin
  • realizare dren longitudinal amonte
  • refacere structură rutieră pe toată lățimea drumului
  • amplasarea parapetului pietonal
  • corecție a cursului albiei minore a râului Albac
  • refacerea podețului existent
  • refacerea stratului de uzură se va executa pe toată lățimea drumului, pe o lungime extinsă cu câte 10 m față de lungimea structurii de sprijin.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 6 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt puternic, grindină

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, luni după-amiaza.

Potrivit ANM, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse care vor cumula 15 l/mp.

Până la ora 19.00, este vizată zona joasă a județului Alba.

Atenționări meteo similare sunt valabile în Bihor, Mureș, Harghita.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Elevii din Aiud, întâmpinați cu ”porți de dezinfecție”, la intrarea în școli. Pregătiri pentru activitățile ce încep marți

Publicat

La Aiud au fost montate ”porți de dezinfecție” la toate şcolile din municipiu, a anunțat Primăria, pe Facebook. Este una dintre măsurile de protecție sanitară aplicată în oraș, pentru revenirea elevilor în școli, din 2 iunie.

”Pentru siguranța elevilor şi a cadrelor didactice au fost montate porți de dezinfecție la toate şcolile din municipiul Aiud”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Vezi și ALBA: Jumătate dintre elevii din clasele VIII, XII și XII NU vin la școală în 2 iunie. LISTA unităților unde nu se fac pregătiri

Potrivit sursei citate, din totalul de 538 elevi de clasa a VIII-a și a XII/XIII-a, 223 vor reveni în 2 iunie pentru pregătirea examenelor.

Este vorba despre 56% elevi de clasa a VIII-a și 34% elevi din clasele a XII/XIII-a. Doar 57 din cei 223 au optat pentru transportul public local, pentru majoritatea elevilor transportul fiind asigurat de către părinți la decizia acestora.

sursă: Facebook Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Persoanele cu COVID, care nu au simptome, nu-i pot infecta pe cei din jur

Publicat

O persoană infectată cu noul coronavirus, dar care nu are simptome, nu ar putea transmite virusul mai departe. Este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor chinezi.

Potrivit sursei citate, din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Ei au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine și a fost trimis deja expertilor OMS pentru o reacție din partea acestora.

sursă: ziare.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate