Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Daniel Breaz: PSD vrea să oprească exodul tinerilor

Publicat

poza breaz ziar*Ei trebuie să aleagă între bunăstare și justiție socială sau lipsă de performanță și sărăcie!

Am văzut cu toții ce înseamnă un guvern-experiment pentru țara noastră: lipsă de acțiune și indiferență – o catastrofă în administrarea țării. Spre exemplu, în ultima perioadă, degeaba au cerut angajații din Educație și Sănătate salarii decente, pentru că tehnocrații și PNL s-au opus, umilindu-i pe românii care muncesc corect. Educația este cea mai sigură formă de ieșire din sărăcie și de aceea tinerii trebuie să fie sprijiniți pentru a se instrui, iar PSD asta face! Credem în tineri și le oferim șansa de a-și deschide mici afaceri, de a accesa credite pentru locuințe garantate de stat, printr-un program dedicat generației tinere. Este nevoie de un astfel de program pentru că, în prezent, unul din 5 tineri sub 25 de ani este şomer, 1,5 milioane de tineri români au un grad mare de sărăcie, 794.000 de tineri români trăiesc în sărăcie severă, iar unul din 5 tineri români între 15 şi 29 de ani nici nu învaţă, nici nu lucrează.

* Tinerii au șansa de a face parte din clasa de mijloc!

Vrem să le dăm tinerilor suficiente motive să nu mai plece din ţară. Singurul garant al acestei egalităţi de șanse este statul, dar nu statul minimal, timid și incompetent, pe care și-l dorește Dreapta. Tinerii au așteptat de la Guvernul ZERO soluții la problemele cu care se confruntă, dar au primit indiferență din partea celor ce ar fi trebuit să îi ajute! Acum curg promisiunile Guvernului Zero, iar tinerilor li se cere votul din nou. În loc să primească ajutor din partea guvernanților, tinerii sunt sfătuiți să desconsidere adversarii politici. Noi ne dorim să le oferim tinerilor un viitor acasă, fiind parte a clasei de mijloc.

* Sprijin concret în profesie și în viața de fiecare zi

PSD vine în sprijinul tinerilor cu studii superioare licenţiate: le garantează un salariu de încadrare de 2.500 lei brut, în primii 3 ani de muncă, subvenţionarea a 50% din cheltuielile angajatorului, cu menţinerea angajării timp de 5 ani.

* Susţinem antreprenoriatul pentru tinerii cu risc de sărăcie, tineri proveniţi din familiile sărace sau din centrele de plasament. Firmele înființate de aceşti tineri vor deveni unităţi protejate autorizate, prin acordarea de minigranturi.

* Ne dorim să dezvoltăm programe de ucenicie, care să îi ajute pe tineri să învețe o meserie. Întreprinderile cu mai puţin de 50 de salariați, care angajează cel puțin 5 ucenici, pentru minimum 2 ani, vor beneficia de 500 de euro pe an pentru fiecare ucenic.

* Vrem ca tinerii profesioniști să rămână acasă, oferindu-le subvenţionarea cu 75 la sută a chiriei şi a utilităţilor, pentru fiecare angajat care îşi găseşte un loc de muncă la peste 50 de kilometri de domiciliu.

* Vrem să revină acasă tinerii plecaţi din România și să sprijinim tinerele familii – prin construcţia şi utilizarea eficientă a locuinţelor sociale destinate familiilor dezavantajate, inclusiv valorificarea locuinţelor abandonate.

* Tinerii trebuie să aibă acces la credite avantajoase pentru cursuri, chirii sau locuințe. Vom asigura posibilitatea contractării unui credit de până la 40.000 lei – 80% garantat de stat, iar dobânda va fi  subvenţionată sută la sută.

* Ne dorim să creştem bursele pentru studenţi, pentru că educaţia este cea mai sigură formă de a ieși din sărăcie. Guvernul PSD a asigurat creşterea burselor studenţeşti cu peste 20 la sută și ne dorim ca de la 1 iulie 2017 să fie posibilă o majorare de 50% a burselor, de la 83 de lei la 125 de lei pe student, iar de la 1 ianuarie 2020 bursele să fie mai mari cu 40%, ajungând la 175 de lei pe student.

Acestea sunt principalele măsuri dedicate tinerilor, pe care îi așteptăm la vot în 11 decembrie, pentru a alege între viitor și trecut, între bunăstare, creștere economică și justiție socială sau minciună, lipsă de performanță și sărăcie!

Daniel Breaz, candidat PSD la Senat

PSD Alba – publicitate electorală ( Publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax