Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Daniel Breaz: PSD vrea să oprească exodul tinerilor

Publicat

poza breaz ziar*Ei trebuie să aleagă între bunăstare și justiție socială sau lipsă de performanță și sărăcie!

Am văzut cu toții ce înseamnă un guvern-experiment pentru țara noastră: lipsă de acțiune și indiferență – o catastrofă în administrarea țării. Spre exemplu, în ultima perioadă, degeaba au cerut angajații din Educație și Sănătate salarii decente, pentru că tehnocrații și PNL s-au opus, umilindu-i pe românii care muncesc corect. Educația este cea mai sigură formă de ieșire din sărăcie și de aceea tinerii trebuie să fie sprijiniți pentru a se instrui, iar PSD asta face! Credem în tineri și le oferim șansa de a-și deschide mici afaceri, de a accesa credite pentru locuințe garantate de stat, printr-un program dedicat generației tinere. Este nevoie de un astfel de program pentru că, în prezent, unul din 5 tineri sub 25 de ani este şomer, 1,5 milioane de tineri români au un grad mare de sărăcie, 794.000 de tineri români trăiesc în sărăcie severă, iar unul din 5 tineri români între 15 şi 29 de ani nici nu învaţă, nici nu lucrează.

* Tinerii au șansa de a face parte din clasa de mijloc!

Vrem să le dăm tinerilor suficiente motive să nu mai plece din ţară. Singurul garant al acestei egalităţi de șanse este statul, dar nu statul minimal, timid și incompetent, pe care și-l dorește Dreapta. Tinerii au așteptat de la Guvernul ZERO soluții la problemele cu care se confruntă, dar au primit indiferență din partea celor ce ar fi trebuit să îi ajute! Acum curg promisiunile Guvernului Zero, iar tinerilor li se cere votul din nou. În loc să primească ajutor din partea guvernanților, tinerii sunt sfătuiți să desconsidere adversarii politici. Noi ne dorim să le oferim tinerilor un viitor acasă, fiind parte a clasei de mijloc.

* Sprijin concret în profesie și în viața de fiecare zi

PSD vine în sprijinul tinerilor cu studii superioare licenţiate: le garantează un salariu de încadrare de 2.500 lei brut, în primii 3 ani de muncă, subvenţionarea a 50% din cheltuielile angajatorului, cu menţinerea angajării timp de 5 ani.

* Susţinem antreprenoriatul pentru tinerii cu risc de sărăcie, tineri proveniţi din familiile sărace sau din centrele de plasament. Firmele înființate de aceşti tineri vor deveni unităţi protejate autorizate, prin acordarea de minigranturi.

* Ne dorim să dezvoltăm programe de ucenicie, care să îi ajute pe tineri să învețe o meserie. Întreprinderile cu mai puţin de 50 de salariați, care angajează cel puțin 5 ucenici, pentru minimum 2 ani, vor beneficia de 500 de euro pe an pentru fiecare ucenic.

* Vrem ca tinerii profesioniști să rămână acasă, oferindu-le subvenţionarea cu 75 la sută a chiriei şi a utilităţilor, pentru fiecare angajat care îşi găseşte un loc de muncă la peste 50 de kilometri de domiciliu.

* Vrem să revină acasă tinerii plecaţi din România și să sprijinim tinerele familii – prin construcţia şi utilizarea eficientă a locuinţelor sociale destinate familiilor dezavantajate, inclusiv valorificarea locuinţelor abandonate.

* Tinerii trebuie să aibă acces la credite avantajoase pentru cursuri, chirii sau locuințe. Vom asigura posibilitatea contractării unui credit de până la 40.000 lei – 80% garantat de stat, iar dobânda va fi  subvenţionată sută la sută.

* Ne dorim să creştem bursele pentru studenţi, pentru că educaţia este cea mai sigură formă de a ieși din sărăcie. Guvernul PSD a asigurat creşterea burselor studenţeşti cu peste 20 la sută și ne dorim ca de la 1 iulie 2017 să fie posibilă o majorare de 50% a burselor, de la 83 de lei la 125 de lei pe student, iar de la 1 ianuarie 2020 bursele să fie mai mari cu 40%, ajungând la 175 de lei pe student.

Acestea sunt principalele măsuri dedicate tinerilor, pe care îi așteptăm la vot în 11 decembrie, pentru a alege între viitor și trecut, între bunăstare, creștere economică și justiție socială sau minciună, lipsă de performanță și sărăcie!

Daniel Breaz, candidat PSD la Senat

PSD Alba – publicitate electorală ( Publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE Colegiul Militar 2022: peste 270 de candidați din 10 județe susțin vineri proba scrisă la Alba Iulia. Modele de subiecte

Publicat

Admitere Colegiul Național Militar Alba Iulia 2022: Peste 270 de candidați din 10 județe susțin vineri, 27 mai, proba scrisă la colegiul militar Alba Iulia. Repartizarea pe locuri va fi în 4 iulie.

În total, sunt 275 de candidați înscriși, care vor susține testul-grilă la Română și Matematică la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Dintre aceștia, 221 sunt băieți și 54 de fete. Sunt candidați din 10 județe arondate unității: Alba, Cluj, Sălaj, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor, Arad și Timiș.

Ponderea mediei la proba scrisă este de 80% din media finală de admitere la colegiul militar.

Joi, 26 mai, candidații se prezintă la colegii pentru susținerea probei scrise care va fi vineri, 27 mai, în intervalul orar 9.00-12.00. În 4 iulie va fi repartizarea computerizată în învăţământul liceal militar.

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

La Colegiul Militar din Alba Iulia, sunt 120 de locuri disponibile, pentru fete și băieți.

Admiterea are două etape:

 • proba scrisă – 27 mai
 • ierarhizarea și repartizarea candidaților la colegiile militare – din 4 iulie

Anterior, candidații s-au înscris prin Centrele Militare Judeţene/Zonale – Birourile de Informare Recrutare, existente în fiecare reşedinţă de judeţ. De asemenea, au susținut testare psihologică, testare aptitudini fizice,  interviu de evaluare şi orientare.

Proba scrisă la admitere colegii militare

Proba scrisă durează 3 ore, constă din susţinerea unei probe de verificare a cunoştinţelor la disciplinele:

 • Matematică (10 itemi Algebră+10 itemi Geometrie)
 • Limba şi literatura română (10 itemi)

conform programelor şcolare valabile pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Este un singur test-grilă cu 30 de itemi din materiile de mai sus. Varianta de subiect este trasă la sorți în dimineața probei de concurs. Candidații sunt așezați câte unul în bănci, în ordine alfabetică.

Candidații înscriși la Alba Iulia trebuie să se prezinte la sediul colegiului joi, 26 mai, până la ora 18.00, cu cartea de identitate/certificatul de naștere și anexa la fișa de înscriere (fișa de aptitudini pentru liceele vocaționale). Vor fi instruiți privind desfășurarea probei de concurs.

Vineri, 27 mai, se vor prezenta la colegiu până la ora 8.00, iar proba se desfășoară în intervalul orar 9.00-12.00.

Corectarea testelor se face în sălile de concurs, în prezența candidaților, între orele 12.00 și 14.30.

Reguli la proba scrisă:

 • este interzis accesul în sălile de examen cu telefoane mobile, ceasuri Smartwatch, căști, calculatoare sau alte materiale care pot facilita rezolvarea subiectelor
 • candidaţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naştere (pentru cei care nu au împlinit 14 ani), ecusonul (pe care îl vor primi în data de 26 mai), instrumente de scris (pix/ stilou cu pastă/cerneală de culoare albastră)
 • în acest interval, nu se asigură cazare sau hrană; candidații sunt rugați să aibă sticlă cu apă

Admitere Colegiul militar 2022 – modele de subiecte

Corectarea lucrării se realizează imediat după încheierea probei, în prezenţa candidatului, de către 2 membri evaluatori din comisia de admitere, asistaţi de alţi doi candidaţi din aceeaşi sală, ca martori. Ultimii 3 candidaţi rămân în sală până la evaluarea ultimei lucrări, iar rezultatele se comunică în aceeaşi zi. Nota obţinută este finală şi nu poate fi modificată ulterior.

Sunt declaraţi „Admis” candidaţii care au obţinut la testul grilă cel puţin nota 6.00.

Candidaţii declaraţi „Respins” participă la evaluarea naţională şi repartizarea computerizată în instituţiile de învăţământ civile.

Tot vineri, 27 mai se afişează rezultatele probei de verificare a cunoştinţelor.

Admitere colegii militare 2022 – etapa a doua

După proba scrisă, va fi repartizarea computerizată. Calendarul este următorul:

 • 3 iunie 2022 – transmiterea în format electronic, către comisia județeană, a opțiunilor și notelor candidaților admiși la proba de verificare a cunoștințelor, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată
 • 30 iunie 2022 – transmiterea de către comisiile judeţene/ municipiului Bucureşti către colegiile naţionale militare, a bazei de date judeţene cuprinzând mediile finale de admitere, prin confirmarea finalizării operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată
 • 30 iunie – 2 iulie 2022 – validarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de înscriere (e-mail, online, fizic), corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din aplicaţia informatică centralizată
 • 4 iulie 2022 – repartizarea computerizată în învăţământul militar liceal şi comunicarea rezultatelor în unitatea de învăţământ respectivă, prin tipărire din aplicaţia informatică centralizată
 • 4 iulie 2022 – afişarea rezultatelor preliminare
 • 4 – 5 iulie 2022 până la ora 16.00 – solicitarea, în scris, a opțiunilor de renunţare la locul obţinut (dacă este cazul) / confirmarea locului ocupat, prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (e-mail, online)
 • 6 iulie 2022, între orele 8.00-12.00 – completarea locurilor rămase libere ca urmare a renunţării  la locul obţinut, prin repartizarea manuală centralizată (dacă este cazul)
 • 6 iulie 2022 – transmiterea  listei candidaţilor declaraţi „ADMIS”, în format electronic, la Centrul Naţional de Admitere, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată
 • 6 iulie 2022, după ora 15.00 – afişarea rezultatelor finale
 • până cel târziu la data de 15 august 2022 – transmiterea dosarului candidatului, completat cu „Cererea de înscriere” şi „Fişa de echipare”, completată, prin grija comandantului colegiului unde elevul a susţinut proba de evaluare a cunoştinţelor, la colegiul unde acesta a fost declarat admis

Candidaţii care au fost declaraţi „Admis” la proba de verificare a cunoştinţelor de Limba şi literatura română şi Matematică şi au participat la evaluarea naţională sunt ierarhizaţi şi repartizaţi în colegiile naţionale militare, la data prevăzută în Calendarul admiterii, prin ADLIC, în funcţie de media finală de admitere şi opţiunile exprimate în fişa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naţionale militare.

MEDIA FINALĂ DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA = 0,2 x MA+0,8 x NP

unde:

MFA = media finală de admitere

MA = media de admitere calculată potrivit formulei stabilite în anexa 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării  privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, nr. 5457/2020, adică:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: TESTELE de antrenament, setul 5 – Română și Matematică. Modele de subiecte pentru examen

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu

Vezi integral Metodologie Admitere Colegiul Militar Alba Iulia 2022

La medii finale de admitere egale, departajarea candidaților se face după următoarele criterii:

 • nota obținută la proba de verificare a cunoștințelor de Limba și literatura română și Matematică
 • media generală la Evaluare Națională
 • nota obținută la proba de Matematică la Evaluare Națională
 • media generală pentru clasele V-VIII

Candidaţii declaraţi „NEADMIS” participă la repartizarea computerizată în instituţiile de învăţământ civile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Miercuri: Alimentarea cu gaz va fi oprită temporar într-un cartier din Ocna Mureș. Se fac lucrări la rețea

Publicat

Compania Delgaz Grid anunță că miercuri va fi oprită alimentarea cu gaz la Uioara de Sus, localitate componentă a orașului Ocna Mureș. Se fac lucrări la sistemul de distribuție.

Alimentarea cu gaze naturale va fi oprită miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

 • 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă)
 • 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din comuna Unirea, prins la volan cu permisul suspendat. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Un tânăr din comuna Unirea s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în trafic, la volanul unui autoturism, cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Avram Iancu din comuna Unirea, au depistat un tânăr de 28 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 2 cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 24 mai

Publicat

Au fost înregistrate 2 cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) marți, 24 mai.

În județ sunt 70 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.859 cazuri confirmate, 52.491 persoane vindecate, 1.290 decese.

În același interval au fost procesate 467.719 teste, din care 357.564 PCR și 110.155 rapide.

În ultimele 24 de ore, la nivel județean, au fost făcute 358 testări: 172 PCR ( 38 la DSP și 134 la spitalul județean) și 186 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

Valea Lungă- 1 caz

Blaj- 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,19 (anterior 0,22).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență Cazuri
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
CIUGUD 0.91 3
RĂDEŞTI 0.79 1
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
VALEA LUNGĂ 0.64 2
ŞONA 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
METEŞ 0.36 1
LUPŞA 0.35 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.35 27
ŞUGAG 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 0.29 6
ORAŞ CUGIR 0.28 7
GALDA DE JOS 0.23 1
MUNICIPIUL AIUD 0.2 5
SĂSCIORI 0.15 1
ORAŞ TEIUŞ 0.14 1
ORAŞ ZLATNA 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.12 4
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.07 1
ALBAC 0 0
ALMAŞU MARE 0 0

sursa foto: pixabay.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax