Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Avram Iancu, “Erou al Națiunii Române”. Legea iniţiată de senatorii PNL Crin Antonescu şi Teodor Atanasiu a fost promulgată

Publicat

PNLPreședintele Iohannis a semnat recent Decretul de promulgare cu nr. 970 din 17.11.2016 a Legii nr. 230/2016, privind declararea lui Avram Iancu „Erou al Naţiunii Române” lege iniţiată de senatorii Crin Antonescu si Teodor Atanasiu.

Pentru noi, liberalii, susţinerea acestui demers constituie o formă simbolică de recunoaștere a importanţei lui Avram Iancu în  desăvârșirea noastră ca națiune puternică si liberă. Tocmai de aceea se specifică în textul legii că “Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, fostul conducător al revoluţiei române din 1848-1849 din Transilvania, este declarat Erou al Naţiunii Române”.

Unii cârcotaşi din PSD nu au cum să înțeleagă această acțiune de cinstire a memoriei înaintașilor pentru că ei nu au în spate anii de istorie pe care îi are cel mai vechi partid din România – Partidul Național Liberal. PSD știe doar să provoace agitație şi să arunce in derizoriu astfel de inițiative. Populismul lor nemăsurat umbrește importanța legii, care pentru noi, ardelenii, și mai ales pentru românii din Munții Apuseni  reprezintă o formă de respect si prețuire a valorilor de identitate naţională.

PNL, în schimb, este partidul care a scris istoria modernă a României ce a culminat cu câștigarea  Independenței și făurirea Marii Uniri de la 1918. Toate marile momente din istorie au avut in prim plan oameni politici liberali și aceștia au construit bazele României contemporane. Tocmai de aceea, PNL consideră că astfel de propuneri reprezintă un gest de normalitate într-o Românie care are de recuperat  memoria  eroilor naționali.

Biroul de presă al PNL

PNL Alba – publicitate electorală (Publicat de Independent SRL la comanda PNL Alba

Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax