Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Un profesionist în domeniul educației, Daniel Breaz, candidatul PSD la Senat


Publicat

poza breaz ziarTinerii care muncesc în țară și visează că vor reuși să le ofere copiilor lor o viață mai bună au spus deseori că vor să se simtă reprezentați cu adevărat în Parlamentul României. Profesorul Daniel Breaz candidează la Parlament pentru a le demonstra tinerilor că și ei contează, că poate să ducă mai departe dorințele lor.

PSD a înțeles că prin astfel de candidați se va realiza schimbarea reală a Parlamentului și a țării, astfel că pe listele PSD se regăsesc oameni care au demonstrat că pot să oțină performanță în meseria lor.

Daniel Breaz – un altfel de candidat

Rectorul Universității “1 Decembrie 1918â” din Alba Iulia a demonstrat că, dacă munceşti cu suflet şi eşti devotat profesiei, succesul nu va întârzia să apară. Profesorul Daniel Breaz are o biografie impresionantă din care amintim acum doar câteva realizări din domeniul universitar.

Din anul 2009, Daniel Breaz este profesor universitar, iar din 2010 este conducător de doctorat în domeniul matematicii. Mai târziu, a devenit preşedinte al Comisiei de Matematică a CNATDCU şi membru în Consiliul General CNATDCU.

Din anul 2013 este secretar general al Consiliului Naţional al Rectorilor, evaluator CNCSIS şi ARACIS, la toate acestea adăugându-se cele 13 cărţi ce îi poartă semnătura; este vorba despre 13 volume de  specialitate în domeniul matematicii, completate cu aproape 300 de studii şi articole ştiinţifice publicate în reviste din ţară şi din străinătate.

La Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi-a dus mai departe pasiunea. A fost prodecan al Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, în perioada 2004-2008, apoi director al Departamentului Cercetării Ştiinţifice din universitate – din martie 2008 şi până în martie 2012, când a devenit rector al universităţii albaiuliene, în prezent aflându-se la cel de-al doilea mandat.

Recunoaştere internaţională

Cu trudă, sacrificii şi pasiune, profesorul Daniel Breaz se bucură de apreciere la nivel internaţional. În anul 2010 a fost desemnat cel mai bun cercetător din lume în teoria funcţiilor geometrice şi i-a fost decernat Premiul “Nishiwaki Prize for The Research of Univalent Function Theory”, la Kyoto, în Japonia. În perioada 2004-2008, Daniel Breaz a fost membru al Consiliului Naţional de Conducere al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind totodată membru în numeroase institute şi asociaţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale de prestigiu, colaborator şi membru în colegiile editoriale ale unor prestigioase reviste ştiinţifice internaţionale. De asemenea, profesorul albaiulian Daniel Breaz este invitat pentru a susţine conferinţe şi prelegeri la numeroase universităţi din ţară şi din lume – în Marea Britanie, Malaezia, Japonia, Turcia, Bulgaria şi Iran, iar cariera sa universitară cu siguranţă nu se va opri aici.

Daniel Breaz, primul candidat pe lista PSD la Senat, îşi doreşte o campanie electorală pozitivă, pentru că PSD are un program bine pus la punct, în care românii şi viaţa sunt prioritatea numărul unu. Candidatul PSD la Senat va rămâne rector al universităţii albaiuliene, pentru că această funcţie e compatibilă cu poziţia de parlamentar. Şi pentru că a reuşit să obţină performanţe în educaţie, pe plan universitar, profesorul Daniel Breaz îşi doreşte ca proiectele sale din Parlament să fie axate pe acest important domeniu. Şi, cu siguranţă, dacă locuitorii judeţului îi vor acorda încrederea pe care o merită, va atinge excelenţa şi în Parlamentul României.

Pe tărâmul educaţiei, profesorul Daniel Breaz, şi-a urmat visul şi pasiunea, devenind un exemplu demn de urmat! A demonstrat că se poate! Ca parlamentar de Alba, va fi la fel cum ne-a obişnuit: îşi va duce până al capăt proiectele sale dedicate educaţiei!

Profesorul Daniel Breaz merită încrederea dumneavoastră, la alegerile din 11 decembrie, pentru a deveni senator de Alba! (G.M.)

PSD Alba – publicitate electorală ( Publicat de Independent SRL la comanda PSD Alba Cod unic mandatar financiar PSD: 11160007)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. un alegator...

    duminică, 20.11.2016 at 09:54

    Atitudinea pozitiva si disponibilitatea de a depune eforturi consistente pentru a-ti atinge telurile sunt de apreciat si de urmat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT GRAV la Șugag: Un camion cu lemne s-a răsturnat. O persoană încarcerată

Publicat

Un accident grav s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 22.30, în localitatea Șugag din județul Alba. 

Potrivit primelor informații de la fața locului, transmise de salvatorii de la ISU  Alba un camion cu lemne s-a răsturnat.

La fața locului au intervenit pompierii militari din Sebeș. În urma accidentului o persoană a rămas încarcerată între fiarele camionului. De asemenea, alte două persoane au fost rănite.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ajutor de stat pentru hoteluri, restaurante și agenții de turism. Cum se calculează suma aprobată de Guvern

Publicat

Ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa a fost adoptată în şedinţa de guvern de vineri, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Au fost adoptate câteva proiecte de ordonanţă de urgenţă şi hotărâri foarte aşteptate în domeniul economic, mai ales în ceea ce priveşte persoanele afectate de efectele economice ale pandemiei de COVID-19.

Astfel, a fost prelungită măsura şomajului tehnic şi a fost flexibilizat programul de muncă numit Kurzarbeit, până la 30 iunie 2021.

Cum se calculează ajutorul pentru compensarea pierderilor

De asemenea a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa, în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din 2020 faţă de cea înregistrată în 2019″, a arătat Dancă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern.

Actul normativ privind ajutorul de stat pentru HoReCa a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, după ce în şedinţa din 28 noiembrie a fost analizat în primă lectură

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, a solicitat la începutul şedinţei de Guvern introducerea pe ordinea de zi suplimentară a actului normativ cu privire la acest ajutor de stat pentru HoReCa.

„Vreau să cer pe lista suplimentară pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care se referă la HoReCa şi la agenţiile de turism. Le vom da printr-o schemă de ajutor 20% din pierderea pe care au avut-o, diferenţa între cifra de afaceri 2020-2019. Am avut-o în primă lectură, acum am avizele”, a spus Nicolescu.

Ea a solicitat, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a unui memorandum privind acordarea unui ajutor de stat din fonduri naţionale pentru întreprinderi a căror activitate a fost suspendată temporar şi a unei hotărâri pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes local. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii vor putea dobândi competențe de cultură media în liceu. Proiect în unitățile-pilot din învățământ anunțat de MEC

Publicat

Liceeni vor putea dobândi competențe media din școală. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță un proiect ce va fi aplicat din 2021 și presupune introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”.

Cel puțin 480 de cadre didactice de Limba și literatura română vor fi formate pentru a preda competențe media și va fi deschisă o platformă de educație media pentru profesori și elevi.

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au anunțat vineri parteneriatul prin care elevii de liceu din România vor dobândi competențe media, ”indispensabile într-un context în care interacțiunea cu informația, și, implicit, cu dezinformarea, a devenit parte dominantă a vieții de zi cu zi și a procesului de învățare”, potrivit MEC.

Ministerul Educației transmite că un prim pas al acestei colaborări îl reprezintă introducerea programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, dezvoltat de CJI, în proiectul de testare a unor noi competențe, conținuturi și metode de învățare, în cadrul unităților de învățământ liceal cu statut de școală-pilot, proiect ce va deveni operațional din anul 2021.

Protocolul presupune:

– implementarea unui modul de învățare extracurricular în domeniul educației media pentru copii și tineri

– minim 480 de cadre didactice de Limba și literatura română, care predau la nivel liceal, vor fi formate și certificate printr-un program conceput în acest scop

– instruirea în domeniul media a inspectorilor școlari pentru Limba și literatura română prin organizarea a trei sesiuni/ateliere regionale de profil

– operaționalizarea unei platforme de educație media pentru profesori și elevi, care să includă instrumente de formare, asistență, monitorizare/raportare și evaluare în sistem online

– un ghid privind drepturile copilului, ca parte integrantă a drepturilor omului, în contextul educației media.

„Școala este locul în care se pun bazele noii generații de cetățeni, iar educatorii sunt primii care dau formă viitorului. Un viitor din ce în ce mai conectat și în care elevii au nevoie de competențe noi, care să îi ajute să fie cetățeni informați și responsabili. Sunt convinsă că profesionalismul experților din Ministerul Educației, implicarea profesorilor și experiența CJI vor contribui la îndeplinirea obiectivelor acestui program”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

„La fel cum elementele de educație rutieră erau inserate în ore, când copiii mergeau la școală, așa sunt acum vitale conceptele de educație media, care să îi ajute pe elevi să fie în siguranță în fața asaltului de informații falsificate, cu potențial dăunător. În ultimii patru ani, CJI a dezvoltat și testat la scară mică un model sustenabil de intervenție pentru construirea competențelor media pentru elevii de liceu, atât prin formarea și sprijinirea profesorilor de limba și literatura română pentru a include elemente de educație media în activitatea curentă la clasă, cât și prin activitățile de formare pentru liceeni, realizate de experții CJI”, a declarat Cristina Lupu, directorul executiv al CJI.

Prin programul „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, elevii dobândesc abilități de gândire critică, care le permit să distingă faptele de opinii, să deconstruiască mesajele media și să interacționeze într-un mod responsabil cu rețelele sociale. Programul se înscrie în aria generală Media and Information Literacy (MIL), așa cum este descrisă de UNESCO, și în prioritățile Comisiei Europene, așa cum sunt ele formulate în DIRECTIVA (UE) 2018/1808 – Directiva serviciilor mass-media audiovizuale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane înșelate prin metoda ”șmen” la Alba Iulia. Cum poți să rămâi fără bani în cateva secunde

Publicat

bani inselaciune

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înșelat mai multe persoane, în Alba Iulia, prin metoda ”șmen”. Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au petrecut pe 3 martie și pe 16 septembrie 2020.

Metoda șemn este o forma de înșelătorie practicata pe stradă și deși în teorie pare simplă, în practică necesită foarte multă desxteritate. 

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 03 martie, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în apropierea unei bănci de pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, bărbatul în cauză  a indus în eroare persoana vătămată prin aceea că i-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei și, profitând de neatenția acesteia, și-a însușit suma de 190 de lei.

De asemenea, la data de 16 septembrie, tot în Alba Iulia bărbatul a indus în eroare alte două persoane.Mai exact le-a cerut să îi schimbe suma de 500 de lei, ocazie cu care, profitând de neatenția acestora, și-a însușit o parte din bani (190 de lei de la prima persoană și 210 de la cea de a doua, au mai transmis anchetatorii pentru alba24.ro

Ce este metoda ”șmen”

Metoda este folosită de zeci de ani pe teritoriul României, chiar din timpul perioadei comuniste, pe atunci fiind practicată de cei care schimbau valută.

Metoda presupune solicitarea de schimbare a unor bancnote în cupiură mai mică/mare sau efectuarea unui schimb valutar. Ulterior acestui schimb, folosindu-se de diferite pretexte, făpturitorul solicită suma de bani înapoi, distrage atenția victimei, sustrage („rupe”) o parte din bancnote și restituie restul sumei de bani persoanei vătămate, care nu o mai verifică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate