Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Alexandru Pereș: Apel la respectul față de cetățeni

Publicat

Am învăţat în timpul mandatelor mele de parlamentar că lucrul cel mai important, dincolo de anumite însuşiri personale, este să nu-i minţi pe oameni. Să-i priveşti în ochi pe cei cu care vorbeşti, să le răspunzi cinstit la întrebări şi să nu-i amăgeşti cu lucruri pe care ştii că nu le poţi face. Oamenii sunt traumatizaţi de criză, mulţi şi-au pierdut speranţa că o vor duce mai bine iar noi trebuie să-i convingem că viaţa lor se va îmbunătăţi cu siguranţă.

Mă uit la programele candidaţilor USL pentru Parlament, mă uit peste intervenţiile din presă şi înţeleg mai bine de ce clasa politică nu are credibilitate. Când se aflau în opoziţie promiteau de-a valma creşteri de pensii şi salarii, reduceri de taxe şi impozite, construcţii de autostrăzi, accelerarea atragerii de fonduri europene, investiţii străine, locuri de muncă şi multe altele. În cele şapte luni de când se află la guvernare economia a fost blocată, leul s-a prăbuşit, preţurile au luat-o razna, investitorii au dispărut, fondurile europene au fost suspendate. Acum au reluat ciclul promisiunilor populiste, lipsite de substanţă. Două exemple dintre multe altele: taxarea progresivă a veniturilor din salarii pe o grilă între 8-16% din programul USL ar „costa” bugetul un minus de 11 mld. lei (2,4 mld. euro) anual. Imposibil de imaginat chiar, când România are un vârf de plată a datoriei externe de 6,7 mld. euro, respectiv de 5,6 mld. euro în 2013 şi 2014. USL promite de asemenea scăderea cotei de TVA de la 24% la 19%, iar la alimente până la 9%; termenul e aruncat însă undeva, către limita mandatului de patru ani. „Când se va putea…”, explică Victor Ponta.

ARD îşi axează programul economic pe scăderea cotei unice de la 16% la 12% începând cu 1 ianuarie 2013. Consecinţa imediată va fi crearea de noi locuri de muncă. Ne amintim efectul economic extrem de benefic al introducerii cotei unice de 16% începând cu anul 2005. Bulgaria a redus cota unică la 10% şi rezultatele se văd, covârşitor de pozitive.

Reabilitarea clasei politice în conştiinţa publică nu se poate realiza decât dacă programele politice sunt realiste, credibile şi nu demagogice. Numai tratându-i pe cetăţeni cu respect şi ferindu-i de minciună, vom dobândi, la rându-ne, respect.

Alexandru Pereş, senator de Alba

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax