Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI PARLAMENTARE | Alexandru Pereş: Confiscarea României – USL a conceput proiecte de legi antinaţionale şi antidemocratice

Publicat

Alegerile din 9 decembrie sunt poate cele mai importante de după Revoluţie şi aceasta pentru că România a fost împinsă la un punct de cotitură: Rămâne sau nu stat de drept? Se desprinde sau nu din familia europeană şi o ia spre Est? Se întoarce în Trecut, sau continuă spre Viitor? USL va reuşi să confişte România?

Societatea românească, bântuită de confuzie şi neîncredere devine vulnerabilă la agresiunea demagogică a partidelor populiste. În Programul electoral al USL nu se regăseşte nici măcar o măsură de dreapta, ceea ce demonstrază că PNL şi-a diluat complet identitatea doctrinară. Cu adevărat ÎNGRIJORĂTOR este că acelaşi Program USL pune în pericol libertatea justiţiei – securitatea naţională, securitatea economică, libertatea presei şi libera circulaţie a românilor. USL promovează ANTIREFORMA ÎN JUSTIŢIE. Că este aşa o dovedesc „scăpările” unor politicieni USL de marcă – Crin Antonescu, Victor Ponta, Ioan Ghişe, Dan Mihalache, Eugen Nicolaescu. Să nu uităm lecţia de „tiranie a democraţiei” servită în vară de USL, când au decapitat în câteva zile întreaga structură de conducere a statului de drept. Justiţia a început să facă curăţenie în România dar este posibil ca apropiatele alegeri să readucă norii negri ai totalitarismului.

CETĂŢENII TREBUIE SĂ ŞTIE!

USL a conceput proiecte de legi antinaţionale şi antidemocratice prin care:

1. Curtea Constituţională şi Consiliului Superior al Magistraturii să fie subordonate Parlamentului. Astfel CSM, instituţia care asigură independenţa justiţiei să nu mai poată reclama la CCR ci la Parlament încălcarea legilor.

2. Ministerul Public (DIICOT şi DNA) şi Inspecţia Judiciară să aibă o dublă subordonare: Ministrului Justiţiei  şi Parlamentului. Astfel ministrul Justiţiei poate ordona anchete Inspecţiei Judiciare (independentă acum, deşi  funcţionează pe lângă CSM) pentru a scăpa de magistraţii incomozi iar Parlamentul va putea numi comisii de anchetare a aceloraşi magistraţi, îndeosebi procurori.

3. Se reînfiinţează Serviciul secret al Ministerului Justiţiei, desfiinţat în 2005 de Monica Macovei, pe atunci ministru al Justiţiei, pentru că făcea poliţie politică. În mandatele lui Ion Iliescu a fost condus de foşti ofiţeri de securitate. Serviciul căuta petele negre din trecutul magistraţilor, pentru a obţine obedienţa acestora.

4. Se desfiinţează Agenţia Naţională de Integritate, care l-a obligat pe premierul Ponta să facă numeroase remanieri guvernamentale (trei sunt încă pe rol).

5. Se desfiinţează şi apoi unifică DIICOT cu DNA. DNA a anihilat peste 10 judecători supremi, în locul acestora fiind numiţi transparent, prin concurs, buni profesionişti neînregimentaţi politic. Denumirea instituţiei va fi schimbată pentru ca întreg corpul de procurori să fie triat şi primenit cu cadre „de încredere”. În 2001 aşa a procedat PSD, după ce a câştigat alegerile, când a desfiinţat echipa anticorupţie din Parchetul General, condusă de procurorii Ovidiu Buduşan şi Doru Dobocan.

6. Se atacă libertatea presei prin modificarea legislaţiei audio-vizualului.

Prin presiune şi şantaj, mass media locală şi firmele de cablu vor deveni terenul de vînătoare al varanului Dan Voiculescu. Toate aceste acţiuni profund antidemocratice şi antinaţionale ale USL vor scoate România din UE, vor limita dreptul românilor la libera circulaţie şi muncă în străinătate, vor pune în pericol statul de drept.

Cei care doresc să dea votul lor pentru Trecut, trebuie să se gândească bine înainte de a o face.

Alexandru Pereş, senator de Alba

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ce au făcut ZECE LUNI în PARLAMENT: Promisiunile și realizările senatorilor și deputaților de Alba, la aproape un an de la alegeri | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax