Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Cadou de la Dorin Nistor pentru premierul Victor Ponta: Cărţi despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918


Publicat

Dorin Nistor, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor, a expediat, joi, pe adresa Guvernului şi în atenţia premierului Victor Ponta un colet cu mai multe cărţi despre Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Dorin Nistor a explicat acest gest printr-o declaraţie publică:

„I-am făcut premierului acest cadou simbolic, pentru că îmi doresc să îşi reamintească ce a învăţat cu siguranţă la şcoală şi în familie: să preţuiască istoria naţională şi să respecte simbolurile ei, aşa cum o fac toţi românii.

Victor Ponta şi Guvernul USL au demonstrat în aceste zile că nu dau doi bani pe istoria noastră şi pe Alba Iulia. Dintr-o dorinţă meschină de răzbunare pe Mircea Hava şi PDL, Victor Ponta şi USL nu au dorit ca la Alba Iulia să fie sărbătorită asa cum se cuvine Marea Unire, nealocând nici un ban de la bugetul de stat pentru această sărbătoare. Îmi permit să-i amintesc domnului Ponta că şi noi, cei din judeţul Alba, contribuim la acest buget de stat!

Acum, fapta este consumată, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au alocat banii necesari pentru sărbătoarea de la noi şi nu rămâne decât să ne bucurăm de ziua noastră naţională, aşa cum ştim noi, ardelenii.

Iar lui Victor Ponta nu pot decât să-i urez lectură plăcută şi aprofundată. Poate învaţă să preţuiască istoria noastră, a românilor”, a declarat Nistor.

Pachetul adresat premierului a plecat joi de la Alba Iulia, cu destinaţia Piaţa Victoriei, Bucureşti.

 

 

 

N.Red. Responsabilitatea pentru articolele publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.


 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. victoras

  joi, 29.11.2012 at 21:23

  Guvernarea USL nu respecta Ardealul si faptul ca nu a alocat bani ne demonstreaza ca sfideaza Romania.

 2. mihaita

  joi, 29.11.2012 at 21:30

  Dottore, sfidezi Ardealul ! Doctorul Potorina se lauda ca el te-a convins sa tai banii.

 3. Dana

  joi, 29.11.2012 at 21:37

  Atata stiu USL-ul sa faca , promit si apoi taie, vor sa ne lasa fara Sarbatori Nationale

 4. PLATITOR DE TAXE .

  joi, 29.11.2012 at 22:19

  Stimabile , nu te supara ai o fata de hitlerist , de aceea ai fost sef la garda financiara iar acum ne promiti minciuni ca sa te votam .
  Inca o data , nu te supara frate eu si familia mea nu vrem sa ne ARD-em ! In locul meu te v-a vota dl. mirciulica hava , am vorbit cu el , fii linistit ,

 5. Ardeleanu (fara FM)

  vineri, 30.11.2012 at 09:26

  Felicitari pentru gest Domnul Nistor! Nu inteleg de ce in febra campaniei electorale, cei care conduc (sper doar pentru moment) destinele tarii, uita de istoria noastra nationala si de sacrificiul inaintasilor nostri! Sa iti bati joc de Alba Iulia cum au reusit ei in aceste zile, da dovada lipsei de orice sentiment national la acesti oameni (desi il proclama peste tot)! Sa le fie rusine!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate