Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI PARLAMENTARE | Clement Negruţ: „1 Decembrie s-a scris la Alba Iulia”

Publicat

Se apropie Sărbătoarea Națională a României. Se vor împlini 94 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Unde ar fi mai potrivit să cinstim această mare sărbătoare a noastră, a românilor, decât acolo unde a avut loc acel măreț act istoric, adică la Alba Iulia?

Aici, în inima Transilvaniei s-a înfăptuit ceea ce și-au dorit înaintașii noștri. Aici a fost capitala de suflet a tuturor românilor încă din vremea marelui voievod Mihai Viteazul.

Luni 12 noiembrie, de la tribuna Parlamentului am adresat o invitație tuturor colegilor parlamentari de a fi prezenți de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Ar fi frumos ca în această zi să conteze mai mult simțământul național decât propria imagine. Poate că în capitala județului Alba nu vor fi prezenți la fel de mulți cetățeni ca în București sau alte orașe mai mari din țară, însă nicăieri sufletul românesc nu vibrează la fel de tare ca aici, unde s-a semnat actul Unirii.

Aici, la Alba Iulia, s-a scris istoria zilei de 1 Decembrie. De aceea fiecare român trebuie să retrăiască pe viu, în acest loc sfânt pentru țara noastră, ceea ce s-a înfăptuit acum mai bine de 90 de ani. Rămâne de văzut dacă pentru cei cărora le-am adresat invitaţia va fi mai presus simțământul național sau dorința de a se face remarcați în scop politic.

Clement Negruț

N.Red: Conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice sau candidaţilor nominalizaţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate