Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Alegeri parlamentare: Condiţii de participare la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare

Publicat


Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba au comunicat condiţiile pentru participarea la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare. Cei interesaţi să ia parte la acest proces au termen limită 29 octombrie pentru depunerea cererilor.

Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele tribunalului, în cadrul unei şedinţe publice, cu 15 zile înainte de ziua votării. În acest sens, vor fi întocmite trei liste diferite cuprinzând magistraţii, alţi jurişti, precum şi alte persoane.

Lista magistraţilor care vor participa la tragerea la sorţi se întocmeşte de către preşedintele tribunalului, iar cea a altor jurişti de către prefect, împreună cu preşedintele tribunalului. Listele trebuie să cuprindă un număr de persoane cu cel puţin 10% mai mare decât cel necesar, în aşa fel încât, în cazurile deosebite, titularii să poată fi înlocuiţi.

În cazul în care numărul altor jurişti este insuficient, lista va fi completată, la propunerea prefectului şi cu avizul Autorităţii Electorale Permanente, cu alte persoane care au o reputaţie bună în localitate. La fel ca în cazul juriştilor, numărul acestor persoane incluse în listă trebuie să fie cu 10% mai mare decât cel necesar, în scopul înlocuirii titularilor în situaţiile deosebite.

Atât juriştii, cât şi celelalte persoane trebuie să nu facă parte din nici un partid politic, din nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi să nu fie rude până la gradul al patrulea cu niciunul dintre candidaţi.

Persoanele interesate să participe la tragerea la sorţi în vederea desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare trebuie să-i adreseze prefectului judeţului Alba o cerere tip, completată în original, până cel mai târziu în data de 29 octombrie 2012. Cererea trebuie să fie însoţită de câte o copie a actului de studii şi a celui de identitate, o declaraţie pe propria răspundere că nu face parte din nici un partid politic, că va aduce la cunoştinţa prefectului existenţa oricărei stări de incompatibilitate în ceea ce priveşte gradul de rudenie cu candidaţii, ivită ulterior depunerii cererii, că nu a săvârşit fapte de natură penală sau contravenţională care să-i aducă atingere prestigiului sau moralităţii şi o declaraţie pe propria răspundere privind experienţa la ultimele 3 alegeri la care a participat.

Înscrierea în listele persoanelor din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare se face pentru persoanele care depun la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba cererile şi documentele anexă până la data limită, respectiv 29 octombrie 2012 inclusiv.

Pentru alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor ce vor avea loc în 9 decembrie 2012, în judeţul Alba, vor fi constituite 439 secţii de votare, dintre care 111 la nivelul municipiilor, 71 al oraşelor şi 257 la nivelul comunelor.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a transmis deja tuturor primăriilor informaţiile necesare persoanelor interesate să participe la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, precum şi modelele tipizate de cereri care trebuie adresate prefectului.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oraşul Ocna Mureş, cuprins de febra şahului. Peste 150 de participanţi la primul turneu din judeţul Alba al anului 2020

Publicat

Oraşul Ocna Mureş tinde să devină al doilea pol de dezvoltare a şahului în judeţul Alba după municipiul Alba Iulia. Deşi nu există o tradiţie şahistă indelungată în Ocna Mureş, febra şahului pare să fi cuprins oraşul sării în ultimii ani, zeci de copii ocnamureşeni fiind atraşi de jocul regilor. Acest lucru s-a putut observa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dotări de ultimă generaţie pentru endoscopie digestivă, la Spitalul din Blaj. Investiții de peste 500.000 de lei

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj vrea să achiziționeze două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii, pentru secția de Medicină Internă.  Conducearea unității a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția a maxim două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii. Valoarea totală estimată este între 252.100 și 504.200 de lei. Spitalul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cabană din Luncile Prigoanei, distrusă în totalitate în urma unui incendiu. De la ce a pornit focul

Publicat

O cabană aflată în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu a fost distrusă în întregime în urma unui incendiu puternic, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Flăcările au afectat și acoperișul altor două construcții învecinate. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la tubulatura de ventilare a unui șemineu, care s-a supraîncălzit. Intervenția a fost una dificilă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate