Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Dan-Coriolan Simedru: „Am încredere. Cetăţenii vor face dreptate până la capăt!”


Publicat

USL este forţa ce a coagulat în jurul ei politicienii care cred în România puternică, România cetăţenilor mulţumiţi de viaţa lor, de aleşii lor. Guvernul USL a pornit deja pe drumul relansării economice şi al coeziunii sociale şi a luat măsuri clare şi concrete, care nu pot fi combătute prin forţări de mesaje electorale. Încercarea de a distruge credibilitatea câştigată de USL datorită promisiunilor îndeplinite exprimă disperarea celor care, pe un ton mieros, încearcă să convingă românii că lupul îşi schimbă atât părul, cât şi năravul.

România a pornit pe drumul cert al vindecării sale, alături de USL. Şi, pentru ca România să devină puternică, e nevoie de parlamentari care să sprijine primăriile şi judeţul, să fie o voce care se poate face cu adevărat auzită în Parlament şi la Guvernul României! Voi fi, deci, deputatul pe care aleşii locali se pot baza!

USL este soluţia aleasă de majoritatea cetăţenilor, care nu mai vor măscărici pe post de oameni politici, incompetenţi la conducere, politruci nepăsători şi meschini. Cetăţenii ştiu să facă diferenţa între ceea ce poate sună bine, dar e lipsit de consistenţă, şi ceea ce e veritabil. Oamenii pot cel mai bine să discearnă între bun şi rău sau nepotrivit pentru o funcţie în politică, iar amabilităţile pur electorale nu mai cumpără pe nimeni.

Am fost de două ori vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, de alte două ori deputat şi tot de atâtea ori am ocupat funcţia de prefect al judeţului Alba. Cunosc problemele oamenilor, ştiu ce îi preocupă, am înţeles întotdeauna ce îi frământă. Relaţia mea cu oamenii este deschisă, sinceră şi prietenească. Voi păstra această relaţie în calitate de deputat din partea USL şi voi veni mereu acasă pentru a mă întâlni cu cetăţenii din toate cele 15 localităţi care formează Colegiul Cugir-Zlatna.

Am credinţa că oamenii au nevoie de respect şi atenţie, iar cerinţele şi aşteptările lor trebuie să regleze agenda oricărui parlamentar. Mulţi candidează, majoritatea dintre ei pretind că ştiu ce îşi doreşte lumea, dar prea puţini o cunosc aşa cum este ea. Cu nevoile ei, cu speranţele şi grijile ei.

Am fost prefectul care a avut mereu uşa deschisă. Aşa am ajuns să cunosc oamenii, mi-am însuşit trăirile, dezamăgirile şi durerile lor. Am încercat mereu să găsesc soluţii pentru ei şi de cele mai multe ori am reuşit. Iar atunci când problemele nu au putut fi rezolvate imediat, nu m-am dat bătut, convins fiind că niciun efort nu este prea mare pentru cei care şi-au pus speranţele în mine. Sunt, deci, sigur că cetăţenii vor găsi în mine deputatul pe care se pot baza!

În acest moment, politica este încă un spectacol de proastă calitate, la care populaţia nu mai vrea să plătească bilet. Cetăţenii nu mai vor să le cânte în strună politrucilor, nici măcar atunci când spectacolul este gratuit. Dezgustul pe care îl simte populaţia nu se îndreaptă către politică, fără de care societatea oricum nu funcţionează, ci faţă de personajele care au infestat, în ultimii ani, structurile de conducere ale României. Cei care şi-au bătut joc de ţară şi de oamenii care i-au ales sunt sursa marilor dezamăgiri ale românilor. O ştim şi noi, o ştiu şi ei. De-asta şi-au schimbat culoarea şi sigla sub care candidează, sperând că un ambalaj nou poate lua ochii şi voturile cetăţenilor.

Oamenii s-au maturizat şi, în tot acest timp, s-au maturizat şi aşteptările lor. Iar oamenii ştiu că sigla care însoţeşte candidatul îi defineşte felul în care se va comporta din punct de vedere politic, după ce va fi ales.

Sunt Dan-Coriolan Simedru, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Cugir-Zlatna. Am încredere că cetăţenii vor face dreptate până la capăt. De aceea, îi invit să-i taxeze, prin vot, pe toţi cei care i-au ars la buzunare, pe cei care i-au ignorat, pe cei care i-au umilit şi nu au făcut nimic bun pentru ei.

Este timpul ca Uniunea Social Liberală să aibă majoritate în Parlament. În 9 decembrie, votaţi USL!

N.Red: Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor de la secţiunea Alegeri parlamentare aparţine în întregime candidaţilor nominalizaţi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Simona Bogdan

  luni, 12.11.2012 at 18:17

  Va doresc multa sanatate si putere de lupta ,invit toti oamenii cinstiti sa voteze cu sinceritatea ,onestitatea si bunul simt .Mult succes .

  • Jenica

   luni, 12.11.2012 at 22:43

   Doamne ajuta,
   De astfel de oamnei are tara nevoie , oameni pentru oameni, nu de travestiti care in ficare zi in functie de ” ploi” fac jocurile unora sau altora. Oameni care sunt de pe aceste meleaguri si cunosc atit lucrurile bune cit si pe cele rele, nu ca cei veniti din cele patru zari sa ne incite cu „frumoasele lor povesti „si cintari gratuite, de aceasta data la nunti.
   Mult succes.

 2. dragos

  marți, 13.11.2012 at 10:19

  va doresc mult succes in ceea ce urmeaza sa intreprindeti , cu siguranta oamenii nu se vor mai lasa calcati in picioare la nesfarsit si isi vor face DREPTATE PANA LA CAPAT cu ajutorul oamenilor ca dumneavoastra .

 3. dragos

  marți, 13.11.2012 at 10:23

  as fi de parere sa il invitati pe domnul Ionut fulea la cateva concerte pe la bucuresti dupa ce ajungeti deputat , pentru ca la cantat trebuie sa recunoastem ca se pricepe si in acest fel va fi si el multumit

 4. dragos

  marți, 13.11.2012 at 10:32

  Sa speram ca nu vom mai avea ghinionul sa fim reprezentati de cantareti in parlament , Avem deja experienta doamnei Irina Loghin si altii si ne-au demonstrat ca au talent doar in muzica.
  Domnule Simedru de dumneavoastra nu am auzit sa cantati pe la nunti , dar am auzit ca ati fost prefect ,deputat , si in acest caz cu siguranta aveti experienta necesara pentru a reprezenta un colegiu . Succes

 5. Cormoș Dumitru Radu

  duminică, 18.11.2012 at 11:26

  Sunt convins de succesul tău la aceste alegeri. Invit pe cât mai mulți dintre conjudețenii mei să meargă în 9 decembrie la urne și să voteze USL. Este cea mai sudată uniune și se adresează cu adevărat cetățeanului român. Ți se întinde o mână. Primește-o! Succes!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: INCENDIU la Sebeș. Acoperișul unui depozit de material lemnos a luat foc

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi noaptea în municipiul Sebeș. Din primele informații, acoperișul unui depozit de material lemnos a luat foc.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat.

Stirea initiala:

Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui depozit de material lemnos în mun. Sebeș, drumul Dăii.

Incendiul se manifestă pe aprox. 20 mp, fiind localizat, fără pericol de propagare.

Forțe alocate: două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

.

Foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat USR PLUS: PNL a inaugurat o autostradă neterminată, care trece prin Alba Iulia, fără să-l invite pe primar (P)

Publicat

Guvernul Orban și PNL și-au demonstrat, joi, ipocrizia politică și asemănarea cu PSD inaugurând, cu mult festivism electoral, o autostradă neterminată, totul pentru o încercarea disperată de a mai câștiga câteva voturi la alegerile de duminică.

Liderii liberali au dat dovadă și de o atitudine lipsită de fair play deoarece la evenimentul de deschidere a acestei autostrăzi, care trece pe raza administrativă a municipiului Alba Iulia, au omis cu bună știință să îl invită pe primarul municipiului pentru a se răzbuna pe acesta.

În schimb pe asfaltul proaspăt turnat în ultimele zile, au țopăit veseli și s-au fotografiat pentru a-și asuma măreața realizare toți candidații PNL la Parlamentare, membrii din activul de partid, primarul din Sebeș, Dorin Nistor (PNL), ba chiar și fostul primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Domnul Hava, în prezent mare europarlamentar, ar fi venit special de la Bruxelles pentru a oferi nouă, muritorilor de rând, acest dar măreț: 14,8 kilometri de autostradă.

E adevărat că ar fi trebuit să fie în jur de 17 kilometri, dar la PNL contează intenția, nu mărimea, chiar dacă autostrada nu e terminată. Oricum acest apendice din Autostrada Sebeș -Turda, denumit pompos tronson de către Guvernul Orban, a fost construit în 6 ani (ȘASE ANI), arătând incapacitatea partidelor care au guvernat România în acești ani de a rezolva o problemă majoră: construirea de autostrăzi.

Revenind la faptul că primarul din Alba Iulia nu a fost invitat la eveniment, credem că este o dovadă în plus a lipsei de respect a PNL față de Municipiul Alba Iulia și față de albaiulieni. Înțelegem că pe Gabriel Pleșa au vrut să îl taxeze politic, dar nu acceptăm ca să își bată joc de Alba Iulia.

Din respect și bun simț, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, nu ar fi mers la o astfel de inaugurarea vădit electorală și, după cum s-a observat, a răspuns elegant la întrebările presei legate de faptul că nu a fost invitat la eveniment.

Presupunem că liderul suprem al PNL Alba, Mircea Hava, a dat ordin pe unitate ca primarul USR -PLUS al municipiului Alba Iulia să nu fie invitat pentru că s-a temut că ar putea împărți capitalul de popularitate pe care crede că l-a câștigat prin inaugurarea electorală.

Domnului Hava și colegilor săi le spunem că oamenii NU MAI POT FI PROSTIȚI cu tăieri de panglici sau inaugurări sub lumina reflectoarelor.

A trecut vremea în care albaiulienii erau prostiți cu un concert-două prin Cetate, cu imnuri pedeliste sau cu o stradă asfaltată în grabă în campania electorală. Credem că inteligența alegătorilor s-a văzut la votul de la alegerile locale și se va vedea cu siguranță la scrutinul de duminică.

PNL demonstrează, dacă mai era nevoie, că este doar un PSD vopsit în galben. Ambelor partide le amintim că se fac vinovate de faptul că, în fiecare zi, în România, 5 persoane mor în accidente rutiere din cauza drumurilor proaste și a lipsei autostrăzilor.

România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe decese în accidente rutiere. 96 de morți/ 1 milion de locuitori, în timp ce media Uniunii Europene este de 51 de decese la un milion de locuitori.

Doar în 2019, pe șoselele din România au avut loc, potrivit Institutului Național de Statistică, 31.146 de accidente cu vătămări corporale, cu 3.1% mai multe comparativ cu 2018. 1.869 de persoane au decedat pe drumurile din România.

Aceasta este REALITATEA! În 6 decembrie, vă rugăm să vă amintiți de aceste statistici! În votul vostru pot sta și viitoarele autostrăzi din România!

Votează USR PLUS și vei avea autostrăzi pe bune, nu pe hârtie!

Biroul de Presă al USR PLUS Alba

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) – cod unic mandatar financiar coordonator 11200021, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Reguli pentru slujbele de Crăciun în lăcaşurile de cult. Condițiile în care preoții pot merge la sfințirea caselor de Bobotează

Publicat

catefdrala

Credincioșii vor putea participa în interiorul lăcașurilor de cult la slujbele de Crăciun şi de Anul Nou, însă vor trebui să respecte o serie de reguli. Decizia a fost luată joi seară, în urma unei şedinţe la care au participat reprezentanți ai cultelor şi secretarul de stat Raed Arafat.

Slujbe de Crăciun, noi reguli

Raed Arafat și reprezentanții cultelor din România au avut o ședință în care s-au stabilit condițiile în care se vor desfășura slujbele de Crăciun și de Anul Nou. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că trebuie impuse noi restricții, dar toate vor fi cuprinse într-un ghid, așa cum cere, de mai multe luni, reprezentantul României la OSCE pe libertate religioasă.

Oamenii vor putea participa la liturghiile de Crăciun şi de Anul nou în interiorul bisericilor. 

Potrivit ghidului de reguli pentru organizarea slujbelor, în primul rând, credincioşii vor păstra în interior o distanţă de 2 metri, afară de 1 metru şi jumătate şi vor avea masca de protecţie care să le acopere atât gura, cât şi nasul.

Tot în ghid se specifică şi faptul că preoţii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune la care ajung oamenii.

Şi în cazul rugăciunilor pe care preotul le face la domiciliu există nişte reguli. De pildă, de Bobotează când vor merge cu crucea în casele oamenilor, trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Slujbe de Crăciun, ce spune premierul

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre desfăşurarea slujbelor de Crăciun în România şi a afirmat că, dacă se respectă normele sanitare, acestea pot avea loc: ”Ştii foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară (…) slujbele se desfăşoară. Singul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 7.661 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 211 persoane au decedat, un deces fiind înregistrat la categoria 0 – 9 ani, iar alte două la categoria de vârstă 20 – 29 de ani. 1.252 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului

Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului, doar poate emite recomandări legat de încurajarea şi intensificarea protejării de noul coronavirus în viaţa socială din perioada sărbatorilor, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Bănescu a trimis un punct de vedere cu privire la recomandarea Comisiei Europene referitoare la slujbele de Crăciun.

„Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea şi intensificarea protejării de noul coronavirus în viaţa socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreţionar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun şi nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru”, a scris Bănescu.

CE a recomandat înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu slujbe transmise online sau la televizor, potrivit unui proiect citat de Corriere della Sera.

„Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreţionar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun şi nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru”, a continuat el.

Purtătorul de cuvânt susţine că Bisericile sunt conştiente de situaţia actuală şi că pledează pentru respectarea regulilor sanitare.

„Bisericile însele (formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească şi nu numai) sunt perfect conştiente de situaţia actuală extrem de dificilă şi implicate caritabil major în sprijinirea autorităţilor, alături de care au fost şi vor rămâne constant în combaterea pandemiei. Experienţa lor socială şi discernământul conferit de credinţa împrietenită cu raţiunea, nu în divorţ cu ea, fac din biserici spaţii comunitare în care slujbele religioase se pot desfăşura în condiţii de reală siguranţă.

Biserica, cultele religioase, pledează permanent pentru respectarea regulilor sanitare în legătură cu care suntem mereu asiguraţi că, respectate fiind, sunt şi eficiente. Cei care cu ostentaţie nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor şi sfidând eforturile uriaşe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu şi pot fi avertizaţi/ sanctionaţi legal. Responsabilitatea publică şi perceperea sănătăţii celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conştiinţa statutului său de creştin”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit ghidului de reguli pentru organizarea slujbelor, credincioşii vor păstra în interior o distanţă de 2 metri, în exterior o distanță de 1 metru şi jumătate şi vor avea masca de protecţie care să le acopere atât gură cât şi nasul. De asemenea, preoţii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune la care ajung oamenii.

Şi în cazul rugăciunilor pe care preotul le face la domiciliu există reguli pentru limitarea răspândirii COVID.

Astfel, de Bobotează când vor merge cu crucea în casele oamenilor, trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Şedinţa de joi a avut loc după ce Comisia Europeană a recomandat ca preoţii să transmită slujbele de sărbători pe Internet ori la televizor pentru a se evita aglomeraţia şi riscul apariţiei unui al treilea val de infectări.

 

Surse: stirileprotv.ro, RTV.ro,

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum motivează Hava participarea la deschiderea autostrăzii: a vrut să facă lobby pentru Centura de Nord a orașului Alba Iulia

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al municipiului Alba Iulia, a fost prezent joi, 3 decembrie, la deschiderea oficială a lotului 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia. Într-o postare pe Facebook, acesta a transmis că a fost prezent la eveniment pentru a-i înmâna ministrului Transporturilor, Lucian Bode, un memoriu ce vizează centura ocolitoare a municipiului pe latura de Nord, drum care va lega A10 de DN 74 și Munții Apuseni. 

„Au fost foarte mulți cei care, de pe margine, de-a lungul anilor, au ținut companie autostrăzii recent inaugurate. Voci mai mult sau mai puțin autorizate, vorbind în neștire despre termene, progres, șantier, etape, unii uitând că acest subiect devenise enervant și decepționant pentru întreaga zonă, chiar pentru toată România, prin lentoarea de melc cu care s-au mișcat lucrurile.

Vezi și VIDEO: Traficul rutier a fost DESCHIS pe lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia

M-am prezentat, azi, la inaugurare, pentru simplul motiv că dincolo de planurile inițiale, la vremea la care șoseaua nu exista decât pe hârtie, am pretins ca Alba Iulia să poată avea cele două noduri pe care am considerat că le merită. În rest, la cât de firav s-a lucrat, indiferent de cine a fost la guvernare, faptul că azi se poate circula pe această bucată ar sta mai bine la o oarecare distanță de ideea de reușită.

Sunt de acord să privim cu optimism doar dacă trecem peste cât și ce a făcut nu știu cine, din ce partid, doar dacă acest obiectiv devine deplin funcțional. Cum? Foarte simplu! Devenind argument pentru investitori și crescând șansele de dezvoltare ale acestui culoar, dintre Alba Iulia – Teiuș – Aiud.

Vezi și VIDEO: Prima deplasare pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, înainte de inaugurare. Cum arată tronsonul de drum

Azi, scopul prezenței mele a fost aducerea pe masa ministrului Bode a următorului pas important pentru Alba Iulia: Centura Ocolitoare de Nord, care să facă legătura cu Țara Moților, și care să transforme zone din apropierea orașului în opțiuni clare pentru investitori.

I-am predat ministrului Lucian Bode un memoriu care aduce în discuție o inițiativă de pe vremea când eram primar. Acestui oraș, nouă, albaiulienilor, ne trebuie această legătură cu noua autostradă! Și din poziția de europarlamentar voi susține, în continuare, necesitatea ca această centură ocolitoare să fie inclusă în Master Planul General de Transport. Practic, există posibilitatea finanțării acesteia din fondurile nerambursabile la care România va avea acces în cadrul Programelor Operaționale și Mecanismului de Redresare și Reziliență. Alba Iulia a finalizat, deja, PUZ-ul pentru centură, fiind în faza de avizări finale ale acestuia. Comuna Ighiu face același lucru, apoi, împreună cu Consiliul Județean, ÎN ECHIPĂ, se va trece la depunerea cererii de finanțare. Sunt îndeplinite toate condițiile ca acest proiect să fie preluat așa cum am sugerat și solicitat. După parcurgerea memoriului de către cei cărora l-am adresat, voi reveni cu amănunte”, a scris europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate