Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Dorin Nistor: „Duminică, votaţi cu mintea şi cu inima”


Publicat

Dragi prieteni,

Îmi permit să folosesc această formulă de adresare pentru că, după aproape 4 săptămâni de campanie electorală, am reuşit să vă cunosc personal pe mulţi dintre dumneavoastră. Îngăduiţi-mi aşadar să vă consider, pe lângă concetăţeni, şi prieteni apropiaţi sufletului meu.

Au fost 4 săptămâni extraordinare pentru mine, ca om politic. Nu credeam că voi reuşi într-un timp atât de scurt să iau contact cu atât de multă lume. Am mers cu autobuzul, am fost în târguri şi pieţe, am vizitat, la invitaţia unor întreprinzători, câteva zeci de firme, am străbătut pe jos alături de echipa mea de campanie aproape toate străzile din Alba Iulia. În total, estimez că am întâlnit peste 5.000 de oameni din Alba Iulia, Berghin, Ohaba şi Ciugud!

Acum, la finalul acestui adevărat tur de forţă, pot spune fără teamă de a mă înşela că ştiu ce vă doriţi. V-am ascultat cu atenţie şi am realizat că albaiulianul a ajuns la o „maturitate electorală”. Albaiulianul nu mai poate fi păcălit cu promisiuni. El are nevoie de lucruri concrete, de angajamente argumentate. Nu poţi să vii să-i spui că vei face mii de locuri de muncă sau vei construi un nou spital! În primul rând că PARLAMENTARII NU AU ASTFEL DE ATRIBUŢII!

Parlamentarii trebuie să facă LEGI bune pentru comunitate! Pentru asta îi trimiteţi în Parlamentul României.

Eu, Dorin Nistor, fac parte din Alianţa România Dreaptă, care în Alba înseamnă de fapt PDL. Sunt mândru că fac parte din familia democrat-liberală care în Alba nu are motive de ruşine în faţa electoratului. Fac parte din echipa lui Mircea Hava şi Ion Dumitrel. Ei sunt oamenii care stau cu fruntea sus în faţa dumneavoastră, pentru că au motive de mândrie. Mircea Hava a făcut din Cetatea Alba Carolina „Cealaltă Capitală”a României. Alba Iulia e oraşul în care s-au atras fonduri europene de peste 200 de milioane de euro pentru modernizare. Câte oraşe din România se pot lăuda cu o astfel de performanţă? Ion Dumitrel este preşedintele unui consiliu judeţean care a ştiut să facă nu doar lucrări edilitare, ci şi acte de cultură de valoare naţională.

Pentru mine, obiectivele sunt clare:

– creşterea salariului minim odată cu scăderea contribuţiilor la asigurările sociale pentru angajatori

– scăderea cotei unice de impozitare

– terenuri gratuite pentru investitori care creează minimum 300 de locuri de muncă

– serbările Unirii de la Alba Iulia prinse în bugetul de stat în fiecare an

– stimularea angajatorilor să primească tineri la slujbe de vară plătite cu un salariu minim reglementat prin lege.

Suntem echipa de dreapta care îşi doreşte un judeţ prosper cu vocaţie europeană, iar dumneavoastră veţi avea de ales în 9 decembrie între un om care a fost pus pe liste de la Bucureşti pentru că liberalii din Alba nu l-au vrut şi unul alături de care au stat permanent, atât tinerii din Organizatia de Tineret PDL, cât şi liderii locali ai partidului, dovedind că încrederea se câştigă, nu se impune de la „centru”.

Duminică, votaţi cu mintea şi cu INIMA!

Nistor Dorin Gheorghe

Candidat ARD la Camera Deputaţilor

Colegiul 1 Alba Iulia

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Dionis

    vineri, 07.12.2012 at 14:05

    „Cum suntem noi prostiti ca de obicei, odata la 4 ani!”

    (Adina E. Curta)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Dezvoltării: Nu se mai folosește ștampila pe declaraţii, cereri, contracte sau alte acte oficiale

Publicat

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a decis, printr-un ordin, ca în MDLPA să nu se mai folosească sigiliul sau ştampila, certificarea autenticităţii şi forţa juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului ori a persoanei competente.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, ordinul de ministru face referire şi la persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică care nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA.

Dispoziţiile acestui ordin se aplică şi la nivelul instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum şi la nivelul unităţilor care funcţionează sub autoritatea MDLPA.

Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ştampila este necesară numai pentru proiectele şi actele normative adoptate sau emise de instituţiile sau autorităţile publice enumerate în Constituţie. „Funcţionarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ştampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii”, a precizat ministrul, citat în comunicat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Judecătorii din Alba vor decide dacă un bărbat va avea acces la corespondența dintre DIICOT și DNA după ce a dat în judecată SRI

Publicat

sri

Serviciul Român de Informații a fost acționat în instanță de un cetățean din Hunedoara. Acesta a cerut, prin Legea 544/2001 privind accesul la informații, să i se pună la dispoziție documentele de comunicare între DNA și DIICOT, în mai multe dosare penale. 

Inițial, bărbatul a intentat un proces împotriva SRI care s-a desfășurat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar o primă decizie a fost dată de magistrații hunedoreni în 8 decembrie 2020.

Procesul a fost intentat în momentul în care bărbatul a făcut o cerere pentru a avea acces la corespondența dintre DIICOT și DNA.

”În motivarea acțiunii a arătat că, la data de 28 noiembrie 2019, s-a adresat pârâtei (SRI) pentru a-i comunica, conform Legii nr. 544/2001, corespondența purtată de Parchetul DNA și Parchetul DIICOT, precum și actele de sesizare a parchetelor pentru începerea urmăririi penale în anumite dosare penale, iar pârâta i-a comunicat răspuns în sensul că, conform art. 11 și 12 alin. 1 lit. a Legii nr. 51/1991, privind securitatea națională, comunicarea unor astfel de date sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, se arată în motivarea judecătorilor din Hunedoara.

SRI nu a acceptat solicitarea bărbatului, iar acesta i-a acționat în instanță.

Magistrații Tribunalului Hunedoara au respins cererea bărbatului și au motivat că ”actele administrative emise sau încheiate de autoritățile publice centrale se soluționează în fond de secțiile de contencios administrativ și fiscal ale curților de apel”, se mai arată în documentul citat.

În urma respingerii cererii la Tribunalul Hunedoara, bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primul termen la instanța din Alba Iulia se va judeca pe 22 februarie.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Banii promiși profesorilor pentru orele remediale vor fi impozitați. Declarațiile ministrului Cîmpeanu

Publicat

Suma de 100 de lei primiți de un profesor care face cursuri de recuperare cu elevii, pentru o oră, cunoscute în Educație sub denumirea de “ore remediale”, ar urma să fie impozitați, potrivit declarației ministrului Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că este vorba despre o sumă brută. Potrivit Edupedu.ro, este pentru prima dată când ministrul anunță că banii pe care i-a anunțat pentru plata orelor remediale vor fi impozitați.

Declarațiile au fost făcute într-o emisiune a Antenei 3, la care a participat ministrul.

Ministrul Educației a completat o întrebare a moderatorului, legată de orele remediale:

Moderator: “Se organizează ore remediale vreme de 16 săptămâni, pentru care profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pe oră…

Sorin Cîmpeanu: Brut! (…) Deci intenționăm să alocăm 144 de milioane din fonduri europene pentru învățământul primar și gimnazial, la care să se adauge 96 de milioane de lei din programul ROSE, Romanian Secondary Education, un proiect al Guvernului României împreună cu Banca Mondială, în total 240 de milioane de lei”.

Un calcul pe sumele prezentate de ministrul Cîmpeanu arată că un profesor ar urma să primească 100 de lei pe oră brut, adică 500 de lei pe săptămână, în medie, respectiv 2.000 de lei pe lună, brut.

Bugetul anunțat de ministru, de 240 de milioane de lei, ar fi suficient pentru exact 30.000 de profesori, din care 18.000 de gimnaziu și învățământ primar și 12.000 de la liceu.

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii

Publicat

Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban, anunță senatorul PNL de Alba Sorin Bumb, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului.

”Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând importante resurse pentru acest obiectiv. Pentru a facilita accesarea fondurilor europene și pentru a include cât mai multe localități în rândul celor eligibile pentru implementarea de proiecte de infrastructură și dezvoltare, prin OUG 156/2020 au fost introduse o serie de prevederi care au în vedere, în mod expres, satele aflate în componența administrativă a orașelor și municipiilor, dar și îmbunătățirea conectivității între mediul rural și cel urban.

Astfel, începând cu anul 2021, toate municipiile și orașele care au în structura lor sate aparținătoare, pot obține finanțare europeană nerambursabilă pentru a realiza în aceste sate proiecte de mobilitate urbană, regenerare urbană, alimentare cu apă și canalizare, gestionare a deșeurilor, drumuri locale și drumuri de acces la rețeaua județeană, soluții inteligente de conectare la utilități, transport public de călători. Totodată, comunele care fac parte din Zone Urbane Funcționale (ZUF) definite prin documentații de amenajare a teritoriului sau prin strategii de dezvoltare, pot depune, în parteneriat orașele și municipiile din aceste ZUF, proiecte de mobilitate pentru dezvoltarea transportului public de călători.

Autoritățile publice locale din mediul rural pot depune proiecte de tip <smart village>, adică proiecte pentru rețele inteligente de iluminat public, cu infrastructura aferentă; rețele inteligente de alimentare cu apă potabilă și industrială și rețele de canalizare, cu infrastructura aferentă; rețele inteligente de colectare și transport al deșeurilor, cu condiția ca acestea să facă parte dintr-un sistem integrat de management al deșeurilor (SMID); rețele inteligente de management al traficului auto, indicatoare de circulație, stații de încărcare electrice pentru mijloacele de transport auto, stații de autobuz, precum și alte elemente de infrastructură necesare traficului auto; unități școlare inteligente, conectate la surse de energii regenerabile pentru asigurarea alimentării cu apă, alimentării cu energie termică, energie electrică, inclusiv dotări inteligente independente pentru activitatea educațională; dotarea gospodăriilor cu rețele inteligente de asigurare a utilităților: panouri solare pentru încălzire și apă caldă menajeră, racordarea la rețeaua de internet, racordarea la pompe de căldură și altele asemenea; rețele inteligente de avertizare timpurie pentru situații de risc climatic, meteorologie și de mediu, precum și proiecte menite să digitalizeze serviciile publice și să asigure reducerea birocrației și accesul mai facil al cetățenilor la aceste proiecte.

Proiecte similare pot fi depuse în continuare și de către orașe, în cadrul conceptului <smart city>.

Este deosebit de important ca primarii să se mobilizeze și să depună proiecte pentru accesarea acestor fonduri europene, mai ales că banii pot fi atrași mult mai ușor, cu mai puțină birocrație, direct de la nivelul regiunilor, ca urmare a modificărilor legislative pe care PNL le-a făcut în cursul anului trecut, tocmai pentru a ușura sarcina comunităților locale. De asemenea, ușurarea asocierii și accentul pus pe utilizarea parteneriatului între mai multe comunități, permite realizarea mult mai ușoară a unor investiții mari, precum rețelele de energie sau rețelele de transport.

Este o șansă deosebită pentru comunitățile locale din România să poată accesa aceste fonduri, într-o manieră mult simplificată și debirocratizată. La fel ca și în mandatul trecut, când m-am implicat constant în simplificarea cadrului legislativ care reglementează accesarea acestor fonduri, rămân în continuarea la dispoziția comunităților locale din județul Alba, fiind pregătit să le preiau doleanțele și să le susțin proiectele de dezvoltare”, – Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate