Connect with us
Publicitate

POLITICA

ALEGERI PARLAMENTARE | Dorin Nistor: „În Alba Iulia, oamenii nu pot fi mințiți. Realizările vorbesc tare și răspicat”


Publicat

A început campania electorală, iar promisiunile vin în valuri din toate părțile. Unii chiar spun că sunt pe val și că vor câștiga fără probleme. Poate că în unele părți ale țării USL va câștiga, însă la Alba Iulia nu au nici o șansă.

Pentru că la Aba Iulia oamenii nu pot fi mințiți. Aici realizările administrației locale vorbesc tare și răspicat. Mircea Hava și Ion Dumitrel sunt două nume pe care le știe orice locuitor al judeţului. Și nu pentru că i-au văzut la televizor sau în ziare. Pentru că cei doi lideri PDL, actualmente ARD sunt printre oameni, zi de zi. M-am convins de asta în scurtul timp în care am avut privilegiul de a lucra împreună cu acești oameni. Convingerea mea a fost întărită și confirmată sâmbătă, când, împreună cu tinerii din partid, am străbătut la pas străzile din centrul vechi al orașului. Am strâns mâinile și am ascultat păsurile cetățenilor de pe străzile Iașilor, Siretului și altele, adiacente.

Oamenii au ieșit la porți bucuroși să ne cunoască. Sunt mulţumiți de cum arată acum străzile pe care locuiesc, cu infrastructura complet refăcutaă cu bani europeni. <Domnule Nistor, am văzut că sunteți din echipa lui Hava și Dumitrel. Io și soția vă votăm deputat, că PDL-ul o făcut treabă bună în judeţ>. Ăsta a fost mesajul unui locuitor de pe strada Siretului, în timp ce îmi strângea mâna bărbătește.

Eu sunt un politician și un candidat nou. Am intrat în politica mare de mai puțin de un an, convins fiind că pot face mai multe pentru comunitatea în care trăiesc, din această postură. Am de partea mea tinerețea, care îmi dă forță de muncă și experiența de economist de peste 15 ani, care îmi dă atuul de a înţelege fenomenul economic atât la nivelul populației și agentului economic care are un mic magazin în colțul străzii, cât și la nivel macroeconomic. Înțeleg cât este de important să păstrăm sau chiar să încercăm micșorarea cotei unice de impozitare la 12%.

Vreau să militez pentru scutirea de impozit a profitului reinvestit și pentru mărirea salariului minim pe economie, dar în același timp pentru reducerea CAS plătit de angajator. Sunt măsuri economice de bun simț, care vor da economiei acel <boost> necesar repornirii. Vor fi mai mulți bani în consum, iar bugetul de stat nu va fi afectat de reduceri, tocmai datorită acestui consum care înseamnă taxe colectate în plus. Nu mai putem continua așa. Economia trebuie repornită!

Alba Iulia, pe 9 decembrie te așteptăm la vot!”

Dorin Nistor, candidat ARD pentru Camera Deputaților, Colegiul 1 Alba Iulia

N.Red: Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor de la secţiunea Alegeri parlamentare aparţine în întregime candidaţilor nominalizaţi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. Cristina M

  duminică, 11.11.2012 at 11:26

  Pai pentru ca realizarile vorbesc, nu o sa-l votam pe acest Nistor. Nu a facut nimic, dar nimic, pentru Alba Iulia. Cu ce se poate lauda este doar ca s-a realizat atata timp cat a fost sef la Garda Financiara! Si i-a realizat si pe altii din PDL acest Blejnar autohton. Mai lasa-ne cu PDL tau si du-te cat vezi cu ochii!

  • cetatean

   luni, 12.11.2012 at 08:57

   cu tot respectul, ar trebui sa vorbesti la persoana I. Te reprezinti doar pe tine si iti recomand sa cunosti intii omul dupa care sa te pronunti. Dupa pareream mea, Nistor e unul dintre cei mai buni. Bravo Dorine, mergi inainte , nu te lasa doborit de frustrati…

 2. mihaita

  duminică, 11.11.2012 at 14:46

  Speram sa ne reprezentati in viitorul parlament, sunt sigur ca ve-ti face treaba buna, nu ca actualul parlamentar de colegiu, care a dormit pe bancile parlamentului !

 3. un1k

  duminică, 11.11.2012 at 18:33

  sincer eu nu am auzit de acesti 2 indivizi care fura si mint oameni non stop:( pacat de orasu asta frumos au si ei io realizare :-j cetatea..si aia peste 1-2 ani se va crapa toata piatra din interioru ei motiv .. sau folosit bani pt ea in alte scopuri sasi umple buzunarele acesti 2 indivizi

 4. Dan

  duminică, 11.11.2012 at 19:35

  Da”pe cine o za votezi mai Cristina M? Pe Potor? A facut treaba buna cand era viceprimar? N-au luat spaga medicii cand a fost director la spital? Sau ai vazut niste luari de cuvant remarcabile in cei patru ani de parlamentar? In cel mai slab parlament din ultimii 20 de ani…

  • Cristina M

   duminică, 11.11.2012 at 22:20

   Nu conteaza cu cine votez eu. Sigur nu cu Blejnar de Alba Iulia. Si ai dreptate, e cel mai slab parlament de 20 de ani. Un parlament in care PDL a avut cel mai multi reprezentanti. In judetul Alba din 7 parlamentari 5 au fost de la PDL. Da, e cel mai slab Parlament!

 5. Dan

  luni, 12.11.2012 at 00:28

  Ai dreptate, din cei multi pe care i-a avut PDL, cei mai slabi au trecut la USL- Potor si Dobra. Primul a luat salariul degeaba un an, al doilea a luat si salar de parlamentar si pensie ca sa doarma in parlament. si acum mai vor sa o frece inca patru ani.

 6. will

  luni, 12.11.2012 at 13:30

  Incepand cu 9 decembrie o sa avem un parlament si mai slab,unde „alesii poporului” o sa-si curate dosarele (multi penali),unde vor juca teatru si vor avea concerte(cantareti si actori) si multi ca Nistor alesi pe realizarile altora,sa nu uitam ca nu merge-n parlament nici Hava,nici Dumitrel care au realizat destule(se putea mai mult) pe baza lor este votat Nistor ca el saracul realizari aproape nule.Va rog verificati ce voturi va avea Potor in comparatie cu 2008 ,aceeasi poveste acum cu Nistor,albaiulenii voteaza partidul nu omul si acelasi lucru in f.multe colegii din tara,parlamentul o sa fie plin de acesti neica nimeni.

 7. gigi

  luni, 12.11.2012 at 16:45

  Decat Potor(ina) mai bine Nistor. Cu Potor ne-am lamurit.

  • will

   marți, 13.11.2012 at 10:35

   Asta nu poate lega trei vorbe nu-i vezi fata este potor nr.2.

 8. mihai

  luni, 12.11.2012 at 17:11

  cand vrei voturi iesi in strada sa stangi mainile oamenilor , in rest stai si cheltui banii publici . nesomtitule .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Bursele pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei. Hotărârea, adoptată de Guvern

Publicat

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în ședința Executivului de astăzi.

În proiectul de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Educației în august 2020, cuantumul minim era de 150 de lei.

„Suntem pregătiți să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de astăzi a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, pentru elevii din învățământul preuniversitar, burse care se acordă în anul școlar 2020 – 2021. 

Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autoritățile publice locale putând să suplimenteze pentru acordarea buselor acest cuantum”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la începutul ședinței.

„E importantă decizia. Chiar era o măsură așteptată. Am și avut discuții cu asociații ale elevilor privitoare la această temă și și ei susținut de adoptarea acestui sistem de a avea un cuantum minim al bursei astfel încât să nu existe toate discriminările care există la ora actuală de la localitate la localitate”, a declarat premierul Orban.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DECIZIE CNSU: Persoanele care au avut Covid nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară. Alte excepții

Publicat

Persoanele care au avut Covid și pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în țară din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU de vineri, 4 decembrie 2020.

Este vorba despre noi prevederi referitoare la carantina pentru persoanele care sosesc în România din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, sunt exceptate de la carantină  persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.

De asemenea, sunt exceptate de la carantină și persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului, se arată în hotărârea CNSU de vineri.

Articolul 3 din Hotărârea CNSU:

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data
confirmării până la intrarea în țară”.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit, vineri, în sistem online pentru a relaxa mai multe restricții începând din acest weekend.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât câștigă un parlamentar: Cea mai mică indemnizație este de 9 ori salariul minim brut. Alte beneficii pe care le primesc

Publicat

Puterea politică și indemnizația consistentă sunt principalele tentații pentru cei care doresc să ajungă în Parlament. Duminică, 6 decembrie 2020, românii sunt chemați la vot pentru a alege membrii Senatului și ai Camerei Deputaților la Alegeri Parlamentare 2020 . Fiecare parlamentar ne costă lunar între 42.000 de lei și 56.000 de lei, iar la aceste sume se adaugă alte costuri suplimentare.

Anul acesta, în cursa electorală s-au înscris 7.136 de candidați pentru cele 465 de locuri din Parlamentul României, cu aproape 10% mai mulți decât la ultimele alegeri, din 2016. Dintre aceștia, un număr de 4.659 candidează la Camera Deputaților și 2.477 la Senat, arată un raport Expert Forum.

Parlamentul României este bicameral, iar norma de reprezentare prevede un post de deputat la 73.000 de oameni și unul de senator la 168.000 de oameni. Astfel, România are în prezent 329 de deputați și 136 de senatori.

Citește și În ziua votului, NU va fi nevoie de declarație sau adeverință pentru deplasarea în afara locuinței, în localitățile carantinate

Potrivit legii alegerilor parlamentare, numărul de mandate din fiecare județ este decis în funcție de populație.

La o populație de aproximativ 19.000.000 de locuitori, există un parlamentar la fiecare 40.000 de români.

Citește și Vineri, ULTIMA ZI de campanie electorală. Lista candidaților din Alba care vor fi pe buletinele de vot la ”Parlamentare 2020”

Puterea politică și indemnizație consistentă și alte multe multe beneficii sunt principalele motive pentru care tentația de a obține un loc în Parlament.

Indemnizația minimă pe o lună: de 9 ori salariul minim brut

Deputații și senatorii au aceleași indemnizații, cu valoarea a nouă salarii minime brute pe țară. La valoarea actuală a salariului minim, de 2.080, dacă aplicăm coeficientul de 9,0, indemnizația brută lunară a unui parlamentar este de 18.720 de lei.

Acest coeficient crește dacă aleșii ocupă și alte funcții în comisiile de specialitate sau în conducerea Camerei din care face parte. Președinții celor două Camere încasează 11,5 salarii minime.

Vezi și RECORDER: Cum au răspuns o parte dintre candidații din Alba la Parlament, la întrebări standard despre proiecte și cărți citite

Informațiile publicate pe site-urile celor două camere ale Parlamentului arată că aleșii au indemnizații cuprinse între 10.400 și 14.000 de lei. Senatorii încasează lunar între 10.842 de lei și 13.114 lei, în timp ce deputații primesc între 10.453 de lei și 13.993 de lei.

Parlamentarii care ajung să ocupe un post de ministru în Guvern nu mai primesc acești bani.

Diurna, chiria, transportul

Pe lângă aceste salarii consistente, dacă ne raportăm la nivelul veniturilor din România, parlamentarii mai au o serie de beneficii: diurnă, decontarea transportului și bani pentru chirie.

Deputaţii şi senatorii care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov, primesc o diurnă de 2% din indemnizaţia lunară brută.

De asemenea, aleșii din țară mai primesc o sumă lunară pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în Bucureşti.

Citește și SONDAJ Alegeri Parlamentare 2020: PNL și USR-PLUS în scădere. PSD și PRO România au crescut în preferințele românilor

Suma este stabilită prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de jumătate din indemnizaţia brută a parlamentarului, potrivit legii, adică în fiecare lună cel puțin 9.000 de lei lunar pentru a locui în Capitală.

Deputaţii şi senatorii beneficiază, pe perioada mandatului și de transport gratuit intern pe calea ferată, cu orice categorie de trenuri de călători.

În același timp, parlamentarii care aleg să se deplaseze cu mașina pot deconta banii plătiți pe benzină și beneficiază și de un număr de călătorii gratuite cu avionul, stabilit de Biroul permanent al Camerei.

Tot Parlamentul plătește și pentru abonamentele la telefonie mobilă și internet ale celor 465 de deputați și senatori.

Aleșii mai primesc bani de la stat și pentru a acoperi cheltuielile de organizare și funcționare a birourilor parlamentare. Salariile angajaților, chiria sediului și facturile la utilități sunt toate acoperite de Parlament.

Ce pensii au parlamentarii

Deputaţii şi senatorii beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a 3 mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

În funcţie de numărul de mandate, pensia unui parlamentar poate fi între 4.000 de lei şi aproape 11.000 de lei.

-1 mandat 4.448 lei
-2 mandate 8.896 lei
-3 mandate 10.951 lei

Potrivit legii, se poate renunţa la pensiile speciale ale parlamentarilor în trei situaţii:

 • condamnare penală
 • cerere scrisă
 • abrogarea actului normativ

Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Adrian SIMION (USR PLUS): Nu pot ei fura, cât putem noi vota! Mergi la vot și decide-ți singur viitorul! (P)

Publicat

Dragi prieteni,

Ziua de 6 decembrie este ziua în care putem face o alegere care să ne influențeze viitorul. Putem alege să mergem la vot sau putem alege să nu mergem, privind pasivi cum România continuă să fie guvernată dezastruos.

Eu voi merge sigur la vot, pentru că așa am făcut mereu (chiar și atunci când mi-am anulat votul).

Știu că este o situație dificilă pentru toată lumea. Dar cred cu tărie că suntem cetățeni responsabili și, în pofida tuturor dificultăților din această perioadă, avem puterea să mergem mai departe și să depășim greutățile vremurilor pe care le trăim.

Vă îndemn cu toată prietenia să mergeți la vot. Și dați acest mesaj rudelor, prietenilor, cunoscuților voștri. Mergeți la vot și susțineți. Mergeți la vot și sancționați. Mergeți la vot și arătați că politicienii tradiționali, hoți și corupți, nu vă reprezintă. Orice opțiune ați avea, mergeți la vot! Este un drept constituțional pentru care în decembrie 1989, oameni ca noi au murit pe baricadele Revoluției. Este un drept fundamental pentru care, în 10 august, sute de mii de români au ieșit în stradă împotriva unui partid nedemocratic. Este un drept, dar și o obligație pentru toți cei care iubesc din tot sufletul România.

NU pot ei fura, cât putem noi vota! Dacă nu votăm, să nu cumva să avem impresia că politicienii tradiționali se vor opri din a-și vota pensii speciale sau din a ataca justiția și statul de drept. Vor continua să fure „noaptea ca hoții”, să susțină penali în funcții publice, sau să-și promoveze „pilele” în posturi bine plătite, chiar dacă nu au competențele și pregătirea necesară. Vor continua să își bată joc de noi prin servicii de sănătate de proastă calitate, sau își vor bate joc de viitorul copiilor noștri îngrădindu-le dreptul la educație de calitate, în școli bine dotate.

E timpul să schimbăm clasa politică tradițională și să trimitem în Parlamentul României oameni corecți, verticali, integri și buni profesioniști. Sper că în toată această perioadă, eu și colegii mei din USR PLUS v-am demonstrat că suntem o alternativă reală care poate asigura un viitor României.

Vă asigur că voi reprezenta cu demnitate și onoare locuitorii județului Alba în Senatul României. Voi munci cu seriozitate și profesionalism pentru legi corecte și echitabile pentru toți românii.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Adrian SIMION, SENATorul TUTUROR

Comandat de USR PLUS – Filiala Alba – cod unic mandatar financiar coordonator 11200021, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate