Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Simion Creţu: Dezvoltare economică şi dreptate socială. Teodor Atanasiu schimbă Alba Iulia în bine

Publicat

În următorii 4 ani, zona municipiului Alba Iulia are foarte multe șanse să se dezvolte durabil, mult mai bine decât în perioada 2007-2012. În Alba Iulia, USL are lansat în cursa electorală cel mai bun candidat pentru Senat, cu o mare experiență politică și administrativă.

Teodor Atanasiu, din viitoarea postură de senator al Colegiului 1 din județul nostru, ce include și municipiul reședință  poate să atragă investiții semnificative.

Pe de altă parte, Atanasiu, împreună cu întreaga echipă susţinătoare a USL Alba, va asigura un climat social stabil şi sigur, prin dezvoltarea campusului educaţional creat în jurul Universităţii „1 Decembrie 1918”. Acest proiect a demarat deja, prin trecerea în proprietatea Universităţii a spațiilor fostelor unități militare din Cetate. Proiectul medical susţinut de candidaţii USL Alba prevede utilizarea judicioasă a fondurilor disponibile. Practic, Atanasiu şi-a propus deschis să atragă resurse bugetare la Alba Iulia, cel puţin pentru modernizarea actualului Spital Județean, care funcţionează în aceleaşi spaţii dinainte de Revoluţie. În plus, pentru a compensa închiderile de spitale din întregul judeţ, USL Alba susţine înființarea unui Spital Județean de Urgență la Alba Iulia, pe terenul pus la dispoziție de municipalitate, prin valorificarea documentației demarate de Guvernul Tăriceanu.

Din punct de vedere economic, liderul USL, Teodor Atanasiu doreşte să atragă investiţii străine în arealul unde funcţionează Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA), prin asigurarea de spații optime pentru funcționare și prin amenajarea de spații sau terenuri optime pentru producție și servicii. În asemenea zone de dezvoltare economică, vor fi asigurate facilități pentru investitorii semnificativi, prin implicarea consiliilor locale din Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba.

În Alba Iulia şi zona adiacentă în ultimii ani s-au realizat investiţii semnificative. Acum, acestea trebuie să aducă valoare adăugată, să crească atractivitatea întregului judeţ. La acest lucru va contribui atât apropierea de traseul autostrăzii de pe Coridorul IV transeuropean, care va fi dată în folosinţă în prima jumătate a anului viitor şi care va lega eficient Alba Iulia de Sibiu şi Deva. Astfel, proiectul „Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană” va putea fi mai uşor implementat şi va aduce alte investiţii, care vor ajuta accesul IMM pe piețele externe. Din acest punct de vedere un nou element este pregătit, respectiv construirea unui Centru expozițional multifuncțional pentru Conferințe, întâlniri de afaceri, expoziții, târguri, evenimente sportive sau educaționale, centru care va include şi o zonă polivalentă. Nu în ultimul rând, dezvoltarea economică gândită de echipa USL Alba şi susţinută politic de Teodor Atanasiu presupune atât reabilitarea sitului industrial ”Refractara”, cât şi crearea unei variante rutiere de ocolire a municipiului, către zona de vest, pentru a lega actuala şosea de centură de drumul către Munţii Apuseni şi de culoarul Mureşului, inclusiv prin reabilitarea drumului judeţean dintre Alba Iulia şi Vinţu de Jos, prin Pâclişa.

Candidatul USL Alba, Teodor Atanasiu – pentru Senat va asigura dezvoltarea, diversificarea și promovarea continuă și bine structurată a municipiului Alba Iulia, în concordanță cu strategia coerentă pe care Guvernul condus de Victor Ponta a pregătit-o pentru România.

Simion Creţu,

Vicepreşedinte PNL Alba, Lider de grup al Consilierilor judeţeni PNL Alba

N.Red. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea “Alegeri Parlamentare” aparţine în întregime formaţiunilor politice, candidaţilor nominalizaţi şi susţinătorilor acestora.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    joi, 22.11.2012 at 15:02

    Suna frumos ,, strategia coerenta ” dar din pacate realitatea a demonstrat in vara ce ,,strategie coerenta” ati avut. Pentru a intelege mai bine felul in care unii dintre noi mai gandim, cititi si EDITORIAL ul de pe prima pagina a acestui portal de stiri, semnat de Adina E. Curta ( este pe coloana din dreapta). Poate cititi si comentariile si reusiti sa completati lista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax