Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PARLAMENTARE | Teodor Atanasiu: Schimbăm Alba în BINE!


Publicat

Dragi prieteni,

Începând de astăzi USL a pornit ceasul schimbării judeţului Alba în bine. Ne dorim să scăpăm România şi judeţul Alba de gaşca lui Băsescu, de Udrea, de Blejnar şi de toţi ungurenii care v-au condamnat în ultimii ani la sărăcie şi v-au tăiat pensiile şi salariile, în timp ce prietenii lor se îmbogăţeau din banii românilor. Vrem să redăm România românilor, însă pentru acest lucru avem nevoie de voi.  Împreună putem recâştiga demnitatea, încrederea şi speranţa! 

În 2012 împreună schimbăm Alba şi România în bine!

Teodor Atanasiu – candidat USL pentru Senatul României

 În ultimele săptămâni m-am întâlnit cu mulţi dintre dumneavoastră, am vorbit despre probleme, despre greutăţi şi mai ales mi-aţi transmis ce doriţi să facă viitorul senator care vă va reprezenta în Parlamentul României. Mi-aţi dat o misiune pe care să o duc în viitorul Legislativ unde am obligaţia să pun în practică dorinţele dumneavoastră. Aşteptările, speranţele şi problemele oamenilor din zona Alba Iulia – Teiuş, Cugir – Zlatna şi Munţii Apuseni le-am adunat într-un „decalog” pe care acum, la început de drum, mă angajez să-l respect pentru dumneavoastră.

 

Decalogul senatorului de Alba

 

 1. Locuri de muncă stabile şi bine plătite prin atragerea unor investitori importanţi în judeţul Alba

– principala problemă a oamenilor din Alba sunt locurile de muncă. Au nevoie de slujbe stabile şi bine plătite, iar un parlamentar poate şi este obligat să susţină şi să promoveze potenţialul zonei pe care o reprezintă astfel încât să atragă investitori pentru crearea de locuri de muncă.

 1. Crearea unui campus universitar şi a unui centru de cercetare ştiinţifică la Alba Iulia

am început demersurile pentru predarea către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a spaţiilor deţinute de Armată în imediata apropiere a sediului instituţiei universitare. Universitatea are nevoie de aceste spaţii pentru a dezvolta în viitor un centru de cercetare ştiinţifică care i-ar putea aduce recunoaştere naţională dar şi europeană.

 1. Promovarea unei legi moderne şi europene pentru industria de apărare

industria de apărarea are nevoie de o lege şi o strategie modernă corelată cu proiectele europene în domeniul apărării care să ducă la revitalizarea acestui sector. România este singurul stat din Uniunea Europeană care nu a aderat la acordul Agenţiei Europene de Apărare deşi acest lucru ar însemna proiecte concrete de cercetare, proiectare şi execuţie de armament pentru societăţile româneşti.

 1. Promovarea unei legi prin care locuitorii din zonele rurale sărace să aibă posibilitatea să-şi realizeze prima întabulare a terenurilor fără taxe

– problemele legate de proprietatea terenurilor sunt ridicate frecvent de moţii din Apuseni care de cele mai multe ori amână să-şi reglementeze regimul juridic al proprietăţilor din cauza taxelor mari pe care le au de achitat.

 1. Cugirul trebuie pus pe harta Autostrăzii Sibiul – Orăştie

oraşul are nevoie de un nod rutier de intrare şi de ieşire în tronsonul de autostradă. Nu este un moft electoral este un proiect de care depinde viitorul economic al oraşului Cugir!

 1. Construirea unei săli polivalente la Alba Iulia şi susţinerea proiectului „Alba Iulia – capitală culturală europeană”

„Alba Iulia –capitală culturală” ar însemna extrem de mult pentru Alba Iulia şi judeţul Alba în plan cultural, economic şi social, iar un prim pas pentru ca acest proiect să se materializeze este construirea unei săli polivalente care să poată găzdui evenimente de amploare.

 1. Susţinerea dezvoltării turismului din Alba

– judeţul Alba are potenţial turistic însă ca acesta să fie valorificat are nevoie de o strategie în domeniu susţinută de iniţiative legislative menite să aducă reglementări necesare pentru toţi cei care se implică în turism.

 1. Dezvoltarea zonei Munţilor Apuseni prin exploatarea eficientă, responsabilă şi respectând condiţiile de mediu a resursei minerale sau naturale

exploatarea resurselor, fie că vorbim de resurse minerale, fie că vorbim de păduri, trebuie făcută în interesul statului şi a locuitorilor din această zonă nu în interesul unor găşti politice

 1. Oamenii din Alba au dreptul la sănătate şi educaţiei indiferent unde locuiesc, într-un municipiu cu zeci de mii de locuitori sau într-un sat din vârf de munte

– În ultimii ani guvernele portocalii au închis şcoli şi spitale din judeţul Alba fără să le pese de oameni. USL îşi propune să redeschidă şi să doteze şcolile şi spitalele dar şi să iniţieze programe coerente în domeniul sănătăţii şi educaţiei

 1. Drumuri, canalizare şi alimentare cu apă

– un parlamentar are obligaţia să facă lobby pe lângă Guvern pentru a obţine fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor, iar banii trebuie distribuiţi echitabil fără să fie pedepsiţi oamenii pentru că au ales un primar de altă culoare politică aşa cum au făcut până acum guvernele portocalii.

 

Sunt convins că în 2012 începe cu adevărat schimbarea în bine a României şi a judeţului Alba. Sunt convins că prin votul dumneavoastră veţi trimite la Bucureşti oameni capabili să vă reprezinte, să se lupte pentru problemele dumneavoastră şi mai ales să facă lobby pentru judeţul Alba. În ultimii patru ani m-am luptat pentru Cugir cu guverne portocalii care au încercat să înfrâneze dezvoltarea unui oraş doar pentru faptul că oamenii de aici au avut curajul să voteze un primar liberal, să aleagă în fruntea administraţiei locale un tânăr cu o viziune europeană. Nu m-am lăsat învins şi am avut puterea să lupt ca deputat pentru dezvoltarea Cugirului şi a Colegiului Cugir-Zlatna la fel cum îmi propun să mă lupt, în viitor, în Senat pentru judeţul Alba! Sunt convins că de această dată Guvernul USL va sprijini dezvoltarea economică a judeţului Alba, iar garanţia voi fi eu: Teodor Atanasiu – senatorul tău! 

N.Red: Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor de la secţiunea Alegeri parlamentare aparţine în întregime candidaţilor nominalizaţi.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Masa de Crăciun, mai scumpă cu 20% în acest an. Prețurile la carne, fructe, legume și lactate vor crește de Sărbători

Publicat

cumparaturi

Crăciunul din 2020 va fi diferit față de toate sărbătorile pe care le-am petrecut până acum. Pe lângă restricții și distanțare socială se anunță și scumpiri. Carnea, fructele și legumele sunt produsele care vor înregistra cele mai mari creșteri de preț. Scumpirile vin după alte majorări care au avut loc în acest, spune Consiliul Concurenței

Pâinea, cozonacul sau covrigii sunt câteva dintre produsele de panificatie, care se regasesc pe masa de Craciun si care vor fi mai scumpe in acest an. (CG1) Daca acum in hypermarket-uri un cozonac costa 20 de lei, pretul unui kg ar putea ajunge la 30 de lei de Craciun.

„Seceta din acest an care a condus la creşterea preţului cerealelor poate să conducă anul viitor şi la creşterea preţului la carne şi lapte. Asistăm la importuri de legume şi fructe. Depindem de jocul preţurilor făcute de aceşti importatori şi de deprecierea cursului valutar”, a explicat Dragoş Frumosu, preşedintele FSAR.

În mijlocul acestor scumpiri, stau foarte mulți factori. Multe dintre cauze au legătură cu pandemia a căror efecte, au făcut autoritățile din întreaga lume să recurgă la aplicarea mai multor măsuri.

Printre aceste măsuri se numără și restrângerea activității HoReCa, care au determinat companiile din sector să reducă forța de muncă. Aceste reduceri s-au reflectat în pierderile companiilor producătoare.

Pierderi trebuie să poată fi măcar limitate dacă nu recuperate, iar în aceste condiții se estimează o creștere a prețurilor cu 15% sau chiar 20% a produselor în preajma sărbătorilor.

Scumpiri mai mari la unele produse faţă de anul trecut

Astfel, carnea de porc, care costă în prezent, în hypermaket-uri, 20-22 de lei/kg va ajunge la 25-28 de lei/kg.

Trei sferturi din carnea pe care o consumăm este din import. Stocurile sunt în Germania. Două motive sunt de fapt de bază, numărul 1, faptul că au şi ei pestă porcină africană şi numărul 2, pentru că mari abatoare din Germania au multe cazuri de COVID.

O alta cauză a unei posibile majorări e reprezentată de preţul furajelor, care a crescut enorm din cauza secetei.

În aceste majorări intră și alimente precum cozonacul, care se va scumpi cu cel puțin 10 lei/kg dar și produsele de panificație ale căror prețuri vor crește cu 10-20 la sută.

Fructele și legumele se vor scumpi cu 10%-15% datorită importurilor, România în sezonul rece nereprezentând un producător în acest sector. Comparativ cu celelalte scumpiri, lactatele se vor scumpi cu aproximativ 5%, anul secetos afectând prețul furajelor.

Din acelaşi motiv, şi lactatele ar putea avea o creştere de 5% până de Crăciun.

Românii au plătit mai mult pentru mâncare chiar de la inceputul pandemiei, spune un studiu al Consiliului Concurenţei.

Din analiza Consiliului Concurenței reiese că următoarele categorii de produse s-au scumpit în prima jumătate a anului.

Acest lucru în condițiile în care pandemia a lovit România în luna martie, atunci când a fost instituită și starea de urgență. Astfel, potrivit antena3.ro lista arată așa:

 • Carnea:  +12%
 • Fructele, legumele: +23%
 • Uleiul: +15,7%
 • Pâinea: +14,3%
 • Făina albă: +9,7%

Preţurile de consum în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, au crescut cu 2,2%, potrivit Institutului Național de Statistică. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2019 – octombrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (noiembrie 2018 – octombrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,9%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,7%.

Față de octombrie 2019, în octombrie 2020 mărfurile alimentare au crescut cu 4,34%, cele nealimentare cu 0,60%, iar serviciile s-au majorat cu 2,85%.

Printre cele mai mari creșteri de prețuri, în comparație cu decembrie 2019, s-au înregistrat la făină – 7,2%, fasole boabe – 17,59%, fructe și conserve de fructe – 7,52%, citrice – 11,4%, tutun și țigări cu 6,8%.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

2.000 de studenți voluntari, repartizați în spitalele suport Covid. Anunțul Departamentului pentru Situații de Urgență

Publicat

Primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, au fost semnate marţi, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Cu sprijinul Consiliului Naţional al Rectorilor şi al conducerii Universităţilor şi Facultăţilor de Medicină, în ultimele şase zile de la aprobarea noii ordonanţe s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenţi, dintre care 720 au fost repartizaţi deja, în primă etapă, în 25 de judeţe”, arată DSU, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform DSU, în perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenţilor voluntari în mai multe unităţi sanitare din ţară.

Repartizarea are loc după ce a intrat în vigoare OUG 197 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Transilvania, inclusă de National Geografic în topul celor mai uimitoare destinații din lume, pentru imprevizibilul an 2021

Publicat

National Geographic le cere editorilor revistelor sale de călătorie, în fiecare an, o selecție de destinații pentru următoarele luni. În acest caz, pentru imprevizibilul 2021. Pe lista sa din acest an (25 de destinații în creștere până în 2021, pe locul 19 a fost votată Transilvania, transmite ABC, citată de Rador.

”Lumea este plină de minuni – chiar dacă sunt greu de atins- scrie Național Geographic. În timp ce pandemia ne-a oprit călătoriile, nu ne-a liniștit curiozitatea. Înaintea unui nou an – cu promisiunea unei întoarceri la călătorii – suntem dornici să împărtășim aceste 25 de povești în timp util despre locuri atemporale care vor defini itinerariile noastre viitoare.”

Printre poveștile despre locuri uimitoare despre care relatează prestigioasa publicație se află și Transilvania despre care scrie că este ”găsirea realului într-o țară renumită pentru fantezie”, cu pajiști din flori sălbatice, castele ca în cărțile de povești și sate pietruite. National Geografic recomandă călătoria cu o căruță trasă de cai, drumețile în munții împăduriți sau chiar ajutorul la treburile din gospodăriile țăranilor cum ar fi mulsul oilor, colectarea ouălor și strângerea fânului în căpițe.

National Geografic- Topul celor mai uimitoare destinații în 2021

1. Parcul Național Katmai, Alaska. Singura modalitate de a ajunge este cu barca sau hidroavionul.

2. Dominica. Prima națiune din lume declarată de guvernul său rezistentă la intemperii. Asta înseamnă nu doar clădiri rezistente la uragane, ci și o economie durabilă.

3. Parcul Național Los Glaciares, Argentina. Poarta de acces către regatul de gheață din sudul Patagoniei argentiniene.

4. Regiunea Svaneti, Georgia. Ushguli este una dintre comunitățile locuite amplasate al cea mai mare altitudine din Europa.

5. Tulsa, Oklahoma. Centrul dezbaterii despre rasă în SUA. Greenwood Rising este numele noului centru de istorie „Black Wall Street”.

6. Traseul americanilor nativi din sud-vestul Statelor Unite.

7. Insula Guam. Moștenirea lui Magellan.

8. Gyeongju, Coreea de Sud. Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraș cultural al Asiei de Est în 2021.

9. Vitoria-Gasteiz.

10. Tonglu, China. O sursă de inspirație pentru generații de artiști chinezi.

11. Isle Royale, Michigan. Unul dintre cele mai puțin cunoscute parcuri naționale din SUA.

12. Ecoregiunea Cerrado, Brazilia, cea mai mare savană din America de Sud.

13. Insula Lord Howe, Australia. Ultimul paradis la Marea Tasmaniei.

14. Yellowknife, Teritoriile de Nord-Vest, Canada. În căutarea aurorei boreale.

15. Columbia Britanică, Canada. Această regiune găzduiește peste 200 de grupuri indigene.

16. Space Coast, Florida.

17. England Coast Path, în Regatul Unit. Cea mai lungă potecă de pe țărmul mării din lume.

18. Parcul Național Hortobágy, marea câmpie a Ungariei.

19. Transilvania, România.

20. Denver, Colorado.

21. Alonissos, Grecia. Parcul Național Marin Alónnisos.

22. Gabon. Peste 11% din această țară africană este un parc național.

23. Noua Caledonie.

24. Copenhaga, Danemarca.

25. Freiburg im Breisgau, Germania.

Surse: National Geografic/  ABC/ Rador

foto: captura video: vimeo.com/stanly

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică USR PLUS Alba: Pesediștii din Alba demonstrează că au comunismul în sânge

Publicat

USR PLUS Alba a transmis un drept la replică la comunicatul de presă PSD Alba: Fără hoție, cu șmecherie! USR încalcă legea și carantina pentru campanie (P)

Pesediștii din Alba demonstrează că au comunismul în sânge. Visează să fie singuri în campania electorală și să ajungă partidul unic

Dacă ești comunist de mic și obișnuit cu hoția, demagogia și totalitarismul, când ajungi mare politician PSD, care ai fost școlit de Liviu Dragnea sau Florin Iordache, visezi să candidezi singur, tot singur să participi la campania electorală și să fii singur pe buletinul de vot.

Așa ar putea fi tradus comunicatul cu care PSD Alba a împânzit, marți, presa locală. Acest comunicat cu atacuri mizerabile este transmis de PSD Alba ca material de promovare electorală și plătit din finanțarea acordată de stat partidelor politice pentru a informa corect cetățenii. Pentru PSD Alba, informarea corectă înseamnă să „acuze” candidații USR PLUS că au îndrăznit să desfășoare, cu respectarea strictă a măsurilor impuse de pandemie, acțiuni de promovare electorale.

Nu dorim să intrăm în explicații de logică cu domnii din PSD pentru că ar fi o pierdere inutilă de timp, însă îi informăm că legea este valabilă pentru toți cetățenii acestei țări. Chiar dacă membrii PSD, mai mici sau mai mari, sunt obișnuiți să își șteargă picioarele pe Constituție și pe legile țării, îi informăm că procesul electoral este bine reglementat printr-o serie de legi organice.

Aceste legi ar trebui să fie bine știute de domnul deputat Ioan Dârzu, candidat pentru al treilea mandat, de domnul Radu Marcel Tuhuț, care presupunem că ar trebui să aibă o experiență și privind legislația, sau de domnul Călin Matieș, cel care se erijează în apărătorul dreptății „cinstit și harnic”.

Din partea acestor domni, care tânjesc să ajungă în Parlamentul României (locul unde, dacă nu știau, se fac legile țării) așteptăm scuze publice, după ce vor lectura Constituția României și Legea nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente. Constituția României consfințește ca drept fundamental „dreptul de a fi ales”, iar pentru îndeplinirea acestui drept se prezumă că ai posibilitatea să te promovezi și să îți promovezi oferta electorală.

Legea numărul 208 prevede și mai clar în articolul 65 (1) faptul că „în campania electorală candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nici o discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă”.

În lipsa unei alte prevederi legislative care să anuleze sau să completeze această lege, orice candidat are dreptul „fără nici o discriminare” să își exprime opiniile și să se promoveze în campania electorală.

Echipei de comunicare a PSD Alba, care a lipsit la orele de editare foto, îi atragem atenția că în poza publicată ILEGAL se regăsește și un domn pesedist în geacă roșie, care a fost uitat la montajul „fake news”. Domnul în cauză face parte dintr-un grup de peste 6 membri PSD care desfășurau acțiuni de campanie electorală. Dar, nu-i așa dragă PSD, că e ușor ca HOȚUL să strige hoțul!

Facem un apel public către toate instituțiile media să nu încurajeze manifestările dictatoriale și totalitariste ale unui partid care demonstrează tot mai mult că este total nedemocratic. Comunicatul transmis de PSD ca publicitate electorală încalcă legislația electorală și regulile privind promovarea electorală, astfel încât rugăm jurnaliștii să facă toate demersurile necesare pentru ca instituțiile pe care le reprezintă să se delimiteze de un astfel de mesaj discriminator.

Alianța USR PLUS anunță public că își rezervă dreptul democratic de a sesiza toate autoritățile competente privind această faptă reprobabilă a PSD Alba de instigare la încălcarea drepturilor democratice și electorale. De asemenea cerem organelor abilitate să se sesizeze din oficiu privind presiunile și intimidarea pe care PSD Alba le manifestă asupra candidaților USR PLUS prin materiale de presă care încalcă legea electorală.

Ne gândim serios să facem o sesizare și către Autoritatea Electorale Permanentă pentru a verifica cu atenție dacă materialele de informare electorală, care vor fi plătite și decontate de PSD Alba, respectă regulile impuse de lege.

Nu în ultimul rând, rugăm prefectul județului Alba și Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba să ia atitudine publică privind aceste fapte grave de intimidare și denigrare a candidaților Alianței USR PLUS și să aducă, în spațiul public, lămuriri privind dreptul candidaților de a-și promova oferta electorală.

Dragi pesediști, vă promitem că vom lupta prin toate căile democratice pentru a eradica din România toate metehnele cu care ați virusat această țară: hoția, penalii în funcții publice și pensiile speciale.

Biroul de presă al USR PLUS Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate