Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor, la Liceul Teoretic Teiuş

Publicat

La Liceul Teoretic Teiuş s-au organizat, joi, alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor. Conform Regulamentului Consiliului Elevilor, parte a celui de ordine interioară, preşedintele este ales pentru un an, prin vot secret, de elevii liceului.

Au fost două candidate: Alexandra Pătrânjan – clasa a X-a Uman şi Luiza Bobăilă – clasa a XI-a Real. Dosarele lor au fost validate de comisia electorală, formată din trei membri ai Consiliului Elevilor – doi din liceu (Anamaria  Mărginean, Daniela Marian) şi un supraveghetor de la Colegiul Naţional Titu Maiorescu din Aiud (Iulian Ilieşu) şi un cadru didactic (prof. Nicoleta Cîmpean). Condiţiile de eligibilitate au fost: media generală cel puţin 9, media la purtare 10, recomandarea unui cadru didactic pentru a ocupa această funcţie, o scrisoare de intenţie, un CV şi acordul părinţilor. În dosarele depuse se găsesc şi platforma electorală şi sloganul propriu.

În liceu sunt 198 de elevi, dintre care 189 au fost prezenţi joi şi şi-au exprimat alegerea. Alexandra Pătrânjan a câştigat la distanţă de 8 voturi, faţă de contracandidata sa, acumulând 98 de opinii pro. Luiza Bobăilă, ocupând poziţia următoare, devine vicepreşedinte al Consiliului Elevilor.

“Deşi pare un joc, elevii noştri se implică cu multă seriozitate în această acţiune. E un exerciţiu democratic binevenit, care întăreşte ideea de implicare la nivel extracurricular a tuturor elevilor şi îi pregăteşte să devină responsabili”, a precizat prof. Romina Pop, purtător de cuvânt al Liceului Teoretic Teiuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax