Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2024: Stabilirea datei tensionează Coaliția PSD-PNL. Ultimatumuri și declarații

Publicat

Alegeri prezidențiale 2024: Coaliţia de guvernare trebuie să stabilească zilele acestea un calendar pentru alegerile prezidențiale, după ce la ședința de marți PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens. Cele două partide nu și-au anunțat încă oficial candidații pentru funcția de președinte. 

Ultimatumul dat de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a spus că ministrul de Interne Cătălin Predoiu (PNL) trebuie să inițieze rapid hotârărea de guvern pentru organizarea alegerilor prezidențiale pe 15 septembrie sau 29 septembrie, expiră vineri.

Cele două partide au în continuare viziuni diferite în privința datei scrutinului. Social-democrații vor ca prezidențialele să aibă loc în septembrie, așa cum s-a convenit anterior, iar liberalii insistă pentru alegeri la termen, în luna noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2024: Tensiuni în Coaliție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că liberalii nu și-au ținut cuvântul dat și, dacă nu se va respecta calendarul deja stabilit, se va consulta cu celelalte partide politice pe tema datei alegerilor prezidențiale.

”Ca prim-ministru trebuie să am o abordare deschisă şi o discuție cu toate partidele politice. Dacă acest calendar anunțat anterior nu se ține și acest lucru îl voi face” a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a lansat, de altfel, primul atac dur la Nicolae Ciucă și a declarat că ”onoarea nu poate fi doar pe panouri”, cu referire la campania de imagine a șefului PNL cu panouri având mesajul ”Un ostaș în slujba țării”.

Este primul atac din ultimii trei ani de coabitare.

De cealaltă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat la afirmațiile lui Marcel Ciolacu printr-o postare pe contul său de Facebook.

Ciucă spune că nu înțelege reacția președintelui PSD și afirmă că în privința alegerilor prezidențiale, liberalii vor respecta termenele și prevederile legale.

”Sincer, chiar nu înțeleg, de ce această reacție. Dar atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale.

Ca atare, haideți să stăm jos și să discutăm pe bază de principii, pe baze de reguli, nu pentru a face în așa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD” a transmis Ciucă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 28.06.2024 at 12:43

    Nu vă mai tot câcâiţi, că oricum preşedintele îl aleg alţii cu calculatorul. Vă certaţi deageaba pe un lucru ştiut dinainte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax