Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Numărătoare paralelă ACL – Klaus IOHANNIS a obţinut peste 70% din voturi în mai multe judeţe

Publicat

klaus iohannisNumătoarea paralelă a ACL a voturilor din fiecare judeţ confirmă rezultatele primelor exit-poll-uri şi declaraţiile politicienilor privind rezultatele alegerilor prezidenţiale. În Cluj-Napoca, Iohannis a obţinut 78,07% – numărătoare paralelă a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, relevă rezultatele numărătorii paralele făcute de ACL Cluj după centralizarea datelor din toate cele 181 de secţii de votare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ACL Cluj au declarat, în noaptea de duminică spre luni, corespondentului MEDIAFAX că, în urma numărătorii paralele făcute la filială, Klaus Iohannis a câştigat şi în judeţul Cluj, după numărarea a peste 90% din secţiile de votare.

În Cluj-Napoca, Iohannis a obţinut 78,07% – numărătoare paralelă a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, relevă rezultatele numărătorii paralele făcute de ACL Cluj după centralizarea datelor din toate cele 181 de secţii de votare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut, duminică, în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, iar candidatul PSD, Victor Ponta, a obţinut 21,93%, relevă rezultatele numărătorii paralele efectuate de ACL Cluj, după numărarea voturilor din toate cele 181 de secţii de votare. În judeţ, rezultatele parţiale indică faptul că, după numărarea voturilor din 90,82% din secţiile de votare, adică a 594 din cele 654 secţii, Iohannis a obţinut 73,89%, faţă de Ponta care are 26,11%. Este o victorie detaşată a candidatului nostru”, au spus reprezentanţii ACL Cluj.

În judeţul Cluj, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de peste 66%.

Klaus Iohannis a obţinut peste 57 la sută în judeţul Constanţa, potrivit numărătorii paralele a ACL

Liderul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Constanţa, conform numărătorii paralele a Alianţei Creştin Liberale, el obţinând peste 14 procente în faţa contracandidatului său Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, după numărarea voturilor în cele 552 de secţii de votare din judeţul Constanţa de către reprezentanţii ACL, Klaus Iohannis a fost votat de 57,07 % dintre alegători, iar Victor Ponta a obţinut 42,93 % din voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Constanţa a fost de 64,6 la sută.

În cel de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în judeţul Constanţa s-au prezentat la vot 407.177 alegători, iar dintre aceştia 369.619 au votat pe liste permanente, 35.145 pe liste suplimentare şi 2.413 utilizând urma mobilă.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Constanţa, Victor Ponta câştigase alegerile în judeţul Constanţa, obţinând cu aproape opt procente mai mult decât Klaus Iohannis, iar pe locul al treilea s-a clasat Elena Udrea, la mare distanţă de primii doi candidaţi.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Harghita cu aproape 80% – numărătoare finală ACL

Candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Harghita, cu 79,58%, în timp ce Victor Ponta a obţinut 20,42%, potrivit numărătorii din toate secţiile de votare, făcută de ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a declarat, în noaptea de duminică spre luni, că alegerile au fost câştigate în judeţ de Klaus Iohannis, care a obţinut 104.115 voturi din cele exprimate – 79,58%, iar Victor Ponta 26.702 – 20,42%, după centralizarea voturilor din cele 290 de secţii de votare.

La rândul său, preşedintele PNL Miercurea Ciuc, Marius Ţepeluş, a afirmat că Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale într-o singură localitate din Harghita, în comuna Bilbor, unde l-a devansat pe Iohannis cu 13 voturi, scorul fiind de 437 la 424 în favoarea candidatului Alianţei PSD-UNPR-PC.

„În schimb, în Miercurea Ciuc şi nu numai, Klaus Iohannis a obţinut o victorie zdrobitoare, adunând de aproximativ şapte ori mai multe voturi decât Victor Ponta la fiecare secţie de votare”, a precizat Ţepeluş.

Şeful liberalilor din Harghita a subliniat că niciun cadidat la preşedinţie, nici măcar Kelemen Hunor, nu a obţinut vreodată un rezultat mai bun decât Klaus Iohannis.

„Cred că niciun candidat, niciodată – mă refer aici la candidatul UDMR la prezidenţiale în cazul judeţului nostru – nu a obţinut un asemenea scor. Există tentaţia să credem că aceste voturi sunt exclusiv ale comunităţii maghiare, dar nu este aşa, în zona de nord a judeţului (cu populaţie majoritar românească – n.r.), la Topliţa, Iohannis a câştigat cu 65%. Acest rezultat este depăşit doar de diaspora am înţeles, cu 81 la sută”, a declarat preşedintele PNL, Stelu Platon.

În opinia sa, acest rezultat se datorează „aroganţei şi minciunilor”, precum şi încercărilor de „dezbinare” ale PSD, care „a căzut în capcana proprie”, în condiţiile în care avea toate argumentele să câştige.

„Aroganţa şi minciuna la un moment dat se întorc împotriva celor care le folosesc drept mijloace de propagandă electorală şi poate că ultimul dintre acestea a fost mizeria pe care a anunţat-o ministrul de Externe (Teodor Meleşcanu – n.r.), acest domn reconvertit în nu ştiu ce atitudine politică, care declara că votul în străinătate decurge normal, în condiţiile în care erau cozi uriaşe care au ajuns să fie dispersate cu gaze lacrimogene la Torino şi la Paris, uitându-se că aceşti români, aproape patru milioane, au părinţi, fraţi, copii, rude, prieteni în România, sunt cetăţeni ai României şi vroiau să îşi exprima votul democratic”, a explicat Platon.

Prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Harghita a fost de 47,82%, cea mai mică din ţară, dar cu peste zece procente mai mare decât în 2009, când s-au prezentat la urne 36,13% dintre persoanele cu drept de vot.

În Alba Iulia, Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, la Şugag – 91,33% – numărătoare paralelă ACL

VEZI REZULTATELE FINALE: IOHANNIS l-a ZDROBIT pe Ponta în Alba: PRIMELE REZULTATE FINALE în ALBA în urma numărătorii PARALELE a voturilor la PSD și ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în municipiul Alba Iulia, cu 71,46% din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, în timp ce în localitatea Şugag el a obţinut 91,33% din voturi, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, după centralizarea rezultatelor din toate secţiile de vot din municipiul Alba Iulia, Klaus Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, iar Victor Ponta 28,54%.

Conform aceleiaşi numărători paralele, Klaus Iohannis a mai câştigat şi în oraşele Baia de Arieş cu 57,32%, Zlatna – 61%, Câmpeni – 61,42%, Cugir – 59,02% şi Ocna Mureş – 67,39%.

Scoruri ridicate a obţinut candidatul ACL în Şugag – 91,33%, Rimetea – 89,44%, Avram Iancu – 82,61%, Pianu – 80,27% şi Cergău 80,74%.

Numărătoarea ACL se apropie de final la nivelul judeţului, fiind aşteptate rezultatele din ultimele localităţi.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Sibiu, cu aproape 80 % din voturi – numărătoare finală ACL

Candidatul ACL Klaus Iohannis a obţinut 79,51 la sută din voturile exprimate în judeţul Sibiu, iar Victor Ponta 20,49 %, potrivit numărătorii paralele a voturilor, realizată în toate secţiile de votare din judeţ de către reprezentanţii ACL Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a voturilor, efectuată duminică seară de către reprezentanţii ACL Sibiu, Klaus Iohannis a obţinut în judeţ 79,51% din voturi, iar Victor Ponta 20,49%.

Candidatul ACL a fost votat de 199.416 persoane, iar Victor Ponta de 51.395 de sibieni.

În municipiul Sibiu, unde Klaus Iohannis este primar de 14 ani, candidatul ACL a obţinut 81,71% din voturile exprimate, în timp ce Victor Ponta a obţinut 18,29%.

Şi în Mediaş, cel de-al doilea municipiu din judeţ, Klaus Iohannis a cîştigat alegerile cu 78,34%.

În judeţul Sibiu, au fost organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş.

Potrivit Biroului Electoral Central, în judeţul Sibiu s-au prezentat la vot 66,61% din alegătorii înscrişi pe listele permanente.

Iohannis a câştigat la Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ cu 68,80% – numărătoare ACL

Klaus Iohannis a câştigat în municipiul Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ a obţinut 68,80% din voturi, potrivit numătorii finale a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor anunţate de senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan, în urma numărătorii ACL, Klaus Iohannis a obţinut la Târgu Mureş 55.241 de voturi, respectiv 71,40%, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a primit 22.107 voturi, adică 28,85%.

În judeţul Mureş, Iohannis a câştigat cu 68,80%, adică 189.910 voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 31,20% din sufragii, respectiv 86.237 de voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Mureş a fost de 58,06 la sută, fiind amenajate 569 de secţii de votare.

Iohannis a câştigat cu 69% în municipiul Oradea – numărătoare paralelă parţială a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 69% din voturi în municipiul Oradea, arată numărătoarea paralelă realizată de ACL Bihor după centralizarea rezultatelor din jumătate din secţiile de votare din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După centralizarea voturilor de la jumătate din cele 143 de secţii de votare din Oradea, Klaus Iohannis are 69%, iar Victor Ponta 31%”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care este şi preşedintele PNL Oradea.

Potrivit acestuia, prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin a fost cu 25% mai mare decât la primul tur.

„În Oradea s-au prezentat azi (duminică – n.r.) la urne 61% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar în judeţ prezenţa a fost de 62%”, a spus Bolojan.

„Din datele pe care le avem de la primele secţii de votare rezultă că este o diferenţă consistentă în favoarea domnului Klaus Iohannis, care este într-adevăr preşedintele orădenilor indiferent ce se va întâmpla în această noapte”, a adăugat primarul Oradiei.

Iohannis câştigă în judeţul Suceava cu 51,37 la sută – numărătoare paralelă ACL

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava, obţinând 51,37 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a ACL, în judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 la sută din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 la sută dintre suceveni.

Astfel, Klaus Iohannis a fost votat de 168.951 suceveni, în timp ce Victor Ponta a primit 160.373 voturi în judeţul Suceava.

Rezultatul a fost confirmat şi de numărătoarea paralelă a PSD.

Prezenţa la vot în judeţul Suceava la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 57,4 la sută, după ce 333.312 suceveni s-au prezentat la urne, faţă de o participare de 48, 69 la sută în primul tur de scrutin şi de 56,76 la sută la al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Circa două sute de tineri din ACL participă la ora transmiterii acestei ştiri la un marş de bucurie pe străzile municipiului Suceava.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77% – numărătoare paralelă PNL

Klaus Iohannis a obţinut 77% din voturi în judeţul Covasna, în timp ce Victor Ponta are 23%, conform numărătorii paralele realizate de PNL Covasna, după centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, conform numărătorii paralele a PNL Covasna, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în acest judeţ, cu 77% din voturi, în timp ce Victor Ponta are 23%, a declarat, duminică seară, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

„Vreau să-i felicit pe concetăţenii noştri români şi maghiari care s-au prezentat la vot într-un număr mult mai mare decât în primul tur, când au fost doi candidaţi etnici maghiari. Cred că suntem pe primul loc în ţară ca procent de voturi pentru Klaus Iohannis”, a mai spus liderul PNL Sfântu Gheorghe.

Guruianu consideră că rezultatul nu poate să se schimbe semnificativ după finalizarea numărătorii în toate secţiile de votare.

În judeţul Covasna, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 49,87%.

sursa: MediafaxDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Cadastrarea României continuă până la ultimul imobil. Anunțul Agenției Naționale de Cadastru. Situația în județul Alba

Publicat

Perioada de derulare a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) a fost extinsă până la finalizarea înregistrării sistematice a tuturor proprietăților din România.

Hotărârea de Guvern nr. 836/2022 pentru modificarea și completarea Hotărârii de Guvern nr. 294/2015 privind aprobarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară a fost publicată marți, 5 iulie, în Monitorul Oficial.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), gestionează Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, care prevede înregistrarea sistematică, gratuit pentru cetățeni și instituții, a tuturor imobilelor din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale agenției, din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, și din bugetele administrațiilor publice locale, mai transmit reprezentanții ANCPI, într-un comunicat.

Stadiul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară la 30 iunie 2022

Peste 4,8 milioane de imobile au fost  înregistrate, până în prezent, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și Programul Operațional Regional (POR), derulate de ANCPI.

 • În 2.109 de UAT-uri din totalul de 3.181 au loc lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților.
 • 136 UAT-uri din 33 de județe și 18.610 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de 3.660.639,22 de hectare sunt cadastrate integral.
 • Dintre cele 136 de UAT-uri cadastrate integral, 28 au beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (#POR).
 • În 292 de comune, dintre cele 660 incluse în POR, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților.
 • În alte 240 de comune, atribuite ca urmare a finalizării procedurii de achiziție, vor începe lucrări de cadastru, gratuite pentru cetățeni, cu finanțare europeană.

Situația Programului Național de Cadastru și Carte Funciară în județul Alba

Lucrări în derulare la nivel de UAT (județul Alba)

 • Mihalț – SIRUTA*: 5700, Număr estimat de imobile: 11.500, Suprafața estimată (ha): 4.982,0000
 • Miraslău – SIRUTA: 5755, Număr estimat de imobile: 18.000,  Suprafața estimată (ha): 5.629,0000
 • Poiana Vadului – SIRUTA: 6271,  Număr estimat de imobile: 5.000, Suprafața estimată (ha): 3.240,0000
 • Unirea –  SIRUTA: 8158,  Număr estimat de imobile: 16.270 , Suprafața estimată (ha): 8.769,0000

Lucrări finalizate la nivel de UAT (județul Alba)

 • Daia Română – SIRUTA: 4240, Număr cărți funciare deschise: 9.874, Suprafața aferentă cărților funciare deschise (ha): 4.137,24
 • Horea – SIRUTA:4767,  Număr cărți funciare deschise:  7.138, Suprafața aferentă cărților funciare deschise (ha): 5.840,00
 • Șpring – SIRUTA: 7945,  Număr cărți funciare deschise:17.742, Suprafața aferentă cărților funciare deschise (ha): 8.800,59
 • Vințu de Jos -SIRUTA: 8826,  Număr cărți funciare deschise: 16.392,  Suprafața aferentă cărților funciare deschise (ha): 8.862,00

Vezi harta județului Alba AICI:

* Fiecare UAT este identificată unic printr-un cod numeric – SIRUTA.

sursa: site ANCPI

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT GRAV pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, la Dumbrava. Un bărbat a fost lovit MORTAL de o mașină, în timp ce traversa șoseaua

Publicat

politie noaptea

Un accident grav a avut loc noaptea de marți spre miercuri, pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, în zona localității Dumbrava. Un bărbat de 66 ani din Hunedoara a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce încerca să traverseze șoseaua.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs în jurul orei 04:00, pe Autostrada A10, km 60+ 750 de metri, în dreptul localității Dumbrava, pe sensul Turda – Alba Iulia.

Un bărbat de 46 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat mortal un bărbat de 66 de ani, din Vulcan, județul Hunedoara, care era angajat în traversarea autostrăzii.

Cercetările sunt continuate, de către polițiștii Biroului Autostrăzi, sub aspectul înfracțiunii de ucidere din culpă.

sursa foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Legea privind trecerea unui teren din proprietatea publică în cea privată a oraşului Teiuş, pe masa judecătorilor CCR

Publicat

Curtea Constituţională dezbate, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi pe cea a Guvernului în legătură cu Legea privind trecerea unui teren din proprietatea publică în cea privată a oraşului Teiuş.

Este vorba de un teren în suprafaţă totală de 45.066 mp pe care administrația orașului intenționează de ani buni să facă o bază sportivă cu un stadion. Terenul se află în concesiunea Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR – SA.

Potrivit Agerpres, șeful statului a transmis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra unei legi privind transmiterea unei părţi dintr-un teren din proprietatea publică a localităţii Teiuş din judeţul Alba şi din administrarea Consiliului local în proprietatea privată a acestui oraş.

Actul normativ modifică şi Legea 54/2018 privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR – SA, în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului local.

Şeful statului susţine că, prin conţinutul său normativ, legea contravine dispoziţiilor art. 1 alin. (4) şi alin. (5), art. 52, art. 61 alin. (1), art. 102 alin. (1), art. 120 alin. (1), precum şi art. 147 alin. (4) din Constituţie.

Şi Guvernul a sesizat CCR cu această lege.

Motivul pentru care președintele a sesizat CCR

Preşedintele Iohannis afirmă în sesizarea la CCR că prevederea conform căreia „se aprobă trecerea din proprietatea publică a oraşului Teiuş şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Teiuş în proprietatea privată a oraşului Teiuş a unei părţi din terenul în suprafaţă de 74.496 mp, respectiv a terenului în suprafaţă de 29.430 mp aferent blocurilor, caselor de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi a curţilor şi grădinilor din jurul acestora, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezenta lege” face abstracţie de manifestarea de voinţă a Consiliului Local Teiuş şi de procedura administrativă şi contravine principiului legalităţii şi principiului autonomiei locale.

Şeful statului critică şi prevederea prin care se aprobă transmiterea unui teren în suprafaţă totală de 45.066 mp din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR – SA, în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului local în vederea realizării unor investiţii de utilitate publică”.

Potrivit preşedintelui, acest teren intravilan situat pe Aleea Sportivă din Teiuş nu reprezintă un bun proprietate publică exclusivă, iar imobilul aflat în această zonă face parte din infrastructura feroviară.

Preşedintele solicită CCR să admită sesizarea şi să constate că legea este neconstituţională

El arată că, în lipsa unei declaraţii exprese a legii organice, acest bun ar fi trebuit trecut din proprietatea publică a statului în aceea a unităţii administrativ-teritoriale prin hotărâre a Guvernului, la cererea Consiliului Local Teiuş, altfel încălcându-se principiul legalităţii şi prevederile constituţionale ce consacră principiul autonomiei locale.

Iohannis aminteşte că există şi o jurisprudenţă constantă a CCR prin care s-a statuat interdicţia reglementării transferului interdomenial al bunurilor proprietate publică prin lege cu caracter individual.

„În concluzie, considerăm că soluţia legislativă criticată (…) a fost adoptată cu încălcarea principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, a principiului legalităţii şi a principiului autonomiei locale, precum şi cu nesocotirea rolului constituţional al Parlamentului, al Guvernului, dar şi cel al Curţii Constituţionale”, se precizează în sesizare.

Preşedintele Iohannis solicită CCR să admită sesizarea şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Manolescu prezintă Gala Poeziei Române Contemporane vineri, la Muzeul Unirii. Ce poeți recită din operele proprii. PROGRAM

Publicat

muzeul unirii alba iulia

Gala Poeziei Române Contemporane are loc vineri, 8 iulie, pe aleea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. De la ora 17.00  începe un adevărat regal poetic susținut de mai mulți poeți care recită din operele proprii.  Evenimentul este moderat de președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

Proiect național dedicat promovării poeților și poeziei românești contemporane, gala este organizată de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se bucură de susținerea financiară a Ministerului Culturii și de sprijinul pe plan local al Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

„Prin organizarea anuală a acestei gale, un eveniment de înaltă ținută culturală,  publicul prezent la eveniment are bucuria și satisfacția de a se întâlni nu numai cu poezia de calitate, ci și cu importante personalități ale lumii literare contemporane din România, căci și în acest an vor fi prezenți la Alba Iulia, atât poeți importanți cât și critici literari importanți, din România” transmite Cornel Nistea, președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Ce poeți recită din operele proprii

Gala Poeziei Române Contemporane din acest an va oferi un adevărat regal poetic susținut de poeții Ana Blandiana, Hanna Bota, Marta Petreu, Adrian Alui Gheorghe, Markó Béla, Gabriel Chifu, Vasile Dan, Nichita Danilov, Horia Gârbea, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan T. Morar, Ion Mureșan, Aurel Pantea, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu și Liviu Ioan Stoiciu.

Fiecare moment recitativ va fi însoțit de considerațiile critice ale criticilor literari Răzvan Voncu și Cristian Pătrășconiu.

”La înalta ținută a evenimentului cultural contribuie semnificativ și faptul că întreaga Gală a Poeziei Române Contemporane va fi prezentată de președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

Ca și în anii precedenți, recitalurile poetice vor fi însoțite de câteva momente muzicale susținute de violonistul Dan Liviu Cernat și pianistul Cristian Alexievici.

Participarea la eveniment este gratuită, iar în situația în care vremea va fi nefavorabilă, gala se va desfășura în Muzeul Principia din Alba Iulia”, mai transmit reprezentanții Bibliotecii Județene Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax