Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Numărătoare paralelă ACL – Klaus IOHANNIS a obţinut peste 70% din voturi în mai multe judeţe


Publicat

klaus iohannisNumătoarea paralelă a ACL a voturilor din fiecare judeţ confirmă rezultatele primelor exit-poll-uri şi declaraţiile politicienilor privind rezultatele alegerilor prezidenţiale. În Cluj-Napoca, Iohannis a obţinut 78,07% – numărătoare paralelă a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, relevă rezultatele numărătorii paralele făcute de ACL Cluj după centralizarea datelor din toate cele 181 de secţii de votare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ACL Cluj au declarat, în noaptea de duminică spre luni, corespondentului MEDIAFAX că, în urma numărătorii paralele făcute la filială, Klaus Iohannis a câştigat şi în judeţul Cluj, după numărarea a peste 90% din secţiile de votare.

În Cluj-Napoca, Iohannis a obţinut 78,07% – numărătoare paralelă a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, relevă rezultatele numărătorii paralele făcute de ACL Cluj după centralizarea datelor din toate cele 181 de secţii de votare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut, duminică, în municipiul Cluj-Napoca 78,07% din voturi, iar candidatul PSD, Victor Ponta, a obţinut 21,93%, relevă rezultatele numărătorii paralele efectuate de ACL Cluj, după numărarea voturilor din toate cele 181 de secţii de votare. În judeţ, rezultatele parţiale indică faptul că, după numărarea voturilor din 90,82% din secţiile de votare, adică a 594 din cele 654 secţii, Iohannis a obţinut 73,89%, faţă de Ponta care are 26,11%. Este o victorie detaşată a candidatului nostru”, au spus reprezentanţii ACL Cluj.

În judeţul Cluj, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de peste 66%.

Klaus Iohannis a obţinut peste 57 la sută în judeţul Constanţa, potrivit numărătorii paralele a ACL

Liderul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Constanţa, conform numărătorii paralele a Alianţei Creştin Liberale, el obţinând peste 14 procente în faţa contracandidatului său Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, după numărarea voturilor în cele 552 de secţii de votare din judeţul Constanţa de către reprezentanţii ACL, Klaus Iohannis a fost votat de 57,07 % dintre alegători, iar Victor Ponta a obţinut 42,93 % din voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Constanţa a fost de 64,6 la sută.

În cel de-a doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în judeţul Constanţa s-au prezentat la vot 407.177 alegători, iar dintre aceştia 369.619 au votat pe liste permanente, 35.145 pe liste suplimentare şi 2.413 utilizând urma mobilă.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Constanţa, Victor Ponta câştigase alegerile în judeţul Constanţa, obţinând cu aproape opt procente mai mult decât Klaus Iohannis, iar pe locul al treilea s-a clasat Elena Udrea, la mare distanţă de primii doi candidaţi.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Harghita cu aproape 80% – numărătoare finală ACL

Candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Harghita, cu 79,58%, în timp ce Victor Ponta a obţinut 20,42%, potrivit numărătorii din toate secţiile de votare, făcută de ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a declarat, în noaptea de duminică spre luni, că alegerile au fost câştigate în judeţ de Klaus Iohannis, care a obţinut 104.115 voturi din cele exprimate – 79,58%, iar Victor Ponta 26.702 – 20,42%, după centralizarea voturilor din cele 290 de secţii de votare.

La rândul său, preşedintele PNL Miercurea Ciuc, Marius Ţepeluş, a afirmat că Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale într-o singură localitate din Harghita, în comuna Bilbor, unde l-a devansat pe Iohannis cu 13 voturi, scorul fiind de 437 la 424 în favoarea candidatului Alianţei PSD-UNPR-PC.

„În schimb, în Miercurea Ciuc şi nu numai, Klaus Iohannis a obţinut o victorie zdrobitoare, adunând de aproximativ şapte ori mai multe voturi decât Victor Ponta la fiecare secţie de votare”, a precizat Ţepeluş.

Şeful liberalilor din Harghita a subliniat că niciun cadidat la preşedinţie, nici măcar Kelemen Hunor, nu a obţinut vreodată un rezultat mai bun decât Klaus Iohannis.

„Cred că niciun candidat, niciodată – mă refer aici la candidatul UDMR la prezidenţiale în cazul judeţului nostru – nu a obţinut un asemenea scor. Există tentaţia să credem că aceste voturi sunt exclusiv ale comunităţii maghiare, dar nu este aşa, în zona de nord a judeţului (cu populaţie majoritar românească – n.r.), la Topliţa, Iohannis a câştigat cu 65%. Acest rezultat este depăşit doar de diaspora am înţeles, cu 81 la sută”, a declarat preşedintele PNL, Stelu Platon.

În opinia sa, acest rezultat se datorează „aroganţei şi minciunilor”, precum şi încercărilor de „dezbinare” ale PSD, care „a căzut în capcana proprie”, în condiţiile în care avea toate argumentele să câştige.

„Aroganţa şi minciuna la un moment dat se întorc împotriva celor care le folosesc drept mijloace de propagandă electorală şi poate că ultimul dintre acestea a fost mizeria pe care a anunţat-o ministrul de Externe (Teodor Meleşcanu – n.r.), acest domn reconvertit în nu ştiu ce atitudine politică, care declara că votul în străinătate decurge normal, în condiţiile în care erau cozi uriaşe care au ajuns să fie dispersate cu gaze lacrimogene la Torino şi la Paris, uitându-se că aceşti români, aproape patru milioane, au părinţi, fraţi, copii, rude, prieteni în România, sunt cetăţeni ai României şi vroiau să îşi exprima votul democratic”, a explicat Platon.

Prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Harghita a fost de 47,82%, cea mai mică din ţară, dar cu peste zece procente mai mare decât în 2009, când s-au prezentat la urne 36,13% dintre persoanele cu drept de vot.

În Alba Iulia, Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, la Şugag – 91,33% – numărătoare paralelă ACL

VEZI REZULTATELE FINALE: IOHANNIS l-a ZDROBIT pe Ponta în Alba: PRIMELE REZULTATE FINALE în ALBA în urma numărătorii PARALELE a voturilor la PSD și ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în municipiul Alba Iulia, cu 71,46% din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, în timp ce în localitatea Şugag el a obţinut 91,33% din voturi, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, după centralizarea rezultatelor din toate secţiile de vot din municipiul Alba Iulia, Klaus Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, iar Victor Ponta 28,54%.

Conform aceleiaşi numărători paralele, Klaus Iohannis a mai câştigat şi în oraşele Baia de Arieş cu 57,32%, Zlatna – 61%, Câmpeni – 61,42%, Cugir – 59,02% şi Ocna Mureş – 67,39%.

Scoruri ridicate a obţinut candidatul ACL în Şugag – 91,33%, Rimetea – 89,44%, Avram Iancu – 82,61%, Pianu – 80,27% şi Cergău 80,74%.

Numărătoarea ACL se apropie de final la nivelul judeţului, fiind aşteptate rezultatele din ultimele localităţi.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Sibiu, cu aproape 80 % din voturi – numărătoare finală ACL

Candidatul ACL Klaus Iohannis a obţinut 79,51 la sută din voturile exprimate în judeţul Sibiu, iar Victor Ponta 20,49 %, potrivit numărătorii paralele a voturilor, realizată în toate secţiile de votare din judeţ de către reprezentanţii ACL Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a voturilor, efectuată duminică seară de către reprezentanţii ACL Sibiu, Klaus Iohannis a obţinut în judeţ 79,51% din voturi, iar Victor Ponta 20,49%.

Candidatul ACL a fost votat de 199.416 persoane, iar Victor Ponta de 51.395 de sibieni.

În municipiul Sibiu, unde Klaus Iohannis este primar de 14 ani, candidatul ACL a obţinut 81,71% din voturile exprimate, în timp ce Victor Ponta a obţinut 18,29%.

Şi în Mediaş, cel de-al doilea municipiu din judeţ, Klaus Iohannis a cîştigat alegerile cu 78,34%.

În judeţul Sibiu, au fost organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş.

Potrivit Biroului Electoral Central, în judeţul Sibiu s-au prezentat la vot 66,61% din alegătorii înscrişi pe listele permanente.

Iohannis a câştigat la Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ cu 68,80% – numărătoare ACL

Klaus Iohannis a câştigat în municipiul Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ a obţinut 68,80% din voturi, potrivit numătorii finale a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor anunţate de senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan, în urma numărătorii ACL, Klaus Iohannis a obţinut la Târgu Mureş 55.241 de voturi, respectiv 71,40%, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a primit 22.107 voturi, adică 28,85%.

În judeţul Mureş, Iohannis a câştigat cu 68,80%, adică 189.910 voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 31,20% din sufragii, respectiv 86.237 de voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Mureş a fost de 58,06 la sută, fiind amenajate 569 de secţii de votare.

Iohannis a câştigat cu 69% în municipiul Oradea – numărătoare paralelă parţială a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 69% din voturi în municipiul Oradea, arată numărătoarea paralelă realizată de ACL Bihor după centralizarea rezultatelor din jumătate din secţiile de votare din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După centralizarea voturilor de la jumătate din cele 143 de secţii de votare din Oradea, Klaus Iohannis are 69%, iar Victor Ponta 31%”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care este şi preşedintele PNL Oradea.

Potrivit acestuia, prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin a fost cu 25% mai mare decât la primul tur.

„În Oradea s-au prezentat azi (duminică – n.r.) la urne 61% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar în judeţ prezenţa a fost de 62%”, a spus Bolojan.

„Din datele pe care le avem de la primele secţii de votare rezultă că este o diferenţă consistentă în favoarea domnului Klaus Iohannis, care este într-adevăr preşedintele orădenilor indiferent ce se va întâmpla în această noapte”, a adăugat primarul Oradiei.

Iohannis câştigă în judeţul Suceava cu 51,37 la sută – numărătoare paralelă ACL

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava, obţinând 51,37 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a ACL, în judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 la sută din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 la sută dintre suceveni.

Astfel, Klaus Iohannis a fost votat de 168.951 suceveni, în timp ce Victor Ponta a primit 160.373 voturi în judeţul Suceava.

Rezultatul a fost confirmat şi de numărătoarea paralelă a PSD.

Prezenţa la vot în judeţul Suceava la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 57,4 la sută, după ce 333.312 suceveni s-au prezentat la urne, faţă de o participare de 48, 69 la sută în primul tur de scrutin şi de 56,76 la sută la al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Circa două sute de tineri din ACL participă la ora transmiterii acestei ştiri la un marş de bucurie pe străzile municipiului Suceava.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77% – numărătoare paralelă PNL

Klaus Iohannis a obţinut 77% din voturi în judeţul Covasna, în timp ce Victor Ponta are 23%, conform numărătorii paralele realizate de PNL Covasna, după centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, conform numărătorii paralele a PNL Covasna, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în acest judeţ, cu 77% din voturi, în timp ce Victor Ponta are 23%, a declarat, duminică seară, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

„Vreau să-i felicit pe concetăţenii noştri români şi maghiari care s-au prezentat la vot într-un număr mult mai mare decât în primul tur, când au fost doi candidaţi etnici maghiari. Cred că suntem pe primul loc în ţară ca procent de voturi pentru Klaus Iohannis”, a mai spus liderul PNL Sfântu Gheorghe.

Guruianu consideră că rezultatul nu poate să se schimbe semnificativ după finalizarea numărătorii în toate secţiile de votare.

În judeţul Covasna, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 49,87%.

sursa: MediafaxȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Liceul Tehnologic din Aiud, reabilitat și dotat printr-un proiect de 15,9 milioane de lei. Turnul clădirii va deveni observator

Publicat

Reprezentanții Primăriei Aiud au semnat marți contractul de finanțare din fonduri europene privind reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic Aiud. Potrivit administrației locale, valoarea proiectului este de 15.915.858,86 de lei, din care contribuția proprie este de 318.293,38 de lei.

Implementarea proiectului va însemna:

  • Reabilitarea interiorului și exteriorului „Frumoasei Venețiene”;
  • Dotarea a 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.)
  • Laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologii actuale;
  • Cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări vor fi echipate cu aparatură modernă;
  • Turnul clădirii va deveni observator;

Unitate de tradiție a învățământului profesional și tehnic, în prezent Liceul Tehnologic Aiud are 856 de participanți în procesul de învățământ, iar prin acest proiet se instituie premisele ca Liceul să devină un etalon al învățământului profesional și tehnic din județul Alba.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Termenul de implementare este 30 noiembrie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gică Hagi, omagiu pentru Maradona: Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu. Cum s-au cunoscut cei doi

Publicat

Gheorghe Hagi a postat pe Facebook un mesaj emoționant după vestea morții lui Diego Armando Maradona, alături de o fotografie în care apar cei doi mari fotbaliști în timpul partidei Argentina-România, de la Campionatul Mondial din Italia, 1990.

„Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona!”, a scris Gheorghe Hagi pe Facebook.

Citește și: Legendarul Diego Armando Maradona a MURIT la vârsta de 60 de ani. Argentina, în lacrimi

„Eu l-am cunoscut în ’84, cand a jucat naționala României cu echipa celor mai buni stranieri din Spania, eram foarte tânăr atunci… la Vigo, înainte de turneul final european din Franța. S-a terminat la egalitate, el a marcat din penalty, spectaculos, avea o tehnică specială și la executarea penalty-urilor… atunci l-am cunoscut…

Avea o tehnică în regim de viteză incredibilă, dusă la perfecțiune. Un geniu pe teren! Avea putere, a condus echipe, le-a făcut să câștige, el, de unul singur, unde a jucat a tras echipa după el la victorie, mi-a plăcut ca era un luptător, avea caracter puternic, nu se ferea de contacte, îi placea foarte mult duelul și avea o viteză de gândire nativă extraordinară.

În ’90 a fost o mare provocare pentru mine. Pentru el era ceva obișnuit, era Maradona cel mare, eu eram Maradona cel mic, din Carpați și, personal, am avut o mare provocare” a declarat Gheorghe Hagi pentru Fanatik, în urmă cu trei săptămîni, la împlinirea vârstei de 60 de ani de către Maradona.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO ȘTIREA TA: Cum a încercat Poliția Locală din Alba Iulia să ridice o mașină, dar șoferul a refuzat să coboare din ea

Publicat

Un cititor Alba24 a susprins imagini inedite, miercuri seară, la Alba Iulia. Polițiștii locali au încercat să ridice o mașină parcată în zona străzii Arnsberg, însă șoferul era înăuntru, cel puțin în momentul filmării. 

Polițiștii locali nu au știut cum să rezolve această situație astfel încât la fața locului au fost chemate mai multe forțe de ordine, care au înconjurat zona.

Autoturismul a fost urcat pe mașina specială de transport, însă șoferul a refuzat să iasă din mașină, în ciuda eforturilor polițiștilor.

În final, mașina a fost coborâtă.

Potrivit reglementărilor în vigoare, ”transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, respectiv contravaloarea operaţiunii de ridicare”. Mai multe detalii legate de modul în care Poliția Locală poate face ridicarea unui autoturism parcat pe domeniul public, AICI.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele ar putea fi sprijinite de stat să-și schimbe flotele de mașini cu unele electrice. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că în anii următori companiile care au flote mari de autoturisme care circulă în mediul urban, cum sunt cele de taxi sau de curierat, ar putea să primească un ajutor de la stat pentru schimbarea maşinilor vechi cu unele electrice.

Ministrul Mircea Fechet a declarat, într-o conferinţă de presă, că acest program are ca scop reducerea poluării în marile oraşe şi îmbunătăţirea calităţii aerului.

„Ne propunem pentru anii care vor urma să nu finanţăm doar autoturisme (electrice – n.r.) pentru persoane fizice, aşa cum se întâmplă astăzi, sau pentru persoane juridice câte una, două, ci să găsim nişte soluţii, nişte mecanisme eficiente de ajutor de stat, pentru ca societăţile de taximetrie, societăţile de curierat şi orice societate care are o flotă consistentă de maşini şi care circulă cu precădere în oraşe să poată să primească o bonificaţie de la Fondul de Mediu, sub formă de ajutor de stat, şi să înlocuiască, dacă se poate şi cu totul, flota respectivă cu maşini electrice”, a spus ministrul.

El a afirmat că „anual, în România, din nefericire, peste 23.000 de oameni mor prematur din cauza poluării aerului”.

„Alocăm toate resursele pe care le avem prin Fondul de Mediu pentru a diminua valorile poluanţilor din atmosferă şi pentru a încerca să sprijinim astfel populaţia”, a spus Mircea Fechet.

Ministrul a subliniat că „anul 2020 a fost anul autoturismelor electrice din România”.

„Practic, Fondul de Mediu a reuşit să finanţeze de la începutul anului mai multe maşini electrice decât a finanţat de la începutul deschiderii acestui program. Peste 6.000 de autoturisme electrice au fost deja rezervate de către români, aici participă şi bonificaţia consistentă oferită de statul român, aproape 10.000 de euro, oferim 45.000 de lei la achiziţia fiecărui autoturisme electric din România”, a spus Fechet.

În legătură cu transportul public în comun, ministrul a arătat că una dintre priorităţile Fondului de Mediu este de a finanţa înlocuirea parcurilor de autobuze, troleibuze sau tramvaie, „cu unele prietenoase cu mediul”.

„Acolo unde nu permite infrastructura să avem transport în comun electric, ar trebui să avem în cel mai rău caz transport hibrid, care să asigure astfel mai puţină poluare mai ales în oraşele cu mari probleme. Am avut un prim apel, în jur de 100 milioane de euro, ca valoare, a finanţat municipiul Bucureşti, pe de o parte, pe de altă parte a finanţat municipiile Iaşi şi Braşov, pentru că acolo aveam cele mai mari probleme. Urmează să alocăm 480 milioane de lei, care înseamnă peste 100 de milioane de euro, pentru municipalităţile şi aglomerările urbane care au astăzi depăşiri constante de valori ale poluanţilor, mai ales pentru oxizii de azot, acesta este un poluant care vine cu precădere din traficul auto şi care pune în pericol sănătatea populaţiei”, a mai precizat ministrul Mediului.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate