Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Poliţiştii verifică, de vineri, transporturile de persoane, pentru a preveni turismul electoral

Publicat

pol

politia rutiera Poliţiştii vor verifica transporturile de persoane, pentru a preveni turismul electoral, iar 4.700 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor verifica şi rezolva sesizările privind incidentele electorale la alegerile prezidenţiale care au loc duminică.

Vicepremierul Gabriel Oprea, a arătat, în videoconferinţa de la Ministerul Afacerilor Interne, că poliţiştii au început vineri o amplă acţiune la nivel naţional care vizează legalitatea transportului de persoane. Oprea i-a cerut şefului Poliţiei Române să verifice şi situaţiile semnalate în legătură cu posibile fapte care au ca scop turismul electoral.

Peste 58.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, dintre care aproximativ 31.300 de poliţişti, 12.500 de jandarmi, 3.600 de poliţişti de frontieră şi 10.000 de pompieri, vor fi mobilizaţi la alegerile prezidenţiale

Oprea a precizat că, dintre aceştia, 11.300 vor fi implicaţi direct în misiunile de menţinere a ordinii publice, în timp ce peste 34.200 vor asigura paza secţiilor de votare.

Alţi 4.700 de angajaţi MAI vor verifica şi rezolva sesizările privind incidente electorale la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, va fi pregătită şi o rezervă de intervenţie, formată din 7.800 de oameni, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a adăugat că angajaţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au început controalele tehnice pentru a preveni eventualele incendii la secţiile de votare.

Oprea a mai arătat că Poliţia Română a detaşat în fiecare judeţ ofiţeri specialişti, pentru a monitoriza activităţile structurilor teritoriale de poliţie.

Potrivit Codului penal, persoanele care votează de două sau de mai multe ori, ori votează fără a avea acest drept riscă între şase luni şi trei ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă este prevăzută şi pentru persoanele care oferă bani, ori diverse bunuri pentru a convinge alegătorii să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax