Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegerile locale ar putea fi AMÂNATE până în toamnă. AEP: Decizia trebuie luată în această săptămână

Publicat

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) avertizează că decizia amânării alegerilor locale trebuie luată în această săptămână, pentru că de săptămână viitoare instituția pe care o conduce este obligată prin lege să dea drumul procedurilor de organizare a scrutinului.

Constantin Mitulețu Buică a declarat, la Digi24, că alegerile trebuie amânate până în toamnă, iar mandatul aleșilor locali trebuie prelungit.

„Potrivit legislației, 13 aprilie avem termen maximal să intrăm în calendar. Săptămâna viitoare trebuie să avem aprobate documentele pe circuit intern. Este ultima săptămână în care se poate lua decizia. Trebuiesc amânate alegerile, prelungit mandatul aleșilor și văzut în toamnă când le putem organiza”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică, la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a avut deja o discuție cu liderii PNL pe care i-a anunțat că vor fi amânate alegerile locale din cauza pandemiei de coronavirus. Mandatul aleșilor locali expiră la finalul lunii iunie. Ludovic Orban urmează să stabilească o întâlnire cu liderii partidelor politice pentru a stabili data la care vor fi organizate localele.

Sunt luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie. De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax