Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegerile locale costă aproape cât tronsoanele neterminate din Autostrada Sebeș-Turda. 200 de milioane de euro pentru organizare

Publicat

Alegerile din acest an vor costa dublu față de europarlamentarele de anul trecut. Pentru a evita răspândirea virusului Sars-Cov-2, autoritățile spun că le vor da votanților măști și dezinfectant, iar cei din comisiile de vot vor primi 5 măști pe zi.

Pentru organizarea alegerilor locale 2020, Guvernul a alocat prin HG 578/2020 suma de 966.263.000 de lei( aproximativ 200 milioane de euro). Potrivit ProTV care citează surse oficiale sunt peste 20 de milioane de măști care vor trebui date populației.

20 de zile ne mai despart de alegerile locale la care sunt aşteptaţi la vot aproape 19 milioane de români în 15.794 de secţii.

Ludovic Orban: “Am solicitat alegerea unor localuri de secţii de votare cât mai spaţioase, să se renunţe la spaţiile foarte mici. La intrare, în primul rând au obligaţia să poarte măşti, să-şi dezinfecteze mâinile la intrare şi ieşire să nu existe risc de infectare”.

La intrarea în secţie fiecărui votant i se va lua temperatura. Cine are febră, are prioritate la vot.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ”Ca regulă, cei care se vor prezenta şi vor avea simtomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”.

Constantin Mituleţu Buică, preşedinte Autoritatea Electorală Centrală: ”Va fi prioretizat cu ajutorul personalului auxiliar care îl va însoţi în secţia de votare va anunţa că este o persoană cu prioriatate. Îşi va exercita dreptul de vot în cea mai apropiată cabină de uşă secţia de votare, purtând mască, dezifectandu-şi mâinile”.”Echipamentele cu care se votează, pixul, ștampila sunt dezinfectate în continuu”.

Secţiile de vot vor fi periodic fi aerisite, iar cabinele, dezinfectate.

Persoanele infectate cu COVID-19 pot solicita urna mobilă, dar trebuie să prezinte documente care să le dovedească boala. Tot în urna mobila vor vota şi cei care sunt izolaţi sau aflaţi în carantină.

Reprezentanţii autorităţii electorale susţin că fiecare votant va primi mască. Prin urmare vor fi 19 milioane de măşti pentru votanţi. Vor fi 250 de mii de membri în secţiile de vot plus 19 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne. 

Fiecare  dintre aceștia va primi câte 5 măşti pe zi. Guvernul trebuie să pregătească peste 20 milioane de măşti pentru ziua votului.

Alegerile locale din 27 septembrie vor costa peste 200 de milioane de euro. În luna decembrie ne vom vota senatorii şi deputaţii la alegerile parlamentare iar costurile se vor ridica tot cam la 200 de milioane de euro.

În concluzie, aproape jumătate de miliard de euro cheltuim anul acesta pe alegeri, cam cât ar costa de exemplu cele două tronsoane neterminate de pe autostrada Sebeș Turda.

Din A10 mai sunt două tronsoane neterminate, iar circulația pe ruta Sebeș – Alba Iulia – Teiuș este un adevărat calvar.

Tronsonul 1   Sebeș – Alba Iulia din A10, costă 541,7 milioane lei (aprox 110 milioane de euro).  Este un tronson neterminat, cu mari întârzieri la termenul de finalizare. Al doilea tronson neterminat din A10 Alba Iulia- Aiud costă aproape la fel ( 549,33 milioane lei)
.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax