Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegerile prezidențiale ar putea fi mutate din septembrie în decembrie. Motivul, explicat de președintele PNL, Nicolae Ciucă

Publicat

Alegerile prezidențiale ar putea fi mutate în luna decembrie a anului 2024, în loc de luna septembrie. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține mutarea alegerilor din septembrie, în decembrie. 

În coaliția de guvernare, PNL și PSD au convenit ca alegerile prezidențiale să aibă loc în 15 și 29 septembrie. Însă, recent în spațiul public au apărut mai multe discuții legate de mutarea alegerilor din septembrie în decembrie. 

Ciucă a spus că principalele două motive pentru care PSD vrea alegerile în septembrie sunt evitarea suprapunerii peste deschiderea școlii și imposibilitatea de a face campanie electorală în timpul verii.

”E adevărat că atunci cand am discutat calendarul, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data să fie septembrie. Însă după modul în care s-au desfășurat alegerile din 9 iunie și după feedback-ul din teritoriu, în principal de la părinți, despre cum s-a perturbat activitatea școlară, am văzut că cei care au examene de bacalaureat și evaluare s-au simțit afectați.

Mai mult, urmează o perioadă de vară, până în septembrie, e perioadă de vacanță și concendii. Și eu cred că interesul cetățeanului trebuie să se concretizeze în dezbateri care să convingă ce se va proiecta în dezbatere, astfel ca cetățenii să aleagă conștient”, a spus Ciucă într-o declarație de presă.

El a spus că o decizie urmează să fie luată miercuri în coaliția PSD-PNL.

Întrebat dacă nu și-a dat seama că sunt probleme cu începerea școlii atunci când a fost de acord inițial cu organizarea alegerilor în septembrie, Ciucă a spus că există o ”problemă la nivelul Autorității Electorale Permanente”, care nu a închis rezultatele finale nici la 8 zile după alegerile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Costi MIHAI

    luni, 17.06.2024 at 14:57

    Sub nicio formă alegerile nu trebuiesc mutate în timpul școlii. Ideal ar fi ca ele să se desfășoare în August. Pe nimeni nu interesează ce cetățean va ocupa fotoliul de la Cotroceni. Aceste alegeri nu au nicio miză…ca și precedetele , dealtfel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax