Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ alimentară: Produse contaminate cu bacteria Listeria, descoperite în magazinele Carrefour

Publicat

supermarket, cumparaturi

Agenția Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de pe piaţă a mai multor salate de icre şi humus, comercializate de Carrefour România S.A. 

Mai multe produse alimentare care pot fi contaminate cu bacteria Listeria au fost retrase de pe rafturile Carrefour, iar compania le cere consumatorilor să distrugă produsul sau să îl aducă înapoi în magazin, urmând să fie despăgubiți.

Lista produselor retrase din magazinele Carrefour:

“SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 140G” brand CARREFOUR

– Lot 2408 / DLC 13.10.2018

– Cod EAN: 6420169005328

“SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 70G” brand CARREFOUR

– Lot 2408 / DLC 13.10.2018

– Cod EAN: 6420169005304

“SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 300G” brand CARREFOUR

– Lot 2408 / DLC 13.10.2018

– Cod EAN: 6420169005298

“SALATA HUMUS 250G ” brand CARREFOUR

Lot 264 / DLC 06.10.2018

Cod EAN: 5941850531175

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni. Pentru informații suplimentare, puteți contacta: Carrefour România S.A. Str. Gara Herăstrău nr. 4C, Green Court Bucharest, clădirea B, et. 4-7, sector 2, București”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură ori avortul.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii.

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.

Totuși, dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă. În acest caz, printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax