Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alertă COD ROȘU de caniculă în cinci județe din vestul României. 12 județe, printre care și Alba, sub COD PORTOCALIU. Harta ANM

Publicat

ANM a emis o alertă COD ROȘU pentru cinci județe din vestul României. Satu Mare, Bihor, Sălaj, Arad și Timiș. Județul Alba, alături de alte 12 județe din țară, se află sâmbătă, 23 iulie, sub o avertizare de tipul COD PORTOCALIU de caniculă. 

Potrivit meteorologilor, în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica.

Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, pentru județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj, meteorologii au emis o avertizare de tipul COD ROȘU de caniculă.

Potrivit meteorologilor, în județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Maramureș, Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman a fost emisă o avertizare COD PORTOCALIU.

Alte 18 județe sunt sub COD GALBEN.

Reprezentanții ISU Alba vin cu o serie de recomandări pentru locuitorii județului

  • Stați la umbră și evitați expunerea la soare la orele prânzului
  • Beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător
  • Poartați pălării de soare, haine lejere de culori deschise
  • consumați fructe și legume proaspete

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax