Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alertă cu bombă la Alba Iulia. SRI, ISU și Jandarmeria au participat la un EXERCIȚIU tactic de mare amploare

Publicat

YouTube video

Atentat cu bombă la Alba Iulia. După două apeluri telefonice la 112, echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații, Jandarmii și Inspectoraul Situații de Urgență au intervenit pentru dezamorsarea dispozitivelor improvizat pirotehnice. Din fericire, a fost vorba de un exercițiu, otrivit purtătorului de cuvânt de la SRI, apelurile telefonice au fost reale, exercițiul fiind cunoscut doar la nivel central, pentru a testa modul de reacție al structurilor locale.

Serviciul Român de Informaţii a organizat în data de 19.09.2018, la Alba Iulia, un exerciţiu de intervenţie contrateroristă pirotehnică, pentru testarea reacţiei conjugate la apariţia unei ameninţări cu dispozitive pirotehnice improvizate, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Aplicaţia s-a desfăşurat pe trei paliere tactice şi a avut în prim plan antrenarea membrilor echipelor pirotehnice în executarea lucrărilor specifice intervenţiei în cazul unei ameninţări cu bombă sau a unui colet suspect.

În jurul orei 9:30 un telefon anonim anunța un colet suspect plasat lângă statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina. În scurt structurile SRI, ISU și Jandarmie au pus în mișcarea planul de intervenție pentru un asemenea incident. La fața locului s-au deplasat echipe de pirotehniști și specialiști în dezamorsarea bombelor.

Un al doilea telefon anunța la scurt timp că în zona autogării se află un rucsac suspect.  La fel ca și în cazul primului apel la fața locului s-au prezentat echipele de intervenție care au securizat și detonat pachetul.

Scenariile puse în practică au avut ca sursă apeluri false la 112, iar planul de desfăşurare al exerciţiului a testat și gradul de interoperabilitate între participanţi precum şi între mijloacele tehnice şi de comunicaţii utilizate.

Exercițiul desfășurat miercuri, s-a terminat cu o demonstrație la poligonul din Micești, unde cu ajutorul a doi roboți de intervenție au fost detonate două încărcături explozive.

Primul obiectiv detonat a fost un automobil suspect, sub care s-a găsit un pachet suspect care a fost securizat într-o cuvă specială pentru detonarea materialelor explozive.

Ultimul obiect detonat a fost o servietă, care a fost anihinată cu ajutorul unui dispozitiv pe bază de apă.

Simularea, la care au participat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba „Avram Iancu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Județului Alba, Poliţia Locală Alba Iulia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale s-a încheiat cu un exerciţiu demonstrativ, desfăşurat într-un poligon militar, în prezenţa autorităţilor locale din cadrul Primăriei Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi Prefecturii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax