Connect with us
Publicitate

Uncategorized

LUNI SEARA: Alertă de toxiinfecţie alimentară în Alba. 55 persoane internate la spitalul din Abrud, după ce au consumat alimente alterate, la o nuntă

Publicat

Un grup de 56 de persoane din zona Bistra – Câmpeni au fost internate, luni şi marţi, la spitalul din Abrud şi cel din Alba Iulia, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Acestea au fost prezente la o nuntă organizată în localitatea Bistra, în weekend şi au început să se simtă rău de luni.

UPDATE4: Până marţi dimineaţa, numărul persoanelor internate cu toxiinfecţie a ajuns la 56, respectiv 55 de pacienţi aflaţi la spitalul din Abrud şi unul care a primit tratament la spitalul din Alba Iulia.

UPDATE 5: Inspectorii sanitari au ridicat probe din preparatele de mâncare servite la nunta de duminică, în urma unui control la locaţia “La Brezea”, marţi dimineaţă. De asemenea, au fost făcute teste sanitare de pe suprafeţele din local. Rezultatele vor fi cunoscute în cel mult trei zile. De asemenea, a fost controlată situaţia şi la casa mirelui, unde au fost pregătite felurile de mâncare. Din primele informaţii, s-ar putea să fi fost unele nereguli în condiţiile igienico-sanitare de păstrare a alimentelor sau în modul de preparare.

Marţi, alte şase persoane s-au prezentat la spitalul din Cîmpeni cu simptome de toxiinfecţie, iar acestea au fost transferate la Alba Iulia, pentru că unitatea din Abrud este supraaglomerată, iar cea din Cîmpeni nu are secţie de boli infecţioase. Astfel, numărul total de pacienţi din acest caz ajunge la 62. Potrivit directorului DSP Alba, numărul persoanelor care se prezintă la spital se modifică de la oră la oră.

Printre persoanele internate se află şi trei minori, de 6 ani, 15 ani, respectiv 17 ani, din Bistra. Un alti invitat la nunta din Bistra a fost internat la spitalul din Alba Iulia, astfel că, până luni seara, 40 de persoane dintre participanţii la petrecerea din Munţii Apuseni au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară. Până în noaptea de luni spre marţi, numărul celor internaţi a ajuns la 54.

Reprezentanţii DSP Alba au demarat cercetările pentru a vedea ce alimente alterate au consumat persoanele în cauză şi stabilirea eventualilor vinovaţi.

UPDATE: Directorul DSP Alba Iulia, Horea Timiş a declarat pentru Alba24.ro că a fost iniţiată alertă de toxiinfecţie alimentară în zonă, a fost informată Instituţia Prefectului şi Ministerul Sănătăţii, au fost suplimentate paturile pentru pacienţi, la fel ca numărul de medici şi de ambulanţe.

Din informaţiile preliminare, inspectorii sanitari au descoperit că nu erau păstrate probe din alimentele pe care le-au consumat persoanele prezente la nuntă, pentru 48 de ore, potrivit legislaţiei în vigoare, iar produse din carne şi brânză au fost furnizate din gospodării, fără certificate de provenienţă avizate.

UPDATE1: Nunta a fost organizată duminică, la Bistra, în locaţia „La Brezea” şi au participat aproximativ 400 de invitaţi. Potrivit unor surse apropiate invitaţilor la petrecere, felurile de mâncare ar fi fost preparate în gospodărie şi aduse la sala de nunţi duminică dimineaţa.

Până luni seara, nu au fost înregistrate cazuri deosebit de grave de toxiinfecţie, în rândul persoanelor internate la spitalul din Abrud.

UPDATE2: Dacă luni după-amiaza erau 21 de persoane internate la spitalul din Abrud, până seara numărul acestora a ajuns la 39, plus încă un pacient internat la unitatea medicală din Alba Iulia. Potrivit directorului DSP Alba, Horea Timiş, toţi pacienţii sunt stabilizaţi şi nu a fost nevoie de transportare de urgenţă la alte unităţi medicale. S-a format o comisie de anchetă care va fi prezentă, marţi dimineaţa, la localul care a găzduit nunta, pentru cercetări. Luni seara, la spitalul din Abrud erau prezenţi membrii unei comisii de urgenţă, din care mai fac parte, pe lângă directorul DSP, primarul din Abrud – Nicolae Simina, directorul spitalului din oraş, inspectori sanitari din Cîmpeni, medici epidemiologi.

UPDATE3: Până în noaptea de luni spre marţi, numărul pacienţilor internaţi la spitalul din Abrud cu simptome de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 54. Starea acestora era stabilă.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax