Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: Alertă extremă de INUNDAȚII. Furtuna a lovit în mai multe localități din Alba. S-a transmis mesaj Ro-ALERT

Publicat

Autoritățile au emis un mesaj RO- Alert Alertă extremă de inundații pentru mai multe localități din județul Alba. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seara, o nouă avertizare imediată Cod Portocaliu de inundații în Alba.

O furtună a făcut ravagii în mai multe localități din Alba. Grindină și ploaia torențială au provocat scurgeri importante pe versanți și torenți. Mai multe gospodării au fost inundate la Hăpria și la Coșlariu.

ISU Alba a transmis mesaj Ro-Alert – avertizare de inundații

Mesaj RO-Alert PERICOL de INUNDAȚII – Dacă sunteți într-o zonă inundabilă, îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriți alimentarea cu energie electrică și gaze natural, pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare. Respectați măsurile dispuse de autorități. ISU Alba
Meteorologii au emis sâmbătă seara o nouă avertizare Cod Portocaliu de furtuni, valabilă în mai multe localități din județul Alba. 

Au fost vizate localitățile Daia Română, Șpring, Berghin, Cut. Meteorologii au anunțat  averse torențiale de peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Cod Portocaliu de inundații

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Sebeș.

Locuitori din Alba Iulia au primit mesaj RO-Alert de pericol de inundații.


Imagini de la Șeușa și Hăpria

Apele învolburate au ieșit pe străzi și la Hăpria. Au intrat și în curțile oamenilor.

Precizări ISU Alba

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual (ora 22.00), bilanțul evenimentelor este următorul:

  • evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori)
  • degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba)
  • evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș)
  • arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud)
  • evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud)

  • oraș Câmpeni – str. Valea Brătinesei – 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.


Mai sus, imagini din Câmpeni, str. Valea Brătinesei

UPDATE, ora 23.31: ISU Alba – Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori căzuți în vale și decolmatarea drumuri de acces în localitatea Bistra, zona Valea Lipăii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax