Connect with us
Publicitate

ABRUD

ALERTĂ METEO: Se întorc ninsorile. Vor fi şi ploi, lapoviţă şi intensificări ale vântului. Zonele vizate

Publicat

alerta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că de luni seara, ora 21.00 până marţi la ora 11.00 vor fi precipitații în general moderate cantitativ, sub formă de ploi, lapoviţă dar şi ninsori și intensificări ale vântului. În Alba vor fi afectate zonele de sud și nord vest ale județului.

În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15-20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60-70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50-60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

Reamintim că luni după-amiaza este valabilă atenţionarea Cod Galben de ninsori şi vânt puternic la munte (zona montană indicată pe hartă).

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax