Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alertă pe litoral. Apa mării din două stațiuni este contaminată cu bacterii periculoase. Copiii trebuie supravegheați

Publicat

Concentrații foarte mari de Escherichia coli (E. Coli) au fost înregistrate, în weekend, în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. În mod obișnuit, concentrația de E. Coli este de ordinul zecilor și, rar, al sutelor. Weekend-ul trecut au fost situații când a depășit 1.300, cum s-a întâmplat, în punctul Năvodari III, zona II Perla Majestic.

Cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie Nord II – peste 7.600. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Tudorel Ene, a precizat că în ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a spus Tudorel Ene, potrivit radioconstanta.ro.

Medicii atrag, însă atenția că apa mării nu poate fi consumată și le recomandă părinților să aibă grijă de copii, să nu înghită o cantitate mare.

În fiecare sezon, monitorizarea calităţii apei de îmbăiere este realizată de D.S.P.J. Constanţa prin analizarea probelor de apă de mare prelevate din 50 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului judeţului Constanţa de la Corbu şi până la Vama Veche.

Direcția de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa recomandă îmbăierea doar în ape monitorizate prin examene microbiologice de laborator .

Rezultatele monitorizării calității apei de îmbăiere în sezonul estival pot fi găsite AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax