Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă pentru utilizatorii de Microsoft: 4 vulnerabilități critice în sistemul de operare. Ce trebuie să faceți

Publicat

w

Dacă utilizați sistemul de operare Windows, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică vă recomandă să instalați urgent cele mai recente actualizări de securitate de la Microsoft.

Windows conține patru noi vulnerabilități critice care permit atacatorilor executarea de cod de la distanță, similare cu vulnerabilitatea RDP „BlueKeep”, care a fost rezolvată recent.

Descoperite chiar de echipa de securitate a Microsoft, toate cele patru vulnerabilități, CVE-2019-1181, CVE-2019-1182, CVE-2019-1222 și CVE-2019-1226, pot fi exploatate de atacatori neautentificați, de la distanță, pentru a prelua controlul asupra unui sistem afectat, fără a necesita interacțiune cu utilizatorii.

La fel ca defectul RDP BlueKeep, toate cele patru vulnerabilități recent descoperite sunt de asemenea wormable și ar putea fi exploatate de potențial malware pentru a se propaga automat de la un computer vulnerabil la altul.

Orice malware viitor care exploatează această vulnerabilitate ar putea să se propage de pe computerul vulnerabil la un alt computer vulnerabil într-un mod similar cu cel al malware-ului WannaCry, răspândit pe tot globul în 2017.

Sursă: cert.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. NSA

    joi, 15.08.2019 at 22:26

    Pai daca au zis securistii de la cert trebuie sa va credem pe cuvant. Sa foloseasca ei windows 10, in continuare, ca sa le putem scotocii prin calculatoare de cate ori avem noi chef…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax