Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alerte FALSE pentru turiști, la granița Bulgariei cu Grecia. Ce mesaj a primit o familie din Alba Iulia chiar înainte de vamă

Publicat

Turiștii care traversează Bulgaria în drum spre Grecia primesc pe telefon un mesaj fals, prin care sunt anunțați că vor fi obligați să stea în carantină 7 zile. 

”Alertă urgentă de sănătate publică. Din cauza COVID-19, toți călătorii care sosesc în Grecia trebuie să se auto-izoleze penru 7 zile. Nu vă puneți pe voi și pe alții în pericol”, scrie în mesaj. 

O familie din Alba Iulia a primit acest mesaj, imediat după ce a traversat Bulgaria și se pregătea să intre în Grecia.

Numărul de pe care l-a primit are prefix de Grecia, însă oamenii îi bănuiesc pe bulgari pentru că la intrare în Bulgaria au completat un formular pe care și-au trecut numerele de telefon și adresa de email.

”Nu mai credeți balivernele care le primiți pe telefon… atâta manipulare… acest mesaj l-am primit pe telefon atât eu cât și soția mea, probabil de la autoritățile bulgare după ce am completat un formular în care eram obligați să trecem țara în care ne deplasăm cu număr de telefon și adresa de email la intrarea în Bulgaria.

Mișei băieți… Culmea chiar când stăteam la coada să intrăm în Grecia, coada normală, zic eu, având în vedere că era ora 8:00 și erau mulți navetiști bulgari care munceau în Grecia… ce să zic de românași… fac pariu că mulți sau întors acasă… am întâlnit grup din care jumătate nu au mai venit în concediu în continuare și sau întors din drum în urma acestui mesaj.

Grecia în schimb nici de sănătate nu te întreabă. Totul este normal, au deschis granițele după ce au publicat totul online și ce cetățeni primesc fără probleme.

Nu vă obligă nimeni la nimic, nu vă întreabă nimeni de sănătate, nu poartă nimeni măști, nici în Bulgaria, nici în Grecia, nici în vamă, nici în benzinărie, nici la supermarket, nicăieri. Nu institg că nu ar fi bine să purtăm în România, dar lăsați oamenii să meargă în concediu unde vor, pe banii lor” a scris tânărul din Alba Iulia, pe contul său de Facebook.

Informații oficiale și sigure pot fi obținute de pe o platformă lansată de Comisia Europeană, intitulată ”Re-open EU”.

Plaforma este dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă.

Această platformă furnizează informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre.

„Re-open EU” conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă, cum ar fi distanţarea fizică sau purtatul măştilor, precum şi alte informaţii utile precum ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE.

Astfel, europenii vor fi în măsură să îşi planifice vacanţele de vară şi deplasările pe termen mai lung ţinând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax