Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aleşii locali ar putea să îşi aleagă partidul în care vor să activeze, fără să îşi piardă mandatul. Liberalii atacă propunerea care „permite traseismul politic al primarilor”

Publicat

Primarii ar putea avea posibilitatea să își aleagă partidul, fără să își piardă mandatul. În şedinţa de Guvern de miercuri, pe ordinea de zi este o ordonanţă de urgenţă prin care se propune ca, pentru o perioadă de două săptămâni, să existe posibilitatea ca aleșii locali să își aleagă formaţiunea politică. Liberalii au anuţat că vor ataca în instanță, în contencios administrativ, ordonanța de urgență care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendării actului normativ și sesizării Curții Constiuționale.

Ordonanța de urgență a fost pregătită pentru introducerea pe agenda ședinței de guvern, ținând cont că Parlamentul se va reuni la 1 septembrie în sesiunea de toamnă, iar Executivul poate promova din nou astfel de acte normative.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că în prezent foarte mulți aleși locali activează pentru alte partide și propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleșii locali să își aleagă partidul fără să își mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleșilor locali să își aleagă partidul fără a-și pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităților locale și ieșirea din minciună și ipocrizie.

Președintele PNL, Klaus Johannis, a susținut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migrația populistă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că liberalii vor ataca în instanță, în contencios administrativ, ordonanța de urgență care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendării actului normativ și sesizării Curții Constiuționale.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax