Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aleşii locali vor putea avea funcţii în mediul privat. Proiectul ajunge la vot în Camera Deputaţilor

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Proiectul prin care primarii, viceprimarii, dar și consilierii locali şi județeni vor putea deţine funcții în diverse domenii de activitate din mediul privat ajunge la vot în Camera Deputaţilor, după ce a fost aprobat de Senat.

Pntru a putea exercita funcții în sectorul privat, aleșii vor trebui să activeze în domenii cenu sunt în legătură directă cu atribuțiile exercitate ca primari, viceprimari sau consilieri.

Potrivit legislației actuale, aceştia pot derula activităţi doar în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice. Totodată, o persoană nu poate exercita concomitent un mandat de consilier local și unul de consilier județean.

Prin proiect se mai propune ca starea de incompatibilitate, odată constatată, să dureze până la sfârșitul mandatului alesului local sau până când funcția sau calitatea care a determinat această stare de incompatibilitate a încetat. Suplimentar, proiectul mai stipulează ca faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate să se prescrie într-un termen de trei ani de la data săvârșirii acestora.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax