Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aleşii USL: Primele declaraţii ale lui Călin Potor şi Teodor Atanasiu, în calitate de candidaţi la alegerile locale din Alba

Publicat

Candidaţii oficiali din partea USL la alegerile locale din 2012, liberalii Teodor Atanasiu şi Călin Potor au făcut şi primele declaraţii în această calitate, de la nominalizarea acestora de către liderul PSD Victor Ponta, la Bucureşti. Cei doi vor concura la alegeri pentru posturile de primar şi preşedinte de Consiliu Judeţean cu Mircea Hava şi Ioan Dumitrel şi sunt convinşi că au toate şansele să obţină voturile electoratului.

„Amestecarea alegerilor locale cu cele Parlamentare nu sunt în avantajul PDL”

Prezenţi în conferinţa de presă a PNL Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor şi-au exprimat opiniile vizavi de proiectul celor de la Putere, care doresc să amestece alegerile locale cu alegerile Parlamentare, iar acestea să aibă loc cel mai probabil în luna noiembrie: „În primul rând, acest lucru este neconstituţional şi neeuropean, mai ales că cei de la Uniunea Europeană spun clar că alegerile nu trebuie amestecate, fiindcă sunt atribuţii diferite pentru cei care vor fi aleşi pe aceste posturi. Actuala putere nu este interesată nici de Constituţie, nici de lege  şi sunt convins că, dacă lor le cade mai bine să facă toate alegerile deodată, aşa le vor face. Ei îşi vor impune ca de fiecare dată punctul de vedere, în dispreţul legii” a declarat senatorul Teodor Atanasiu.

Liberalul este de părere însă că organizarea acestor alegeri deodată nu reprezintă decât un dezavantaj pentru democrat-liberalii din Alba: „Alegerile deodată, parlamentare cu cele locale, nu sunt deloc în interesul PDL. Gândiţi-vă că o campanie pe media naţională, pentru  toate aceste alegeri, va fi o campanie cu pronunţat caracter politic… şansele candidaţilor noştri de a câştiga în toate localităţile judeţului şi la Consiliul Judeţean devin foarte mari. Dacă ne uităm pe sondajele făcute că, pe votul politic, la nivel judeţului Alba, USL are 49% astăzi şi PDL sub 30%, o să vedem că practic aceste procente, diferenţă pe vot politic, ne vor putea duce la câştigarea alegerilor în toate localităţile judeţului. De aceea, agenda USL în această toamnă va fi stabilirea candidaţilor, în toate localităţile judeţului, pentru alegerile locale, astfel încât iarna să ne prindă cu toţi candidaţii stabiliţi şi să putem să ne prezentăm oferta electorală pentru judeţul Alba”, a mai explicat Teodor Atanasiu.

„Îi felicit pe Ioan Dîrzu şi Ioan Florea pentru fairplay-ul de care au dat dovadă… şi-au făcut datoria corect faţă de ei înşişi”

La rândul său, candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, a declarat în coferinţă de presă: „Îi felicit pe colegii mei, Ioan Dîrzu şi Ioan Florea, pentru fairplay-ul de care au dat dovadă în competiţia internă pe care noi am avut-o.  Şi-au făcut datoria corect faţă de ei înşişi, faţă de electoratul lor şi faţă de partidul pe care îl conduc. Din acest moment suntem colegi care tragem cu toţii la aceeaşi căruţă a USL-ului, cu un obiectiv clar: administraţiile din judeţ să devină toate ale USL-ului şi alegerile parlamentare din 2012 să fie câştigate în totalitate de USL. Împreună suntem obligaţi să câştigăm alegerile şi eu sunt obligat să îi reprezint pe ei într-un mod corect, vizavi de problemele pe care Alba Iulia le are”.

Călin Potor a adus în discuţie şi afirmaţia făcută recent de deputatul Clement Negruţ referitor la faptul că, dacă PSD nu are candidaţi, o să dispară: „Să nu uite Negruţ că PSD are asigurat, conform protocolului, viceprimari, vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, postul de prefect şi, dacă mergem pe logica lui, începe să mă ia pe mine frica că o să dispară PDL-ul, pentru că, dacă Milu Negruţ nu va candida la Ciugud, la parlamentare mie mi se pare logic să nu mai aibă unde să candideze”, a conchis Călin Potor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toby

    duminică, 04.09.2011 at 16:31

    ..prin comasare se vurmareste sa voteze cat mai putini(cand ai 5-6 buletine!!!!) ,sa poata fura mai mult si mai usor ….chiar nu realizati pericolul, daca lumea nu voteaza nu aveti nici o sansa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax