Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ COD ROȘU de INUNDAȚII în bazinul Geoagiu ( râul Mănăstirea) până la ora 15.00: Scurgeri pe versanţi, torenţi, viituri

Publicat

Hidrologii au emis alertă Cod Roșu de inundații în județul Alba valabilă marți, până la ora 15:00.

Hidrologii anunță riscul depășirii cotelor de pericol, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, în bazinul hidrologic Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, în județul Alba.

Alerta de cod roșu a început în această dimineață și durează până la ora 15.

COD ROȘU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, județul: Alba.

În aceeași situație se află și localitățile aflate în zona bazinului hidrologic al râului Arieș, la amonte de confluența cu râul Iara. ”În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

foto arhivă (caracter ilustrativ)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax