Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alexandru Dăncilă: Linia de cale ferată care încurcă circulația în Sebeș nu va putea fi anulată decât cu aprobare de la șeful statului

Publicat

YouTube video

Trecerea de cale ferată de pe DN1, de la intrare în Sebeș dinspre Sibiu continuă să fie unul dintre factorii principali care determină, zilnic, formarea coloanelor de mașini. Autoritățile locale sunt conștiente că acea linie mai mult încurcă decât ajută, așa că au încercat în repetate rânduri să ajungă la un comun acord cu Regionala CFR Brașov, pentru anularea acesteia. Primarul Alexandru Dăncilă susține că a fost informat recent că anularea liniei este posibilă doar cu aprobarea șefului statului major de la București.

„Chiar zilele acestea am vorbit cu domnul senator Dobra, care are întâlnire la București cu șeful statului major tocmai pe această problemă, să încercăm să obținem aprobare doar pe tronsonul respectiv, cât are drumul, o lățime de 6-7 metri, ca să scoatem linia și să asfaltăm pentru a evita oprirea mașinilor acolo. În momentul în care se va da drumul la autostradă, traficul va fi considerabil fluidizat. Din discuțiile avute cu cei de la autostradă, se fac eforturi colosale pentru a finaliza acest tronson în această toamnă sau, dacă nu, cel târziu în primăvară”, a explicat Dăncilă.

Până în prezent, încercările administrației din Sebeș de desfiinţare a acestei linii de cale ferate de la intrare în municipiu dinspre Sibiu s-a lovit de refuzul celor de la Regionala Brașov, în administrarea căreia se află, care au explicat că este vorba despre o linie strategică, ce nu poate fi scoasă fără aprobări de la nivel înalt.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax