Connect with us
Publicitate

SPORT

Alexandru Kalanyos – declaraţii în premieră, după despărțirea de Unirea Alba Iulia

Publicat

După ce s-a despărțit de Unirea Alba Iulia, în luna august, fostul antrenor de la grupele de copii și juniori, Alexandru Kalanyos a acceptat să dezvăluie motivele ce au cauzat „divorțul” dintre el și Clubul de Fotbal Unirea Alba Iulia. „Despărțirea de Alba s-a realizat din trei motive. Unul a fost această confuzie cu Spanac (Nicolae Stelian – acuzat de pedofilie), al doilea este că trebuia să încep propria mea școală de fotbal și al treilea este legat de condițiile de antrenament. Cu Spanac s-a creat o confuzie mare, pentru că el, venind să participe la antrenamente, lumea a înțeles altceva. Am declarat mereu că nu am știut nimic, pentru că antrenamentele se făceau în locuri publice, cu părinți de față. Toate acuzele ce i se aduc erau în afara orelor de antrenament, iar unii părinți cârcotași au pus accentul pe mine. Eu, ce vină am că ei își lăsau copiii singuri la un adult acasă? Acelor părinți vreau să le transmit că am 25 de sportivi acum la noul club și am toată susținerea și respectul părinților prezenți la antrenamente, pentru că eu am obținut 10 campionate, în 11 ani de antrenorat, eu zic că asta înseamnă ceva. Să știți că și eu îmi reproșez anumite lucruri, pentru că presa a pus clubul împotriva mea, el nu avea nici o legătură cu clubul, venea ca reprezentant al părinților, iubita lui cu care trebuia să se căsătorească avea un copil la grupa de 95, grupă cu care am luat campionatul”,  a declarat Alexandru Kalanyos, actualmente antrenor principal la FC Unirea Juniors.

Chiar dacă a fost pus într-o ipostază incomodă, scandalul i-a adus lui Sandu Kalanyos încă 20 de sportivi la noul să club, dovadă elocventă a faptului că nu toți părinții l-au acuzat de cele întâmplate.”După scandal au mai venit încă 20 de copii la mine la echipă, nu am avut nici cea mai mică problemă, încă, din contra, sunt actualizați și cu scandalul și cu performanțele mele. Unii chiar s-au bucurat că acuma mă dedic 100%  acestui club, iar răsplata s-a văzut duminică”, a adăugat fostul antrenor de copii și juniori al Unirii.

Un alt lucru ce l-a dezamăgit  pe antrenor a fost terenul de pregătire oferit copiilor albaiulieni. ”Terenul de la Micești era dezastru, vestiar dezastruos, ce să mai zic, dar s-a făcut performanță chiar și în acele condiții. De aici s-au lansat fotbaliști ca Nicușor Stanciu, Vlad Răducanu, Alexandru Giurgiu, Alex Popa, Florin Ilie, de pe acest teren de la Micești, așa cum era el. Copiii care au fost crescuți de mine de la 8-9 ani până la 15-17 ani, am luat doar locul 1 cu ei, începând cu memorialul Gheorghe Ola până la Juniori C, D și republicani (n.r. – campionat desfășurat interjudețean, dedicat juniorilor). Aici, să nu mai punem la socoteală că majoritatea au fost la loturile naționale ale României și, desigur, imediat după, au promovat la seniori” povestește antrenorul.

Chiar dacă nu s-a despărțit cu sufletul împăcat de Unirea Alba Iulia, antrenorul are alături de clubul din Cetatea Marii Uniri cele mai frumoase amintiri și cele mai mari satisfacții. ”Cea mai mare satisfacție am avut-o în 2007, când, cu generația 92-93, am câștigat turneul zonal la Blaj și am ajuns în primele opt echipe pe țară. A doua mea satisfacție a fost când Nicușor Stanciu, Silviu Mureșan, jucători descoperiți de mine au debutat în Liga I. Desigur, cititorii trebuie să știe că generațiile de 91, 92 și 93 au fost crescute de mine. În ultimul meci, cu Vâlcea, s-au regăsit printre titulari trei jucători de-ia mei”, a încheiat Alexandru Kalanyos.

Timp de 11 ani, cât a durat „mariajul” dintre Sandu Kalanyos și Unirea Alba Iulia, acesta a lansat nume importante în fotbal, atât la Unirea Alba Iulia, cât și la CS Zlatna, dar nu numai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. george

    vineri, 19.11.2010 at 08:28

    Poza e facuta pe stadionul CAMP NOU din Barcelona?super (me’s que un club).BRAVO PROFESORE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax