Connect with us
Publicitate

POLITICA

Alexandru Pereş: “Fostul spital din Ocna Mureş s-ar putea transforma în centru multifuncţional”

Publicat

Senatorul Alexandru Pereş susţine că, pe baza unui proiect guvernamental aflat, deocamdată, în dezbatere publică, la Ocna Mureş ar putea fi deschis un centru  de sănătate multifuncţional, care să rezolve problema lipsei spitalului din localitate.

Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 5 din  Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local.

Conform proiectului de act normativ, consiliile judeţene sau locale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi.

Despre acest apect, senatorul PDL Alexandru Pereş a precizat: „Un lucru bun care ar putea fi realizabil la Ocna Mureş. Deocamdată, proiectul este în dezbatere publică, dar cred că este posibil şi l-aş ruga pe domnul primar, de astă dată PNŢCD, de la Ocna Mureş (n.r. – Augustin Drăguţ), să-şi îndrepte mai mult atenţia pe posibilitatea de a înfiinţa la Ocna Mureş un centru multifuncţional, în clădirea vechiului spital, care poate avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale, laborator de radiologie imagistică. Acest centru multifuncţional ar putea să fie legat de Spitalul municipal Aiud”.

Conform politicianului, decizia cu privire la acest aspect trebuie luată de către Consiliul Local Ocna Mureş şi Consiliul Local Aiud.

Pentru celelalte două foste obiective spitaliceşti din Zlatna şi Baia de Arieş, autorităţile locale şi judeţene sunt încă într-un dialog cu Ministerul Sănătăţii pentru crearea de secţii externe ale Spitalului Judeţean Alba, respectiv Secţie externă de boli cronice la Zlatna şi Secţie externă de boli neuropsihice la Baia de Arieş.

Ministerul Sănătăţii nu a dat încă un răspuns cu privire la acest proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax