Connect with us
Publicitate

POLITICA

Alexandru Pereș: „Cu 42 de lei lunar, adică aproximativ 9 euro, părinţii unui copil din România trebuie să asigure îngrijirea acestuia”

Publicat

Senatorul PDL de Alba, Alexandru Pereş, s-a declarat nemulţumit, vineri, de decizia luată în forul legislativ de respingere a proiectului de lege privind alocaţia pentru copii. „Este inadmisibil să nu pui puţin umărul şi să creşti în ritmul creşterii economice, mult clamate de USL; senatorilor PSD nu le plac copiii”, susţine Pereş.

Zilele trecute, senatorii au respins proiectul de lege iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor politice, proiect ce prevede modificări la Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În cadrul conferinţei de presă PDL organizată vineri, senatorul Alexandru Pereş se declară nemulţumit de decizia luată în Senat. „Cu 42 de lei lunar, adică aproximativ 9 euro, părinţii unui copil din România, trebuie să asigure îngrijirea, creşterea si educarea acestuia” şi „indemnizaţia în cazul gemenilor sau tripleţilor era dată la un singur copil, ceilalţi fiind consideraţi ca fiind copii care nu au dreptul să ia această indemizaţie, aşa cum ia un singur copil, rezultat dintr-o singură naştere”, sunt declaraţiile senatorului de Alba.

Concluzia lui Pereş este simplă: „senatorilor PSD nu le plac copiii”, de vreme ce miercuri au respins proiectul de lege în Senat. Totodată, senatorul acuză Ministerul Muncii că nu face nimic pentru a ajuta copiii şi părinţii deopotrivă, în contextul în care „preţurile cresc, dar alocaţiile rămân pe loc”. Cu toate acestea, legea majorării alocaţiilor pentru copii ar mai avea o şansă, deoarece ar urma să fie votată de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Votat cu 41 de voturi „pentru”, 51 de voturi „împotrivă” şi 9 abţineri, proiectul prin care se cere majorarea alocaţiei copiilor de la 42 la 200 de lei lunar nu a putut fi adoptat, argumentul fiind acela că nu sunt destui bani la bugetul de stat.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mihaela

    vineri, 18.10.2013 at 15:42

    Buna ziua ..aveti f mare dreptate domnule senator dar ma intreb de ce nu ati facut nimic cat ati fost la conducere ,pt copii si pt acei batrani cu pensii de 350 de le s-au si macar 500 ca poate ati fi fost si acum la conducere dar nu aveti interes nici uni pt clasa de jos care cum ati ajuns ati marit tot la cei cu venituri prostimea sa moara de foame ca doar nu ei au iesit in strada .Mentionez ca nu fac parte din nici un partid

  2. mdaa

    vineri, 18.10.2013 at 23:05

    Si-au asigurat dragii nostri alesi batranetea. „Nu sunt bani la buget” bine ca au bani sa renoveze centru spa sa se relaxeze obositii parlamentari. Copiii mor de foame in anul 2013,iar legea ii din 1993 pe vremea aceea aveai ce face cu cei 42 de lei, nu murea copilul de foame. Acum ii cumperi la copilas nici macar jumatate de pantof.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax