Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alexandru Pereş despre concedierile angajaţilor RMGC: „Era de aşteptat. Investitorul urmează să ceară despăgubiri pe care România trebuie să le dea”

Publicat

alexandru peres Senatorul PNL Alba, Alexandru Pereş ,a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă PNL, vineri, despre situaţia de la Roşia Montană.

Pereş a spus că anunţul privind concedierile colective pentru aproximativ 35% din angajaţii rămaşi ai companiei era de aşteptat.

Senatorul PNL Alba a precizat că  în cazul în care proiectul RMGC ar fi pornit „sub condiţiile legislaţiei europene şi naţionale, cu o minimă poluare, judeţul Alba şi locuitorii ar fi avut o altă perspectivă în faţă”.

Alexandru Pereş a precizat că judeţul Alba ar fi beneficiat după acest proiect de „multe locuri de muncă directe şi indirecte, foarte mulţi bani, ce înseamnă taxe, impozitr, tot ce trebuia să plătească investitorul către bugetul statului şi cel judeţean. Era o perspectivă favorabilă pentru administraţia locală şi judeţul nostru”.

În ceea ce priveşte valul de concedieri de la RMGC, Pereş a declarat că:  „Era de aşteptat ce s-a întâmplat. Eu ştiu şi un lucru care mă deranjează şi chiar mă sperie, chiar dacă de câteva ori Victor Ponta ne-a asigurat că România are un excedent bugetar, că avem bani s-ar putea ca unele acţiuni pe care chiar aceste mari firme care nu au reuşit în România deşi au avut avize şi tot felul de minunăţii pentru a putea să îşi înceapă activitatea, cum a fost şi RMGC, urmează altă etapă să ne ceară acele despăgubiri pe care România va trebui să le dea. Vom vedea în instanţe bineînţeles, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu această companie în sensul clarificării situaţiei de la Roşia Montană”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dorin

    sâmbătă, 04.04.2015 at 12:08

    Sa-ti fie rusine!

  2. sandu gheorghe

    sâmbătă, 04.04.2015 at 19:03

    Rușine, dacă pornea proiectul Roșia Montană, lucra în continuare pentru acest proiect și fica ta domnule secu…., pardon senator, iar voi politicienii v-ați fi înfruptat ori de câte ori aveați nevoie. Dă o dracului de poluare.

  3. tudor

    duminică, 05.04.2015 at 01:59

    rusine noua.
    stam pe un munte de aur si cupru si nu peste 90% dintre noi nu au unde lucra. traim intr-o tara condusa cu televizorul si facebook-ul .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax