Connect with us
Publicitate

POLITICA

Alexandru Pereş, despre regionalizare: „Nu mai prezintă interes atâta timp cât alegerile bat la uşă”

Publicat

Problema regionalizării teritoriale a României a fost adusă din nou în discuţie în cadrul conferinţei PDL Alba de vineri. De această dată, însă, subiectul nu a mai fost privit cu atât de multă preocupare, de către democrat-liberali. Potrivit senatorului Alexandru Pereş, regionalizarea „nu mai prezintă interes, atâta vreme cât alegerile bat la uşă”.

„Nu vă ascund că sunt nişte dimensiuni, nişte oameni, nişte structuri care ar trebui să lucreze la treaba asta ca atunci când vom relua discuţia pe regionalizare administrativă, să avem şi varianta corectă – modificăm Constituţia sau mergem pe lege, ce structuri creăm, care este numărul de regiuni ce vor fi create. Noi, deocamdată, am stopat discuţiile şi vă spun cinstit că nu mă mai preocupă subiectul atâta vreme cât alegerile locale bat la uşă”, a explicat Alexandru Pereş.

Alexandru Pereş nu se arată un susţinător al ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, cel care, în cadrul vizitei sale la Alba Iulia, a atras atenţia asupra necesităţii înfăptuirii regionalizării până la alegerile locale din vara anului 2012. „Probabil că domnul Lăzăroiu, în calitate de fost consilier prezidenţial, ştie mai multe despre acest subiect… Sebastian Lăzăroiu este probabil susţinătorul unei terapii rapide de implementare, dar să ne spună care este şi calea de urmat, şi politic, şi din punct de vedere al referendumului prin care populaţia va trebui consultată, pentru că este vorba despre o modificare administrativ-teritorială a ţării”, a subliniat senatorul de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax