Connect with us
Publicitate

POLITICA

Alexandru Pereş: „Guvernanții USL își aduc aminte de Apuseni și de moți doar când le pică în mână o carte de istorie sau… un avion ”

Publicat

Senatorul de Alba Alexandru Pereş a prezentat o declaraţie politică în plenul Senatului, în care reaminteşte despre unele dintre problemele judeţului, în contextul în care acesta a fost în centrul atenţiei, odată cu producerea accidentului aviatic din Apuseni. Politicianul atrage atenţia că judeţul Alba pare abandonat din punct de vedere economic de Guvern şi că locuitorii din Munţii Apuseni au nevoie de locuri de muncă, pentru că „distincţiile nu le ţin de foame”.

În declaraţia politică, Pereş menţionează că „după tragedia aviatică din Apuseni, o țară întreagă a stat cu ochii pe județul Alba și pe zona moților, arealul amintit de Primul Ministru.

Economic însă, cum prezicea Premierul, județul Alba pare a fi, în continuare, abandonat de Guvern. Situația în care se află societățile Cupru Min Abrud sau Salina Ocna Mureș, avizul negativ dat proiectului minier de la Roșia Montană, noul Cod Silvic, care face imposibil ca moții să mai exploateze suprafețele forestiere, însă înlesnește activitatea societăților comerciale care activează în industria lemnului (cum sunt S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. sau S.C.  Kronospan S.A.) au căzut, rând pe rând, pe umerii moților, și-așa îngreunați de povara grijii zilei de mâine. Vorbe în vânt au rămas și proiectele gândite pentru ameliorarea situației sociale din Munții Apuseni, cum este Agenția Națională a Zonei Montane, o instituție care să își aibă sediul în acea regiune și care să creeze strategii și speranțe pentru dezvoltarea întregii zone montane din România sau reînființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere”.

Senatorul PDL mai reaminteşte că „guvernanții își aduc aminte de moți doar când le pică în mână vreo carte de istorie sau în cazul unui accident nefast cum ar fi căderea unui avion în Apuseni!” şi că „o țară întreagă a urmărit, cu sufletul la gură, cum, în cazul tragediei aviatice din 20 ianuarie 2014, moții au făcut treaba guvernanților. Guvernanți care s-au dovedit total nepregătiți, incompetenți și depășiți, într-o situație în care buna organizare și promptitudinea ar fi putut salva viețile omenești”.

S-a referit la distincțiile și aprecierile primite de moţi, însă a atras atenţia că acestea „nu le țin de foame și nu le fac nici viața mai ușoară! Nici locuri de muncă nu creează, nici drumuri, nici electricitate nu aduc în satele și cătunele în care încă locuiesc”.

Cere guvernanţilor să „gândească strategii și proiecte care să îi ajute, astfel încât să se pună în valoare potențialul lor și al zonei în care trăiesc” şi susţine că „județul Alba are un mare potențial și nu va dispărea de pe harta economică a țării”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax