Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alexandru Pereş: În jur de 800 de angajați de la Fabrica de Arme Cugir au intrat în concediu „forțat”. Detalii despre situaţia societăţii

Publicat

Aproximativ 800 de angajați ai Fabricii de Arme de la Cugir au intrat din această săptămână în concediu „obligatoriu”, potrivit senatorului PDL Alexandru Pereș. Acesta spune că problema de la fabrică este una cât se poate de delicată şi ţine de „managementul defectos”, în special al directorului Mircea Trifan.

„În urmă cu câteva zile, Fabrica de Arme de la Cugir s-a închis. S-a închis în sensul că pentru două săptămâni oamenii au fost trimiși într-un fel de concediu. Oameni sunt trimiși acasă datoriă unui management al performantului director general al fabricii, Mircea Trifan”, a declarat senatorul PDL Alexandru Pereș.

Potrivit acestuia, motivele pentru care s-a ajuns în această situație ţin de faptul că prețul pe produs a fost negociat „în sus”, s-au mai angajat aproximativ 150 de oameni și, pe lângă pierderea avută înainte, anul acesta s-au mai adăugat încă 2,2 milioane de lei.

„Asta înseamnă un management defectuos care a dus la stoparea contractului și la concedierea, deocamdată, forțată sau spunem trimiterea în concediu forțat a întregii garnituri”, a mai spus Alexandru Petreș.

Numărul de angajați la Fabrica de Arme de la Cugir în anul 2012 a fost de 679, cu o cifră de afaceri de 40.412.422 lei, iar profitul a fost în minus cu 7.829.718 lei. În 2013, numărul de angajați a urcat la 819, cifra de afaceri a scăzut la 40.367.345 de lei, iar profitul este cu 10 milioane lei în minus, potrivit senatorului.

Acesta a adăugat că situația ar putea fi la fel și la UMC Cugir pentru că Mircea Trifan ar dori să preia și această fabrică.

El a mai spus că fabrica mai are pe stoc aproximativ 10.000 de unități care trebuie livrate, însă și acest lucru este incert.

„Trebuie luate măsuri, iar măsurile trebuie să le ia PSD-ul, Dîrzu, ministrul Niță, Armata Română, pentru că știți că în acest domeniu lucrează foarte puțini oameni,” a spus Pereș.

Întrebat dacă este posibil ca fabrica să se închidă, acesta a răspuns: „Nu este voie, nu știu”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax